Milyen volt szőkesége? – Szépségverseny, 3. rész, szavazás

Vágólapra másolva!
2014.12.09. 15:41
December 7-én elkezdődött a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, ennek kapcsán szubjektív szavazásra csábítjuk az NSO olvasóit.

A torna 16 résztvevő válogatottja egy-egy szemrevaló képviselőjének fotóit bemutatva sportolói szépségversenyt rendezünk a kontinensverseny bő két hete alatt. A kiválasztott játékosokat párba állítottuk (mindenki saját csapata első fordulós ellenfelének képviselőjét kapta meg), és a következő nyolc napban megmutatjuk a róluk készült (jobbára civil) fotókat az olvasóinknak.

Önöknek csak annyi a dolguk, hogy szavaznak a csinosabbnak ítélt hölgyre. A nyolc párbajgyőztest aztán újra összesorsoljuk, és így jutunk majd el a december 21-i döntőkig; az egyiket a Papp László Budapest Sportarénában vívja majd az Eb két legjobb együttese, a másikat az NSO honlapján a viadal két legszebb játékosa.

A kontinensverseny harmadik napján a B-csoportban érdekelt dán és ukrán válogatott egy-egy szemrevaló játékosa akasztja össze a hajgumit, lássuk, ki jut közülük a legjobb nyolc közé!

Maria FISKER (Dánia)
A 24 éves balszélsőnek eddig valamiért nem volt szerencséje az Európa-bajnokságokkal. 2010-ben az utolsó keretszűkítéskor került ki a csapatból, két évvel később pedig egy makacs könyöksérülés gátolta meg abban, hogy ott legyen Szerbiában. A magyar-horvát tornán viszont végre átesett a tűzkeresztségen, igaz, a vasárnapi, ukránok elleni meccsen még kissé be volt rozsdásodva: bár 25 percet játszott, három próbálkozásából csak egy jutott túl a gólvonalon. Na, nem mintha ezen múlt volna bármi is, hiszen az északiak 32–23-ra nyertek. Maria amúgy csak az Eb-n első bálozó, járt két világbajnokságon, 2011-ben negyedik lett, tavaly pedig bronzérmet szerzett. Ha nem kézilabdázik, akkor kedvenc hobbijának hódol: visszaszerződik az előző csapatába. A Viborg és a Randers közötti váltogatósdiban egyelőre a háromszoros BL-győztes egylet vezet 3–2-re.

 

Maria Fisker (fotó: Facebook)
Maria Fisker (fotó: Facebook)
Maria Fisker (fotó: Facebook)
Maria Fisker (fotó: Facebook)
Maria Fisker
Maria Fisker

Anasztaszija PIDPALOVA (Ukrajna)
Amikor Fisker még csak azt gyakorolta, hogyan kell a bal lábat a jobb után tenni, Anasztaszija már a felső sarkot célozta a kézilabdaedzésen. A 190 centi magasra nőtt jobbkezes átlövő 1982-ben született, 2002-ben kezdődött a felnőtt pályafutása, s az azóta eltelt bő egy évtized alatt ukrán, román, orosz és francia élcsapatokban is megmutatta az egészen különleges lövőerejét – most éppen a Cercle Bourgogne játékosa. A lánykori nevén Borogyinaként megismert kézilabdázó legnagyobb válogatottbeli sikere a 2004-es olimpián nyert bronzérem (23–22-re verték meg akkor a végső győzelemre is esélyesnek tartott magyar együttest a csoportrangadón, ezért lettünk csak másodikok, s kaptuk a nyolc között a spanyolok helyett az akkori vb-címvédő franciákat), a mostani Eb-n viszont már azzal is elégedett lenne, ha csapata egyáltalán túlélné a halálos csoportkört.

 

Anasztaszija Pidpalova
Anasztaszija Pidpalova
Anasztaszija Pidpalova
Anasztaszija Pidpalova
Anasztaszija Pidpalova
Anasztaszija Pidpalova

 

SZAVAZÁS

Ki jusson tovább a második fordulóba? #3

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

EB 2014 SZÉPSÉGVERSENY – PROGRAM
NYOLCADDÖNTŐ
12.07. Aleksandra ZYCH (POL)–Lara González ORTEGA (ESP)
12.08. Kristina ELEZ (CRO)–Isabelle GULLDÉN (SWE)
12.09. Maria FISKER (DEN)–Anasztaszija PIDPALOVA (UKR)
12.10. ??? (FRA)–??? (SVK)
12.11. ??? (HUN)–??? (RUS)
12.12. ??? (GER)–??? (NED)
12.13. ??? (NOR)–??? (ROU)
12.14. ??? (SRB)–??? (MNE)
NEGYEDDÖNTŐ
12.15. ???–???
12.16. ???–???
12.17. ???–???
12.18. ???–???
ELŐDÖNTŐ
12.19. ???–???
12.20. ???–???
DÖNTŐ
12.21. ???–???

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik