Nem adtunk esélyt a lengyeleknek, már középdöntősek női kéziseink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.09. 20:27
null
Kovacsics Anikó veszi célba a lengyel kaput (Fotók: Korponai Tamás)
A társházigazda magyar válogatott a második csoportmérkőzésén 29–23-ra legyőzte a lengyeleket a női kézilabda Európa-bajnokságon, így a mieink továbbjutottak az A-csoportból, és biztosan ott lesznek a középdöntőben.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

LengyelországMagyarország 2329 (7–14) – ONLINE KÖZVETÍTÉS
Győr, Audi Aréna, 2800 néző. V: Opava, Valek (csehek)
Lengyelország: Prudzienica – Zalewska 2, NIEDZWIEDZ 3, SIÓDMIAK 3, Kulwinska 1, KUDLACZ 7 (4), Grzyb. Csere: Gapska (kapus), Stachowska 1, Wojtas 2, Drabik 1, Janiszewska, Pielesz 1, Gega 1, Kocela 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Magyarország: KISS É. – Bódi 1, TOMORI 6, SZUCSÁNSZKI 3, Szamoránsky P. 1, Klivinyi, KOVACSICS 4 (1). Csere: Bíró B. (kapus), Triscsuk 4 (2), Bulath, Kovacsicz, Erdősi 2, Mészáros R., MAYER SZ. 6, Planéta 2. Szövetségi kapitány: Németh András
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–2. 10. p.: 5–3. 14. p.: 7–3. 18. p.: 9–4. 20. p.: 11–5. 25. p.: 12–7. 33. p.: 15–9. 36. p.: 18–10. 39. p.: 20–10. 44. p.: 21–14. 50. p.: 25–18. 54. p.: 25–20. 57. p.: 26–22
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Oroszország–Spanyolország 24–25 (14–13)

AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország 2 2 54–46 +8 4
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 58–52 +6 3
3. Oroszország 2 1 1 53–54 –1 1
4. Lengyelország 2 2 45–58 –13 0

A spanyolok még javában ünnepeltek a pályán, amikor a mieink a közönség tapsa közepette kifutottak a bemelegítéshez. Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, ezen a csoportmeccsen volt a legkevesebb néző (a spanyolok ellen már telt házat várnak). Az oroszok veresége a korábbi mérkőzésen azt jelentette, hogy még arra is maradt lehetőségünk, hogy maximális pontszámmal lépjünk tovább a középdöntőbe. Ehhez persze első körben a lengyeleket kellett felülmúlni...

Az első meccshez képest csak kapusposzton történt változás a magyar csapat kezdőjében, ezúttal Kiss Éva kerület be, aki több nagy védést is bemutatott. Ami szintén nem elhanyagolható különbség, hogy nem adtunk többgólos előnyt az ellenfélnek. Karolina Kudlacz háromszor is betalált nekünk, míg nálunk jobban eloszlottak a találatok, a 12. percben 6–3-ra vezettünk.

Indításból és felállt fal ellen is megtaláltuk az utat a lengyelek kapujába, míg az ellenfél próbálkozásai többnyire elhaltak Kiss Évában. Kim Rasmussen az újabb gólunk után kénytelen volt időt kérni. A lányaink egymást biztatták egy-egy jól sikerült védekezés, blokk vagy támadás után, a kis szünetben pedig Pálinger adott tanácsot Kissnek.

Triscsuk Krisztina támadásra is bennmaradt a jobbátlövő helyén, így nem kellett cserélnünk. A Dunaújváros játékosát aztán kiküldték két percre, de ezalatt is be tudtunk találni. A megkülönböztető trikót viselő Bulath Anita a kapuban is kipróbálhatta magát, de nem tudta megismételni Johanna Ahlm bravúrját. Tomori Zsuzsanna a 20. percben már ötödik gólját jegyezte, ezzel 11–5-re mentünk. Németh András a szünet előtti tíz percre cserékkel frissítette a csapatot, amely ezután kicsit megtorpant támadásban, de a lengyelek nem tudtak közelebb jönni. Hátul ugyanis végig stabilak tudtunk maradni, Kiss 54 százalékkal védett, harminc perc után így 14–7-re vezettünk.

Ambros Martín, a Győr edzője is kilátogatott a helyszínre
Ambros Martín, a Győr edzője is kilátogatott a helyszínre

Az oroszok ellen biztatóan beszálló Planéta Szimonetta és Mayer Szabina ezúttal is a második félidőben jutott szerephez. Karoliona Siodmiak góljaival ugyan valamelyest közelebb zárkóztak a lengyelek, de ez csak időszakosnak bizonyult. Mayer biztos kézzel élt a lehetőségeivel, kilencgólos vezetésünknél jött a második lengyel időkérés.

Nem sokkal később már számolni lehetett az ellenfélre, utána azonban pár kimaradt helyzet elég volt ahhoz, hogy mínusz hétre jöjjön fel a lengyel csapat. Németh András le is rakta a T betűt a 44. percben.

Tomori ekkor már nem volt a pályán, de a Triscsuk, Kovacsics, Planéta belső hármas is eredményesen tette a dolgát. A Kisst váltó Bíró Blanka ziccervédésénél egyszerre ugrott talpra a magyar kispad. A lengyelek persze nem adták fel, és egyre jobb százalékban használták ki a támadásbeli pontatlanságainkat. A 25. percben már csak öt gól volt a különbség (25–20), Mayer egy közel nyolc percig tartó gólcsendet tört meg.

Az utolsó percekben megint kaptunk egy kiállítást, de többször is elkapkodva lőttek a lengyelek, vagy éppen Bíró hárított, így a győzelem nem forgott veszélyben. A 29–23-as siker azt jelenti egyben, hogy már biztos középdöntősök vagyunk, és az utolsó fordulóban az is eldől, hány pontot viszünk magunkkal Debrecenbe.

Tomori: Azt hiszem, ilyen egy igazi magyar válogatott!


A MAGYAR VÁLOGATOTT UTOLSÓ CSOPORTMÉRKŐZÉSE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
December 11., 20.30:
Magyarország–Spanyolország (Tv: m1, élőben az NSO-n)

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

• TÖLTSÉK LE A TORNA SZURKOLÓI SZOFTVERÉT!
SZURKOL, UTAZIK, LÁJKOL? – A KÉZI EB KISOKOSA!

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 16 FŐS EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), HERR Orsolya (Győri Audi ETO KC), KISS Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC Galerius Fürdő), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), KLIVINYI Kinga (Érd), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányító: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC Rail Cargo Hungária)
Beállók: MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC Rail Cargo Hungária), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO KC), KOVACSICZ Mónika (FTC Rail Cargo Hungária)

Szövetségi kapitány: NÉMETH András
Csapatmenedzser: PÁLINGER Katalin
Edző: KÖSTNER Vilmos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik