Super Bowl: miért passzolt 1 yardról a Seahawks? Itt a válasz!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 05:29
null
Minden seattle-i reakciója az utolsó játékhívásra (Forrás: NFL Memes)
Talán a 49. Super Bowl legnagyobb meglepetését szolgáltatta a vesztes Seattle Seahawks azzal, hogy a döntő hajrájában négypontos hátrányban, egy yardról indulva nem futással – Marshawn Lynch félelmetes erejét kihasználva – próbálták megszerezni a győzelmet, hanem passzjátékkal, amelynek egy sorsdöntő labdaeladás (interception) lett a vége. Pete Carroll, a Seahawks mestere a finálé után elárulta, miért nem futást, hanem passzjátékot választott.

„Milyen gondolat húzódott meg az utolsó játékhívás mögött?” – kapta a kérdést a Seattle vezetőedzője.

„Fantasztikus futballmérkőzés volt, igazi döntő, amely az utolsó pofonig tartogatott izgalmakat. A tervünk egyértelmű volt a végén. Két elkapóval álltunk fel, volt rengeteg kísérletünk és időkérésünk is. Nem akartuk elsietni. Bőven volt lehetőségünk, hogy kihasználjuk a downjainkat, az időkérésünket, és touchdownt érjünk el.”

„Hívtunk egy játékot, amit lenyűgözően levédekeztek, bár nem szabadott volna, hogy megtegyék. Mondtam a srácoknak, hogy vállalom a felelősséget, az én hibám volt, ami a végén történt. Egyszerűen futhattunk volna, ez utólag kristálytisztán látszik. A gondolatom az volt, hogy a harmadik, negyedik down során nyerjük meg a meccset, hogy semmi időt ne hagyjunk a Patriotsnak. Sajnos a terv nem működött” – magyarázta Carroll.

A riporter végül megkérdezte az edzőtől, hogy milyen érzés elveszíteni, így elveszíteni a döntőt.

„El sem tudom mondani. Iszonyatosan rossz. A srácok annyira keményen dolgoztak a célunkért, hogy újra bajnokok legyünk. Mindent megtettek, ami tőlük elvárható. Utálom a gondolatot, hogy ezzel együtt kell élnünk. Mindent úgy tettünk, hogy a végén nyerjünk, mégsem sikerült, és ez rettenetes” – zárta szavait a mester, akit várhatóan még jó ideig kísérteni fog az utolsó játékhívás.

Russel Wilsont, a Seattle irányítóját is megkérdezték az egyetlen interceptionjéről.

„Egész szezonban jól kezeltük ezeket a szituációkat. Több opciónk volt. Marshawn kezébe is adhattam volna a labdát, ami mindig nagyszerű opció, de a dobás szintén jó megoldásnak tűnt. Bíztam az ösztöneimben. Amikor elengedtem a labdát, már tudtam, hogy vége” – nyilatkozta kissé csalódottan az irányító.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik