PL: Ronald Koeman szívesen lenne a Barca edzője, de…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.11. 18:16
Ronald Koeman a Barcelona egyik legendás labdarúgója – az 1992-es BEK-döntőt az ő góljával nyerték meg a katalánok a Sampdoria ellen –, nem véletlenül lett bedobva a neve a héten mint a gránátvörös-kékek egyik lehetséges edzőjelöltje. Ráadásul jelenlegi csapatával, a Southamptonnal messze a várakozáson felül teljesít a Premier League-ben, ami szintén jó ajánlólevél lehet számára a klubrangsorban jóval előtte álló Barcelonánál.

 

 

„Mindenki tisztában lehet azzal, hogy mit érzek a Barcelona iránt – mondta a szakember. – A Koeman név jól cseng arrafelé, és én is szeretettel emlékezem a drukkerekre. Karrierem legjobb klubja. Olvasom a híreket az interneten, nézem a televíziót… Tetszik a gondolat, hogy én vagyok a Barcelona edzője, ami már régóta ott motoszkál a fejemben. Most viszont nincs aktualitása. De ez nem jelenti azt, hogy valamikor a jövőben ne szeretném, hogy ez így legyen. Most Angliában dolgozom, ahol jól érzem magam és jól megy a sorom. Azt viszont senki sem tudhatja, hogy a jövő mit tartogat számomra.”

A holland tréner szerint Lionel Messi aligha hagyja el a klubot, amelyben ilyen nagyra nőtt, az argentin szerinte örök hűséget tett a Barcelona mellett, amihez tartja is magát. Elmondta, hogy a Guardiola-féle együttes a legjobb volt, amit valaha látott, de ettől még Luis Enriquét is megfelelőnek tartja a feladatra, hiszen játékosként és edzőként is dolgozott korábban a klubnál, ismeri a hagyományokat és a lehetőségeket.

Ronald Koeman nem használta a klub mindennapjaira a válság szót, szerinte csupán arról van szó, hogy az évtizedek óta topon lévő klub életében mindig vannak jobb, de rosszabb periódusok is. És aki edzőként Guardiola örökébe lépett, az éra sikereinek ismeretében roppant nehéz dolga volt megfelelni a megnövekedett várakozásoknak.

A holland edző szerződése 2017 nyaráig érvényes az angol klubbal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik