Női kézi Eb: a norvég sikerkapitány „életfogytos” szerződést kaphat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.22. 12:52
Ünneplik a Norvég Kézilabda-szövetségben a női válogatott Európa-bajnoki címét, és a dicséretből bőven kijut a szövetségi kapitány Thórir Hergeirssonnak is, aki új – és akár „életre szóló” – szerződésajánlatot kap.

„Hatalmas örömöt szerzett ezzel az aranyéremmel. Fel voltunk készülve, hogy egy kicsit visszaesünk a generációváltás miatt, ez az eredmény messze a várakozások fölötti volt. Hergeirsson azt ígérte, hogy a jövő csapatát építi. A jövő már itt van. Azt ígérte, hogy sokat várhatunk ettől a csapattól, de bámulatos, hogy máris trófeát nyert velük” – mondta Karl-Arne Johannessen, a norvég szövetség elnöke. Karl-Arne Johannessen, a norvég szövetség elnöke.

Johannessen a norvég TV2-nek elmondta: a 2020-as, dán-norvég közös rendezésű kontinenstornára mindenképpen Hergeirsson készíti fel a csapatot, aki új szerződést kap a 2016-ban lejáró helyett.

„Akár még abban is benne lennék, hogy örökös szerződést kapjon. Már megállapodtunk vele, hogy leülünk tárgyalni a hosszabbításról. Mindenképpen vele képzeljük el a folytatást, és úgy gondolom, ő is maradni akar. Bölcs edző, egyike a világ legjobbjainak. Minimum a 2020-as Európa-bajnokságig vele akarjuk folytatni” – jelentette ki az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik