Szebbnél szebb lányok, íme, az 51. Super Bowl cheerleaderei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.01. 18:48
Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradó éjjel eljön a 2016-os NFL-szezon nagy napja, az 51. Super Bowl, amelyben az Atlanta Falcons és a New England Patriots ugrik egymásnak. Miközben a két csapat a Vince Lombardi-trófeáért harcol, a pálya szélén is lesz egy csata, méghozzá a cheerleadereké.

A szurkolólányok elengedhetetlen mellékszereplői egy amerikaifutball-mérkőzésnek, miért lenne ez másképp az év egyik legnagyobb sporteseményén?

A cheerleaderek az esetek többségében csak a hazai meccseken buzdítják a csapatot és lelkesítik a szurkolókat, az NFL nagydöntőjére azonban természetesen ők is elutaznak.

A csaknem harmincfős női szurkológárda – akárcsak az NFL-csapat – szigorú szabályok szerint működik, a tagfelvétel is sorozatos megméretésekhez kötött, számos feltételnek kell megfelelni.

Minden cheerleadernek rendelkeznie kell civil állással és minimum középiskolai végzettséggel. Emellett elvárás a sportos, ápolt, formás és kidolgozott test s természetesen a megfelelő tánctudás. A cheerleaderek önálló egységet alkotnak, a meccsek mellett fellépnek városi, szervezeti és jótékonysági rendezvényeken is. Az „első csapat” mögött általában van egy juniorszárny is, amely az utánpótlásért felel.

És hogy mennyit lehet keresni a szakmával? Sokan azt gondolják, hogy a juttatásokból habzsolni lehet az élvezeteket, ám ez nem teljesen van így. Igaz, a cheerleaderek jól keresnek, ám fizetésük nem szökik a magasba.

A csoportot vezető lányok, azaz az elit vezetők többet keresnek mint az „átlagos” táncos hölgyek. Természetesen mindegyiküknek van órabére, amelyet például akkor kapnak, amikor a koreográfiákat gyakorolják. A „sima” cheerleadereknek ez nagyjából 9 amerikai dollár (2500 forint), a vezetőknek 9-től 15 dollárig (4200 forintig) terjedő összeg jár.

A mérkőzés más tészta. Akkor 60-70 dollár (16 500-19 500 forint) között kapnak a lányok, a vezetőik nagyjából 100-200 dollár (27 000-54 000 forint) között. Szezononként tehát a lányok „főnökei” 3000-3500 dollárt (835 000-980 000 ezer forint) tudnak keresni, míg a csapat többi tagja 1500-2000 dollárral (420 000-550 000 forint) lesz gazdagabb.

NÉHÁNY ÉRDEKESSÉG A CHEERLEADEREKRŐL ÁLTALÁBAN

• Számos hollywoodi híresség és tévésztár volt egykoron cheerleader. Például Teri Hatcher, aki a Született feleségek című sorozatban Susan Mayer karakterét játszotta. De Megan Fox, akit többek között a Transformersből ismerhetnek a tévénézők, vagy éppen Eva Longoria is kipróbálta magát a szakmában.

• A cheerleaderek többsége általában fizetéskiegészítésként gondol erre a hivatásra. Többségük diáklány, aki egy kis „zsebpénzt” szeretne keresni, de persze néhány édesanya is van.

• Az NFL-csapatok cheerleadereinek átlagéletkora 25 év.

• Az első szurkolói hölgyek által alapított csoport 1954-ben alakult. Ők voltak a Baltimore Colts cheerleaderei.

• Legtöbbjük magasan képzett, vannak köztük doktorok, de még vegyészmérnökök is.

Jöjjenek hát az 51. Super Bowl legcsinosabb résztvevői, az Atlanta Falcons és a New England Patriots szurkolólányai! Ön szerint melyik gárda nyerné a cheerleaderek különversenyét? A galériák átlapozása után szavazzon!

Atlanta Falcons – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Atlanta Falcons – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

New England Patriots – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
New England Patriots – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyerje a Cheerleader Super Bowlt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik