NFL: új tervek a Los Angeles-i stadioncsodáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.23. 19:43
null
A Kroenke által megtervezett stadion 1.86 milliárd dollárba kerülne
A Los Angeles Timesban megjelent az NFL-ben szereplő St. Louis Rams építész tulajdonosának tervrajza arról a stadionról, amelyet Los Angelesbe álmodott meg a sportvezető, és amely akár két csapatnak is otthont adhatna.

Stan Kroenke, a Rams tulajdonosa stadionokra is specializálódott építész vállalatával (HKS) már a Dallas Cowboys és az Indianapolis Coltsarénájával is bizonyított, így illik komolyan venni a próbálkozását.

A legújabb terve egy 1.86 milliárddolláros stadiont ábrázol, amelyben két klub számára lenne külön-külön hazai öltöző, irodarészleg és tulajdonosi páholy. Az üvegtető külseje óriási képernyőként is üzemelne, amivel a világ legnagyobb hirdetőtáblájává válna.

Az inglewoodi aréna megépítésére három évre lenne szükség, Kroenke szerint az sem feltétlenül szükséges hozzá, hogy a Rams összeálljon a projektben a szintén Los Angeles felé kacsingató Oakland Raiders, San Diego Chargers páros valamelyikével. A két klub korábban már bemutatott egy közös stadiontervet.

Ahhoz, hogy valamelyik klub Los Angelesbe költözzön, a 32 csapat háromnegyedének (azaz 24 rivális) jóváhagyása szükséges. A városnak 1994 óta nincs NFL-klubja.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik