Balkáni gerlék – Szépségverseny, 8. rész, szavazás

Vágólapra másolva!
2014.12.14. 12:23
December 7-én elkezdődött a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, ennek kapcsán szubjektív szavazásra csábítjuk az NSO olvasóit. 

Sportolói szépségversenyt rendezünk a női kézilabda Európa-bajnokság bő két hete alatt. Mindegyik résztvevő válogatott egy általunk kiválasztott kézilabdázóval (pontosabban annak fotóival) vesz részt a játékban. A 16 lányt párba állítottuk, és a következő nyolc napban megmutatjuk olvasóinknak a róluk készült fényképeket.

Önöknek mindössze annyi a dolguk, hogy szavaznak a csinosabbnak ítélt hölgyre. A nyolc párbajgyőztest aztán újra összesorsoljuk, és így jutunk el a december 21-i döntőkig; az egyiket a Papp László Budapest Sportarénában vívja majd az Eb két legjobb együttese, a másikat pedig az NSO honlapján a viadal két legszebb játékosa.

Az utolsó negyeddöntős helyért a már kiesett Szerbia a balátlövő Szanja Damnjanoviccsal, a végső győzelemre is esélyes Montenegró pedig a balszélső Majda Mehmedoviccsal száll versenybe.

Szanja DAMNJANOVICS (Szerbia)
A 27 éves balátlövő sérülésből felépülve vállalta az Eb-szereplést, ami meg is látszott a játékán: csupán az első (épp a Montenegró elleni) csoportmeccsen lőtt gólt, a folytatásban viszont csapattársaival együtt csak szenvedett. Pedig ha a 2013 óta a Viborgban légióskodó 177 centi magas lövő formában van, nehezebb megállítani, mint egy feldühödött elefántot. A legutóbbi két (egyaránt Szerbiában megrendezett) világversenyen egyaránt bekerült a torna végi álomcsapatba, sőt a tavalyi, számára ezüstérmet hozó világbajnokságon a góllövőlistán is az élbolyban végzett.

Szanja Damnjanovics (fotó: Facebook)

Szanja Damnjanovics (fotó: Facebook)
Szanja Damnjanovics (fotó: Facebook) Szanja Damnjanovics (fotó: Facebook)

 

Szanja Damnjanovics
Szanja Damnjanovics

 

Majda MEHMEDOVICS (Montenegró)
A magyar-horvát társrendezésű tornán eddig csupán hét gólt szerzett a szőke balszélső, ám ha azt vesszük, hogy csak kilenc alkalommal próbálkozott, már nem is olyan rossz a mutató. A franciák elleni, amúgy elvesztett csoportmeccsen ráadásul szusszanásnyi szünetet sem kapott Dragan Adzics szövetségi kapitánytól, mind a hatvan percet a pályán töltötte. Viszont épp ez a két tulajdonság, vagyis a pontosság és a terhelhetőség emeli az átlag felé a Buducsnoszt Podgorica menőjét, aki az exgyőri (most a Szkopjét erősítő) Jovanka Radicseviccsel irigylésre méltó szélsőkettőst alkot a 2012-ben Eb-aranyat és olimpiai ezüstöt nyerő montenegrói együttesben. Ezekben a sikerekben a 24 éves kézilabdázó is kivette a részét, s nyilván mindent megtesz azért, hogy 2014-ben a címvédéshez is hozzátegye a magáét.

 

Majda Mehmedovics
Majda Mehmedovics

 

Majda Mehmedovics (fotó: Twitter)
Majda Mehmedovics (fotó: Twitter)
Majda Mehmedovics (fotó: Twitter)
Majda Mehmedovics (fotó: Twitter)

SZAVAZÁS

Ki jusson tovább a második fordulóba? #8

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

EB 2014 SZÉPSÉGVERSENY – PROGRAM
NYOLCADDÖNTŐ
12.07.:Aleksandra ZYCH (POL)–Lara GONZÁLEZ ORTEGA (ESP)
12.08.:Kristina ELEZ (CRO)–Isabelle GULLDÉN (SWE)
12.09.:Maria FISKER (DEN)–Anasztaszija PIDPALOVA (UKR)
12.10.: Amandine LEYNAUD (FRA)–Simona SZARKOVÁ (SVK)
12.11.:SZUCSÁNSZKI Zita (HUN)–Jekatyerina ILJINA (RUS)
12.12.:Nadja NADGORNAJA (GER)–Cornelia GROOT (NED)

12.13.:Stine Bredal OFTEDAL (NOR)–Adriana NECHITA (ROU)

12.14.: Szanja DAMNJANOVICS (SRB)–Majda MEHMEDOVICS (MNE)
NEGYEDDÖNTŐ
12.15.: Lara GONZÁLEZ ORTEGA (ESP)–SZUCSÁNSZKI Zita (HUN)
12.16.: Kristina ELEZ (CRO)–Cornelia GROOT (NED)
12.17.: Anasztaszija PIDPALOVA (UKR)–???
12.18.: Simona SZARKOVÁ (SVK)–???
ELŐDÖNTŐ
12.19.: ???–???
12.20.: ???–???
DÖNTŐ
12.21. : ???–???
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik