Super Bowl: a Pats tulajdonosa „odaszúrt” a liga vezetőjének

Vágólapra másolva!
2017.02.06. 08:27
null
A pikáns jelenet, amikor Roger Goodell átadta Robert Kraftnak a Lombardi-trófeát… (Fotó: AFP)
A New England Patriots nyerte meg az 51. Super Bowlt, az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság 2016-os szezonjának nagydöntőjét, drámai feltámadást követően, hosszabbításban 34–28-ra legyőzte az Atlanta Falconst, amely a harmadik negyedben még 28–3-ra vezetett. Az elképesztő végjáték után Tom Brady, a Pats irányítója – és egyben a döntő legértékesebb játékosa – elkapóját, Julian Edelmant méltatta, míg Robert Kraft, a klub tulajdonosa kihasználta az alkalmat, s egy kicsit „megfricskázta” Roger Goodellt, a liga vezetőjét.

 

„Rengeteg játék volt a meccsen, amelyre azt mondhatjuk, az volt a kulcs. Bill Belichick mindig azt mondja, sosem tudhatjuk, melyik lesz az a mozzanat, ami eldönti a döntő sorsát. Ezen az estén említhetnék vagy harminc momentumot, s ha bármelyik másként alakul, a végeredmény sem ez lett volna” – nyilatkozta az immár ötszörös Super Bowl-győztes Tom Brady az összecsapás után.

„Köszönjük a szurkolóknak az egész szezonos támogatást! Most irány Boston, hazavisszük ezt a »rohadt« trófeát.”

A 39 esztendős irányító külön kitért Julian Edelman földöntúli elkapására.

„Egyszerűen nem tudtam elhinni, amit látok. A valaha volt egyik legfantasztikusabb elkapás Edelmané. Nem tudom, hogy csinálta. Tisztában vagyok azzal is, hogy ehhez hasonló bravúrokat ellenünk is megcsináltak” – célzott Brady David Tyree, vagy épp Mario Manningham csodálatos elkapására, melyet a két egykori Giants-játékos épp a Patriots elleni nagydöntők alkalmával hajtott végre, s végül mindkettő kulcsmomentumnak bizonyult a New England legyőzésében.

Robert Kraft, a New England tulajdonosa egy kicsit odaszúrt Roger Goodellnek, a liga „mindenható urának”.

„Két éve megnyertük a negyediket, akkor azt mondtam, az összes közül az volt a legédesebb Super Bowl-győzelme a csapatnak. Ám azóta sok minden történt (Kraft ezzel a Patriots Deflategate-botrányára célzott, melynek eredményeképp Goodell négymeccses eltiltást rótt ki Bradyre, valamint megbüntette a gárdát). Nem hiszem, hogy ezt ecsetelnem kellene. Mindenesetre ezek után a klub összes dolgozója és a játékosok nevében is azt mondom, ez a legédesebb győzelmünk.”

Bill Belichick, a New England vezetőedzője hozta szokásos, már-már legendásan bőbeszédű formáját, s fittyet hányva a megjegyzésre, miszerint az újabb diadal egyértelművé tette, hogy ő minden idők legjobb trénere, a találkozót követően játékosaira mutogatott.

„Köszönöm a dicsérő szavakat, ám ez a játékosokról szól. Nagyszerűen teljesítettek a srácok, hatvan percig helytálltak, küzdöttek, s a ráadásban sem eresztettek le. Nem foglalkoztak azzal, mekkora hátrányba kerültek (21–3, a félidőben – a szerző), nem néztek vissza, csak mentek előre. Ez róluk szól. Róluk.”

Matt Ryan, az Atlanta Falcons irányítója rendkívül csalódottan vette tudomásul, hogy csapata történelmi kipukkadást követően, 25 pontos előnyből bukta el a döntőt.

„Erre nem lehet mit mondani. Elképesztő vereség. Nyilvánvalóan nagyon csalódott vagyok – mondta komoran a szezon legértékesebb játékosának választott quarterback. – Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy nyerjünk és elérjük a célunk, ezek után nehéz mit mondani. Kiábrándító.”

Dan Quinn, a Falcons vezetőedzője úgy véli, csapata elfáradt.

„Egyszerűen kifogyott a benzin, kifulladtunk. Elkezdtünk hibázni, a Pats ellen ezek a bakik sokba kerülnek.”

SUPER BOWL LI
Atlanta Falcons (13–5)–New England Patriots (16–2) 28–34 (0–0, 21–3, 7–6, 0–19, 0–6) – hosszabbítás után

A SUPER BOWL TUDÓSÍTÁSA PERCRŐL PERCRE, MECCS UTÁNI NYILATKOZATOK – MINDEN AZ 51. NAGYDÖNTŐRŐL!

NFL 2016, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2017. 1. 7–8.)
AFC
Pittsburgh Steelers (3.)–Miami Dolphins (6.) 30–12
Houston Texans (4.)–Oakland Raiders (5.) 27–14
NFC
Seattle Seahawks (3.)–Detroit Lions (6.) 26–6
Green Bay Packers (4.)–New York Giants (5.) 38–13
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2017. 1. 14–16.)
AFC
New England Patriots (1.)–Houston Texans (4.)
34–16
Kansas City Chiefs (2.)–Pittsburgh Steelers (3.)
16–18
NFC
Dallas Cowboys (1.)–Green Bay Packers (4.) 31–34
Atlanta Falcons (2.)–Seattle Seahawks (3.) 36–20
KONFERENCIADÖNTŐK (2017. 1. 22–23.)
AFC
New England Patriots (1.)–Pittsburgh Steelers (3.) 36–17
NFC
Atlanta Falcons (2.)–Green Bay Packers (4.) 44–21
SUPER BOWL 51 (2017. 2. 6.)
Atlanta Falcons (2.)–New England Patriots (1.) 28–34 – h. u.
*NRG Stadium (Houston, Texas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik