Tomlinson döntött, a liga élén a Jets

Vágólapra másolva!
2010.10.18. 08:54
null
Peyton Manningék (balra) legyőzték a Donovan McNabb vezérelte Washingtont
A Minnesota Vikings hazai pályán 24–21-re legyőzte a Dallas Cowboyst az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság alapszakaszának 6. fordulójában. A 307 yardot passzoló Peyton Manning vezetésével nyert az Indianapolis Colts a Washington Redskins ellen, míg a San Francisco 49ers az Oakland Raiders felülmúlásával megszerezte szezonbeli első győzelmét. A Jets az idényben elsőként már öt sikernél jár.

A játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját Minnesotában játszották, ahol a Dallas vendégeskedett. A két csapat ebben a szezonban elmarad az előzetes várakozásoktól, a találkozó előtt mindketten egy-egy győzelemmel álltak. A meccs után a Vikings duplázta meg sikereinek számát.

Pedig Brett Favre (14/19) igen visszafogott teljesítményt nyújtott, igaz, a rosszmájúak szerint éppen ez lehet a siker kulcsa Minnesotában. A veterán irányító nagyon „megbecsülte” a labdát, egyszer sem adta el, de 118 összyardja és egy passzolt TD-je azért nem számít világraszóló teljesítménynek.

NYERT A PATRIOTS
 Az Amerikai Főcsoport Keleti csoportjának (AFC East) csapatai számára jól alakultak a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 6. fordulójának 19 órás mérkőzései: a Miami Dolphins és a New England Patriots egyaránt hosszabbításos mérkőzésen 23–20-ra legyőzte előzetesen esélyesebbnek tartott riválisát, a Delfinek a szezon előtt sok szakértő által Super Bowlba várt Green Bay Packers, a Hazafiak hazai pályán a Baltimore Ravens ellen diadalmaskodtak. A korábbi mérkőzésekről részletesen ide kattintva olvashat!

A társak azonban összeadták a győzelemhez szükséges pontokat, yardokat. Percy Harvin például egy 95 yardos, kezdőrúgás utáni visszahordott TD-vel adta meg az alaphangulatot a második félidőhöz, de Randy Moss öt elkapása (55 yard) és Adrian Peterson 73 futott yardja és 1 TD-je is kellett a sikerhez.

A Dallas ezzel szemben lassan készülhet a következő szezonra. Hiába adott Tony Romo három touchdownpasszt is (két labdaeladás mellett), a Cowboys megint kikapott. Az 1–4-es győzelem-vereség mutatóval álló csapat számára pedig már nagy bravúr kellene a rájátszáshoz.

Az Indianapolis helyenként izgalmas mérkőzésen győzte le a Washingtont. Peyton Manning 307 yardja és két TD-je labdaeladás nélkül önmagáért beszél, de ezúttal a Colts remek futójátéka érdemel említést. Joseph Addai 128 yardot futott (1 TD), mielőtt sérülés miatt le kellett jönnie a pályáról.

A San Francisco irányítója, Alex Smith a második félidőben hatpontos átadással találta meg Michael Crabtree-t és Vernon Davist is, aminek következtében a 49ers fordított az Oakland ellen. A Frisco így végre megszerezte első győzelmét a szezonban. Ehhez persze kellett Frank Gore 149 futott yardja is.


Tomlinson ezúttal is megvillantotta klasszisát (Fotók: Action Images)
Tomlinson ezúttal is megvillantotta klasszisát (Fotók: Action Images)

A New York Jets Denverben szerezte meg sorozat- és idénybeli ötödik győzelmét, amivel a liga legjobb mérleggel álló csapata lett. A Jets az öt győzelme mellett csupán egy vereséggel áll.

Az izgalmas összecsapáson a New Yorkban régi önmagát idéző LaDainian Tomlinson 76 másodperccel a rendes játékidő vége előtt futott TD-je döntött. A klasszis running backnek volt még egy másik hat pontot érő futása is, összesen 55 yardot termelt.

 NFL
ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ
San Francisco 49ers–Oakland Raiders 17–9
Denver Broncos–New York Jets 20–24
Minnesota Vikings–Dallas Cowboys 24–21
Washington Redskins–Indianapolis Colts 24–27
KORÁBBAN
Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns  28–10
New York Giants–Detroit Lions  28–20
Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints  6–31
Philadelphia Eagles–Atlanta Falcons  31–17
Chicago Bears–Seattle Seahawks  20–23
Green Bay Packers–Miami Dolphins  20–23 – h.u.
St. Louis Rams–San Diego Chargers  20–17
Houston Texans–Kansas City Chiefs  35–31
New England Patriots–Baltimore Ravens  23–20 – h.u.
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik