Repül a Patriots, ha Tom Brady dobja

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2013.10.17. 13:07
null
Tom Brady megint varázsolt, a Saints hibátlan mérlege bánta (Fotók: Reuters)
Továbbra is hibátlan az NFL-ben a Denver és a Kansas City, de a New Orleans kikapott a New England otthonában, és szubjektív NFL-erősorrendünkben a Patriots meg is előzte a Szenteket. Az élmezőnyben a legnagyobbat a hétfő este San Diegóban vereséget szenvedő Indianapolis bukta, de ha legyőzi vasárnap a Denvert, biztosan visszadobja a rugó a dobogóra.

 

1. (az előző ranglistán: 1.) Denver Broncos (győzelem-vereség mutató: 6-0)
Habár egy félidőn át rá sem lehetett ismerni a Broncosra, a második játékrészben simává tették a Jaguars elleni mérkőzést, és végül könnyedén nyertek. Champ Bailey visszatért, Von Miller eltiltása pedig letelt, így a vasárnapi, Colts elleni összecsapáson már játszhat a nagyszerű passzsiettető. Peyton Manning számára minden bizonnyal megható lesz a visszatérés Indianapolisba.

2. (3.) Kansas City Chiefs (6-0)
Folytatta győzelmi szériáját a decibelrekordot a szurkolói által a tíz sack egyike során megdöntő Chiefs, amely számára az Oakland Raiders sem jelentett igazi kihívást. Ennek ellenére ez már a sokadik hét, amikor a védelem nyeri meg a meccset, és azt kell mondanunk, hogy Alex Smithszel akadozik a passzjáték. Ezt Andy Reid is tudja, így valamit most már ideje lenne kitalálni, mert a jövőben ez már nem biztos, hogy elég lesz. Ha pedig a védők rossz napot fognak ki, akkor valamit a támadóegységnek is villantania kellene.

Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma 
– fókuszban az amerikai sportok
Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma – fókuszban az amerikai sportok

3. (8.) New England Patriots (5-1)
Ebben az évben talán az első igazán jó ellenféllel játszott a Patriots, így végre kiderült, hogy még mindig bármire képes ez a csapat! Szinte már elvesztették a mérkőzést, mielőtt az utolsó pillanatokban megnyerték, hála Tom Brady fantasztikus touchdownpasszának. Rossz hír azonban a Hazafiaknak, hogy Jerod Mayo, a liga egyik legjobb linebackere mellizomszakadást szenvedett, a hírek szerint pedig már meg is műtötték, így a szezon további részét ki kell hagynia.

4. (5.) Seattle Seahawks (5-1)
A Hawksnak simán meg kellett volna vernie a Titanst, ellenben nagyon szenvedős lett a mérkőzés. Russell Wilson előtt nem takarított megfelelően a támadófal, ahogy Marshawn Lynch sem villogott igazából. A fontos momentumokban mégis pontokat szereztek, s a kötelező, ötödik győzelem is megvan. A Cardinals ellen a hatodiknak is meg kellene lennie...

5.(2.) New Orleans Saints (5-1)
Idei első zakóját kapta meg a New Orleans – igazán kényelmetlen darab volt. Kétszer is megvolt a sansza a Szenteknek arra, hogy lezárják az összecsapást és győztesen hagyják el a gyepet, de Sean Payton többször is hibás döntést hozott, így egy kellemetlen, utolsó másodperces touchdownpasszal elvesztették veretlenségüket.

6.(6.) San Francisco 49ers (4-2)
Magabiztosan behúzta negyedik győzelmét a 49ers, így továbbra is a Seahawks nyomában van. Anquan Boldint leradírozta a pályáról Patrick Peterson, így Vernon Davis lépett elő Colin Kaepernick elsőszámú célpontjává. A tight end 180 elkapott yarddal és 2 touchdownelkapással élete legjobb meccsét játszotta, amire nem volt válasza az Arizonának.

7. (7.) Cincinnati Bengals (4-2)
Hozta a kötelezőt a Bengals, és megszerezte a negyedik sikerét. Nagyon döcögős volt a Bills elleni összecsapás, remek első félidő után majdnem sikerült elveszteni, ám hosszabbításban sikerült elkerülni a kudarcot. A védelem ezúttal nem volt kifejezetten jó, nagy játékokat engedtek, sokat hibáztak.

8.(4.) Indianapolis Colts (4-2)
Bőven nyerhető mérkőzést bukott el a Colts hétfő este. A zakót főleg a tucatnyi egyéni hibának köszönheti az Indianapolis. Ebben segédkezett szinte az egész elkapósor, a támadókoordinátor Pep Hamilton, de még a vezetőedző Chuck Pagano is, 9 szerzett ponttal nagyon nehéz behúzni a meccseket. A védelem nem volt rossz egyáltalán, támadásban volt kevés a csapat.

9.(9.) Green Bay Packers (3-2)
Nagyon nehéz meccsen van túl a Packers, Rodgersék ugyanis igazán megszenvedtek a címvédő ellen. A siker viszont megvan, de vezéráldozatokkal: Randall Cobb megsérült, 6-8 hetet biztosan nem játszhat. A „Sajtfejűeknél" így már a sokadik fontos játékos kényszerült a pálya szélére, ezzel pedig nem lesz könnyű megbirkózni, mondjuk, ha valaki ezt meg tudja oldani, akkor az Aaron Rodgers.

10. (10.) Detroit Lions (4-2)
Habár szenvedett a Lions az első félidőben, a végén azért sikerült simán megverni a Clevelandet. Az összecsapás hőse a tight end Joseph Fauria volt, miután 3 touchdownelkapás is az ő nevéhez fűződik. Nagy szükség is volt a villanásaira, mivel Calvin Johnson térdsérülés miatt alig tudott játszani.

11. (11.) Chicago Bears (4-2)
Nyert a Bears a csütörtök esti rangadón, ám azért nagyon nehéz és szenvedős siker volt ez a Giants ellen. Sőt, ha Tim Jennings nem szerez a legfontosabb momentumban labdát, akkor jó eséllyel ki is kapott volna a Chicago. Mindez elég elkeserítő, az első félidőben Cutlerék ugyanis lemosták a pályáról a Giantset.

12.(16.) Dallas Cowboys (3-3)
Fontos meccsen győzött a Cowboys az NFC East rangadóján a Washington ellen. Tony Romo ezúttal nem volt annyira jó, viszont végre a védelem is villant, és megmutatta, hogy jó játékra is képes. Az egyetlen probléma már csak a sok sérülés, hiszen DeMarco Murray és DeMarcus Ware is idő előtt hagyta el a pályát, várhatóan heteket kell kihagyniuk.

13. (17.) San Diego Chargers (3-3)
Hatalmas meccset húzott be a Chargers a hétfő esti rangadón. Meglepetésre nem a Philip Rivers vezette passzjáték hozta meg az áttörést, hanem Ryan Mathews és a futójáték, de igazából a védelem volt az, amely erőn felüli teljesítménnyel mindössze kilenc pontot és nulla touchdownt engedélyezett a liga egyik legjobb támadóegységének.

Ryan Mathews futásai új lendületet adtak a San Diegónak a Colts ellen
Ryan Mathews futásai új lendületet adtak a San Diegónak a Colts ellen

14. (12.) Baltimore Ravens (3-3)
Elszenvedte harmadik vereségét a címvédő Ravens. Joe Flaccóék tulajdonképpen csak a védelemnek köszönhetik, hogy az utolsó pillanatig meccsben voltak, de végül nem tudtak élni a lehetőséggel. Flacco sem dobál túl jól manapság, a futójáték sem az igazi, bár a támadókoordinátor Jim Caldwell sem lehet túl büszke magára a játékhívásaiért.

15.(13.) Miami Dolphins (3-2)
Pihenőhéten volt a Miami, így sok minden nem történt a csapat háza táján. A leglényegesebb az lesz, hogy Ryan Tannehillt megfelelően meg tudják védeni a jövőben, nélküle ugyanis esélyük sem lesz a rájátszásra. A Buffalót mindenesetre meg kéne verni.

16. (14.) Tennessee Titans (3-3)
Habár a 13-20-as végeredmény szoros meccset sugall, valljuk be, a Titansnek csak látszólag volt esélye a Seahawks ellen. Ryan Fitzpatrick nagyon gyenge produkcióval rukkolt elő, haladni is alig tudott a Tennessee támadóegysége, egyedül az idén remeklő védelemnek köszönhetik, hogy egyáltalán meccsben maradtak a végéig. Jake Lockerrel nyilván teljesen más lesz, viszont ő még néhány hétig nem játszhat.

17.(21.) Philadelphia Eagles (3-3)
Mivel az előző héten Michael Vick megsérült, a helyére beugró Nick Foles ezúttal kezdőként mutatta meg, hogy micsoda lehetőségek rejlenek benne! A Tampa Bay csupán egy félidőn át tudta tartani a lépést a Sasokkal, akiknek a támadósora és végre a védelme is villanni tudott. Vasárnap Cowboys–Eagles csoportrangadó, amely nagyon parázs csatának ígérkezik.

18. (23.) St. Louis Rams (3-3)
A Rams meglepően simán megverte a Texanst, ezzel a forduló egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta. Sam Bradfordéknak azonban nem volt túl nehéz dolguk, hiszen a többi csapatrész 14 pontot is feltett a táblára, ezzel pedig teljesen megsemmisítette a Houstont. Legközelebb a Carolinával találkoznak a Kosok, igazi kétesélyes meccsen.

19.(18.) Arizona Cardinals (3-3)
Esélye sem volt a Cardinalsnak a 49ers ellen, ám egyelőre nincs is egy szinten a két gárda. Hiába jó a védelem, ha a Carson Palmer vezette támadósor sokat hibázik – a sok buta hiba és a labdavesztés megbosszulta magát.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

20.(15.) Houston Texans (2-4)
Az egyébként hihetetlenül gyenge Matt Schaub végre nem volt rossz, ám rögtön meg is sérült a Rams ellen, majd a helyét átvevő T.J. Yates nem mutatott túl jó teljesítményt. Kétszer is eladta a labdát, az egyiket vissza is vitték TD-re. Összességében fejben vannak súlyos gondok a Texansnál, ezzel a kerettel ugyanis a rájátszásban lenne a helye a gárdának, nem pedig top10-es draftjogért kellene küzdenie.

21.(19.) New York Jets (3-3)
Nem volt sansza a Jetsnek a Steelers ellen vasárnap. Geno Smith egyelőre még nem igazán tud a legjobb védelmek ellen villogni, és szerencséje sincs, lassan ugyanis az egész elkapósora sérültlistán lesz. A védelemre ezúttal sem lehetett sok panasz, legtöbbször csak mezőnygólt engedett a Steelersnek, de a hat támadópont kevés.

22.(26.) Carolina Panthers (2-3)
Gond nélkül győzött a Carolina a Minnesota otthonában, ezzel a második siker is ki van pipálva. Cam Newton szinte végig azt csinált, amit akart, a Vikingsnak nem volt rá ellenszere. A védelem is hasonlóan nagyot játszott és mindössze 10 pontot engedett Adrian Petersonéknak. A hetedik játékhéten a szintén verhető Rams látogat Charlotte-ba.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

23. (20.) Cleveland Browns (3-3)
Most derült ki igazán, mekkora csapás volt a Cleveland számára Brian Hoyer térdsérülése. Az őt helyettesítő Brandon Weeden ugyanis nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, ez pedig nem elég a győzelemhez, még akkor sem, ha a védelem egyébként jó játékot mutat.

24.(22.) Buffalo Bills (2-4)
Thad Lewiszal papíron még csak kérdéses sem volt, hogy vesztesen hagyja el a pályát a Bills a Cintinnati elleni meccs után, azonban a fiatal irányító meglepetésre nem játszott rosszul, így hosszabbításra volt szükség. Végre a futójáték is elég hatékony, a Miami elleni meccs egyáltalán nem lefutott.

25. (24.) Oakland Raiders (2-4)
A Raiders simán kikapott Kansas Cityben, amiben szerepet játszott, hogy az egyébként is szinte csak cserékből álló támadófal egészséges játékosai is megsérültek, és akkor összeroppant az oaklandi támadószekció. Hiába tartott ki a védelem eddig a pontig és játszott erőn felül, a végén nem volt kérdés, melyik csapat fogja megnyerni a találkozót.

26.(30.) Pittsburgh Steelers (1-4)
Megszerezte idei első győzelmét a Steelers, s végre felcsillant a remény egy jobb folytatásra. A támadóegység nem volt rossz, ám a Jets vörös zónájában rendre elfogyott a tudomány, a defense viszont leradírozta a pályáról Geno Smithéket, akik így mindössze hat pontot tudtak feltenni a táblára.

27.(25.) Atlanta Falcons (1-4)
A Falcons szabadnapos volt, de mint kiderült, Julio Jones erre a szezonra végleg kidőlt, ezzel pedig minden bizonnyal az Atlanta szezonja is meg van lőve. A pihenőhét ettől függetlenül a lehető legjobbkor jött a csapat számára, Mike Smith talán fejben kicsit rendbe tudta rakni a játékosait.

28.(27.) Washington Redskins (1-4)
Nem rontotta el a hangulatot az NFC East dallasi rangadóján a Redskins. Talán ez volt az első olyan összecsapása volt a Washingtonnak, amelyen Robert Griffin III megmutatta, nem szabad leírni, hiszen az egészségi állapota a régi. Ismét remekül mozgott, sokat futott, nem félt megindulni, ha bajba került. Kijelentette, többet fut a továbbiakban. Ám amíg a csapat neve nagyobb lázban tartja a közvéleményt, mint a játéka, baj van.

Ha Robbert Griffin többet futna, talán a Redskins is jobban járna – rövid távon…
Ha Robbert Griffin többet futna, talán a Redskins is jobban járna – rövid távon…

29. (28.) Minnesota Vikings (1-4)
Simán kikapott a Minnesota a Carolinától, ám a vereséget beárnyékolja Adrian Peterson sajnálatos tragédiája. Ennek ellenére mégis pályára lépett, de Matt Cassel hibái ellenére sem volt semmi esélye a Vikingeknek. Valljuk be, vasárnap fejben valahol teljesen máshol járt az egész csapat. Vasárnap jön és kezd Josh Freeman.

30.(29.) Tampa Bay Buccaneers (0-5)
Hiába próbálkozik bármivel a Tampa Bay, úgy tűnik, képtelen nyerni. Lassan már az irányító kérdése is mindegy, hiszen Mike Glennon sem tudja megváltani a világot, még egy gyengus Eagles-védelem ellen sem. A problémákat csak fokozza, hogy a csapatból harmadikként az elkönyvelt nevű szélső hátvéd, Johnthan Banks is elkapta az MRSA-t (húsevőbaktérium-fertőzést), a csapat háza táján pedig egyre nagyobb a cirkusz és az elégedetlenség.

31.(31.) New York Giants (0-6)
Csütörtök este sem tudta megszerezni első győzelmét a Giants, pedig Eli Manningéknek ezúttal minden esélyük megvolt a sikerre, ám az utolsó pillanatokban ismét jöttek a hibák. Sajnálatos, ami az Óriásoknál folyik, ugyanis lassan a kezdőcsapat fele sérültlistán lesz, ráadásul mintha fejben is feladták volna az idényt...

32.(32.) Jacksonville Jaguars (0-6)
Nyeretlen maradt a Jacksonville, bár mivel a Broncos volt vasárnap az ellenfél, így ez nem túlságosan meglepő. Sőt, ahhoz képest egyáltalán nem játszott rosszul a Jax, egy félidőn keresztül még meccsben is volt. Justin Blackmon idén remélhetőleg végre csak a játékkal foglalkozik majd és nem csinál butaságokat, és az egyik legjobb elkapóvá növi ki magát. A „Suck 4 Bridgewater" küldetés pedig folytatódhat a Chargers ellen!

A 7. forduló magyar idő szerint péntek hajnalban az Arizona Cardinals–Seattle Seahawks mérkőzéssel kezdődik.

STATISZTIKÁK
A 6. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Joe Flacco (Baltimore) –Green Bay
342
A legtöbb futott yard: Arian Foster (Houston)
–St. Louis
141
A legtöbb elkapott yard: Justin Blackmon (Jacksonville)
–Denver
190
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 2179 Peyton Manning (Denver)
A legtöbb futott yard: 630
LeSean McCoy (Philadelphia)
A legtöbb elkapott yard: 593 Jimmy Graham (New Orleans)
A legtöbb szerelés: 66
Kiko Alonso (Buffalo)
A legtöbb sack: 9.5 Robert Mathis (Indianapolis), Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception: 4 Aqib Talib (New England), Kiko Alonso (Buffalo), Alterraun Verner (Tennessee), DeAndre Levy (Detroit)
NFL 2013, ALAPSZAKASZ
6. FORDULÓ
2013.10.11 2:25 Chicago Bears–New York Giants 27–21
2013.10.13 19:00 Buffalo Bills–Cincinnati Bengals 24–27 – h.u.
2013.10.13 19:00 Cleveland Browns–Detroit Lions 17–31
2013.10.13 19:00 Kansas City Chiefs–Oakland Raiders 24–7
2013.10.13 19:00 Minnesota Vikings–Carolina Panthers 10–35
2013.10.13 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Philadelphia Eagles 20–31
2013.10.13 19:00 Baltimore Ravens–Green Bay Packers 17–19
2013.10.13 19:00 Houston Texans–St. Louis Rams 13–38
2013.10.13 19:00 New York Jets–Pittsburgh Steelers 6–19
2013.10.13 22:05 Denver Broncos–Jacksonville Jaguars 35–19
2013.10.13 22:05 Seattle Seahawks–Tennessee Titans 20–13
2013.10.13 22:25 New England Patriots–New Orleans Saints 30–27
2013.10.13 22:25 San Francisco 49ers–Arizona Cardinals 32–20
2013.10.14 2:30 Dallas Cowboys–Washington Redskins 31–16
2013.10.15 2:30 San Diego Chargers–Indianapolis Colts 19–9
Szabadnapos: Atlanta Falcons, Miami Dolphins
7. FORDULÓ
2013.10.18 2:25 Arizona Cardinals–Seattle Seahawks
2013.10.20 19:00 Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers
2013.10.20 19:00 Detroit Lions–Cincinnati Bengals
2013.10.20 19:00 Kansas City Chiefs–Houston Texans
2013.10.20 19:00 Miami Dolphins–Buffalo Bills
2013.10.20 19:00 New York Jets–New England Patriots
2013.10.20 19:00 Philadelphia Eagles Eagles–Dallas Cowboys
2013.10.20 19:00 Washington Redskins–Chicago Bears
2013.10.20 19:00 Carolina Panthers–St. Louis Rams
2013.10.20 19:00 Jacksonville Jaguars–San Diego Chargers
2013.10.20 22:05 Tennessee Titans–San Francisco 49ers
2013.10.20 22:25 Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens
2013.10.20 22:25 Green Bay Packers–Cleveland Browns
2013.10.21 2:30 Indianapolis Colts–Denver Broncos
2013.10.22 2:30 New York Giants–Minnesota Vikings
Szabadnapos: Oakland Raiders, New Orleans Saints
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik