NFL: Brady és a Pats a pihenőhét után is a csúcson maradt

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 17:07
null
Brian Hoyer jó játékával nehéz döntés elé állítja a Cleveland vezetőségét (Fotók: Reuters)
Hiába nyert a Cardinals, elvesztette első számú irányítóját, Carson Palmert, így maradt szubjektív erősorrendünk második helyén. A Steelers Jets elleni zakójával szabadesésbe kezdett, a Green Bay felkapaszkodott a legjobb tíz közé.

 

1. (az előző héten: 1.) New England Patriots (7–2)
A Tom Brady vezette Patriots bye weeken volt az előző héten. A tizenegyedik fordulóban a Colts ellen kéne idegenben nyerni, a játékhét legnagyobb rangadója lesz az az összecsapás.

2. (2.) Arizona Cardinals (8–1)
A Rams felett aratott győzelmével az NFL jelenlegi legjobb mérlegét tudhatja magáénak az Arizona. Rossz hír azonban, hogy az irányító Carson Palmer néhány nappal azután, hogy új szerződést kötött a Cardinalsszal, meg is sérült, ráadásul súlyosan – ismét elszakadt a térdszalagja. Roppant szerencsétlen eset, búslakodásra azonban nincs idő, a szezon második felében Drew Stantonnak kell rájátszásba vezetni az Arizonát.

3. (3.) Denver Broncos (7–2)
Peyton Manningék számára nehezen indult a Raiders elleni találkozó, ám végül simán, 41–17-re nyertek. Manning öt touchdownpasszt osztott ki, a védelem pedig szokás szerint állandó jelleggel terrorizálta az ellenfél irányítóját, Derek Carrt. Ezt a meccset egyértelműen hozni kellett a Denvernek, és a soron következő, Rams elleni összecsapás is hasonló lesz.

4. (4.) Philadelphia Eagles (7–2)
Kiütötte az Eagles a Pantherst a hétfő esti rangadón. Mark Sanchez jól játszott, 332 passzolt yardja mellett két hatpontos átadása is volt. A futójáték továbbra is kritikán aluli, de ezúttal ez sem okozott gondot Chip Kelly csapatának. A védelem kilencszer(!) vitte földre Cam Newtont, ebből Connor Barwin egyedül három és fél sacket vállalt. Ezúttal minden összejött, a Packers és Rodgers megállítása azonban jóval nehezebb feladat lesz.

5. (5.) Seattle Seahawks (6–3)
Ha nem is könnyen, de nyert a Seahawks. Russell Wilson mobilitása továbbra is zseniális, a kiváló irányító földön ezúttal 107 yardot hozott, és egy touchdownfutása is volt. Marshawn Lynch ismét szörnyeteg formáját hozta, 140 yardot és 4 TD-t futott, ami egészen kivételes teljesítmény. Vasárnap Kansas Cityben lép pályára a Seattle, ahol a Chiefs védelmét ismerve nehéz este vár Wilsonra.

6. (6.) Dallas Cowboys (7–3)
Tony Romo hátsérülése után visszatért a Cowboys kezdőjébe, ráadásul nem is akárhogy: az irányító csupán hét passzát rontotta el, 248 yardja mellett pedig három touchdownt dobott. A Dallas átrobogott a Jacksonville-en, ezzel két zakó után ismét visszatalált a helyes útra. A hétvégén nem játszik Jerry Jones csapata, majd a tizenkettedik fordulóban a Giantshez látogat.

7. (9.) Detroit Lions (7–2)
Calvin Johnson végre ismét pályára lépett a Detroit színeiben, amit rögtön 49 yardos TD-elkapással ünnepelhetett. Megatron végül 133 yardig jutott, ezzel elévülhetetlen szerepe volt a Lions szoros győzelmében. Matt Stafford fél perccel a mérkőzés vége előtt fordította meg az állást a Miami ellen, így ismét szoros találkozón diadalmaskodott a Lions. Jim Caldwell érkezése óta elképesztő hangulat és magabiztosság uralkodik a gárdánál.

8. (11.) Green Bay Packers (6–3)
Fantasztikus formában tért vissza a Green Bay a pihenőhetéről. Aaron Rodgers két hete még sérült volt, a Bears ellen viszont így is hat(!) touchdownpasszt osztott ki. Jordy Nelson elkapó 152 yarddal és két hatpontost érő elkapással mutatta meg magát, a Packers védelme ráadásul háromszor is labdát szerzett, úgyhogy bátran kijelenthetjük, ezúttal minden összejött a csapatnak. A neheze viszont most jön, elsőként az Eagles ellen kéne nyerni.

9. (8.) Indianapolis Colts (6–3)
Az Indianapolis is pihent a tizedik játékhéten. Andrew Luckéknak jól jött a szünet, a hétvégén viszont az elképesztő formában lévő New England ellen kellene helytállniuk. Parázs csata várható a Lucas Oil Stadionban.

10. (12.) Kansas City Chiefs (6–3)
Izgalmas összecsapáson nyert a Chiefs a Bills ellen. Andy Reid együttese szinte egész mérkőzésen hátrányban játszott, ám végül sikerült megfordítania az állást, így már 6–3-as mérleggel büszkélkedhet. Alex Smith nem játszott jól, ám egy touchdownt így is összehozott, a futó Jamaal Charles pedig a legjobbkor villant, végül 98 futott yardig és egy TD-ig jutott. A Kansas City a tizenegyedik fordulóban a címvédő Seahawks otthonába látogat.

11. (7.) Pittsburgh Steelers (6–4)
A kötelező győzelem reményében látogatott a Jetshez a Steelers, végül azonban nagy blama lett belőle. Ben Roethlisberger és kedvenc elkapója, Antonio Brown összesen négyszer adta el a labdát, az elmúlt két héten remeklő támadógépezet ezúttal csődöt mondott, és csupán 13 pontot sikerült felrakni a táblára, nagy részét ráadásul már a legvégén. Következhet a hétfő esti rangadó a Titans ellen. Papíron simán nyernie kéne Mike Tomlin együttesének...

12. (17.) Cleveland Browns (6–3)
A Cleveland csütörtök este simán megverte a csoportrivális Bengalst. A 24–3-as végeredmény nagy meglepetés, a Browns pedig 6–3-as mérlegével 1994 óta a legjobb rajtját produkálta. Brian Hoyer jól játszik, ezáltal érdekes helyzet alakulhat ki közte és az első körös újonc, Johnny Manziel között, Hoyer ugyanis szabadügynök lesz, a Brownsnak ezáltal újra kell majd igazolnia őt, ha meg akarja tartani. Viszont ha ez megtörténik, akkor Manziel kerül kényelmetlen szituációba...

13. (20.) San Francisco 49ers (5–4)
Szoros csatában, 27–24-re felülmúlta a San Francisco a New Orleanst. A támadósor az első félidőben hatékony volt, ám a második játékrészben csupán három pontra tellett. A 49ers nem először játszik jól pusztán egyetlen félidőt, ez aggasztó lehet, ami a jövőt illeti. Vasárnap irány New York, ahol a Giants ellen hozhatja a kötelezőt Jim Harbaugh csapata.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

14. (10.) Cincinnati Bengals (5–3–1)
Siralmas játékot produkált a Bengals csütörtök este a csoportrivális Browns ellen. Andy Dalton és a támadógépezet teljesen besült, miután mindösszesen három pontot sikerült szerezni. Dalton csupán 86 yardot passzolt, emellett pedig háromszor is eladta a labdát, ez volt karrierje leggyengébb teljesítménye. Vasárnap irány New Orleans. Drew Breeséket nehéz lesz otthon megverni, így fel kell kötnie gatyáját a Cincynek, különben a rájátszás is elúszhat.

15. (18.) Baltimore Ravens (6–4)
Nehéz első félidő után végül hozta a kötelezőt a Ravens és megverte a Tennessee-t. Joe Flacco csak 169 yardot passzolt, ám a futó Justin Forsett 112 egysége mellett két TD-t is szerzett, győzelemre vezetve ezzel a Hollókat. A védelem továbbra is jó formában van, viszont a szélső hátvéd Jimmy Smith kiesése nagy érvágás lehet, ami a passz elleni védekezést illeti. A hétvégén pihen a Baltimore.

16. (13.) Miami Dolphins (5–4)
Fél perccel a mérkőzés vége előtt kapta a Miami a mindent eldöntő touchdownt, szoros vereségével pedig 5–4-re módosult a csapat mérlege. Lamar Miller sérülésével szinte teljesen meghalt a Dolphins futójátéka, de ha ez nem lett volna elég, még Branden Albert támadófalember is súlyos térdsérülést szenvedett, kiesése hatalmas problémát okozhat a támadócsapat hatékonyságát illetően. A védelem erőn felül teljesít az elmúlt hetekben, ez mindenképpen biztató. Következhet a Bills elleni, csütörtök esti mérkőzés.

17. (14.) San Diego Chargers (5–4)
Mindenképpen jól jött a szünet a Chargersnek. Vasárnap az Oaklandet fogadja a San Diego, ezen a mérkőzésen kötelező a győzelem.

18. (15.) Buffalo Bills (5–4)
Szinte végig uralta a Kansas City elleni összecsapást a Buffalo, de végül mégis vesztesen kellett elhagynia a pályát. Bryce Brown hibája sokba került, a 23 éves játékos 19 yardos futás után ugyan bevitte a labdát a Chiefs végzónájába, azonban elejtette azt, ami így elhagyta a játékteret, a szabályok értelmében ez pedig nem ért pontokat a Billsnek. Sammy Watkins, az újonc elkapó ágyéksérüléssel küszködve is pályára lépett, ám meglátszott formáján, hogy valami nincs rendben. Csütörtökön, a Dolphins ellen nagy szükség lenne rá.

19. (16.) New Orleans Saints (4–5)
Alulmaradt a New Orleans a San Franciscóval szemben. Drew Brees háromszor is eladta a labdát, utolsó hibája pedig a győzelembe került végül. Az újonc Brandin Cooks viszont egyre jobb, és a tight end Jimmy Graham is egészségesnek tűnik korábbi sérülése után. A Saints legközelebb a Bengalst fogadja, mindkét gárdának fontos találkozó lesz ez a rájátszás miatt.

20. (19.) Minnesota Vikings (4–5)
Teddy Bridgewater kapott egy plusz hetet arra, hogy sokkal jobban összeszokjon elkapóival. Szükség is lesz rá, a tizenegyedik héten a Vikings a rendkívül sebezhető Chicago ellen játszik. A Bears védelmét elnézve, ez lehet az újonc irányító nagy mérkőzése.

21. (22.) Houston Texans (4–5)
Bye weeken volt a tizedik fordulóban a Texans. Bill O'Brien vezetőedző ki is használta a szünetet és irányítót cserélt: Ryan Fitzpatrick helyén az idény elején New Englandből elcserélt Ryan Mallett kezd majd a Browns ellen. Nem lesz könnyű dolga, a clevelandi védelem nagyon jó formában van.

22. (27.) Atlanta Falcons (3–6)
A rettentő gyenge Buccaneers vendégeként 27–17-re nyerni tudott a Falcons, amellyel ötmeccses nyeretlenségi szériája szakadt meg a gárdának. A siker – mondhatni – kötelező volt. Matt Ryanek elegendő volt 219 yardot és egy TD-t passzolnia, miután a védelem háromszor is elcsente a Tampa Baytől a labdát. Vasárnap ismét egy csoportrangadó következik, a Falcons Carolinába látogat.

Az Atlanta olykor pocsék játéka ellenére is versenyben van az NFC Déli csoportjának első helyéért
Az Atlanta olykor pocsék játéka ellenére is versenyben van az NFC Déli csoportjának első helyéért

23. (21.) Carolina Panthers (3–6–1)
Cam Newton hetek óta szenved a gyenge carolinai támadófal mögött, nélküle pedig nagyon nehéz lesz meccseken nyernie a csapatának. Az őt védő egység kilenc(!) sacket engedett, ami megengedhetetlen. Valami nagyon nem működik a Panthersnél, az elmúlt hetekben rendre sok pontot kap a gárda. Az Eagles után biztosan könnyebb lesz a Falcons elleni mérkőzés, de ideje összeszednie magát a Carolinának, különben csúnya szezon lesz ez...

24. (23.) St. Louis Rams (3–6)
Újabb zakó a zsákban, Jeff Fisher vezetőedző talpa alatt pedig minden vereség után egyre forróbb lesz a talaj. Austin Davis irányító is visszaesett a legutóbbi mérkőzéseken, ezzel izgalmas utolsó hetek elé nézünk, ugyanis a szezon második felében azért játszik, hogy megmutassa, ő lehet a Rams jövendőbeli irányítója. Ha ez nem sikerül, akkor minden bizonnyal már a draft elején érkezik egy quarterback a St. Louishoz.

25. (24.) Washington Redskins (3–6)
Nem játszott a Redskins a tizedik játékhéten. A visszatérés után a rossz formában lévő Buccaneers ellen kéne nyernie Jay Gruden csapatának, a mérkőzésnek a fővárosiak az esélyesei.

26. (25.) New York Giants (3–6)
Ha ránézünk a végeredményre, azt gondolhatnánk, hogy a Giants simán kikapott a címvédő Seahawkstól, ám a helyzet az, hogy az első félidőben szoros, kiélezett mérkőzést láthattak a nézők, a második játékrészben azonban visszaestek, pontot sem tudtak szerezni a vendégek, a védelmen pedig nemes egyszerűséggel átrohant Marshawn Lynch. Az újonc Odell Beckham Jr. viszont egyre jobb formában játszik, ő biztosan nagy fegyvere lesz Eli Manningnek. A tizenegyedik héten a 49erst fogadja a Giants.

27. (29.) New York Jets (2–8)
A forduló legnagyobb meglepetése a New York Jets csapatához fűződik, miután Rex Ryanék az eddig kiváló Steelers ellen nyertek 20–13-ra. Michael Vick két TD-t passzolt, a védelem pedig négyszer szerzett labdát, ezzel a Jets nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatát szakította meg. A tizenegyedik játékhéten bye week jön, lesz idő felkészülni a Bills elleni visszavágóra.

28. (26.) Chicago Bears (3–6)
Hatalmas pofonba szaladt bele a Chicago Bears. Marc Tresman együttesében minden elromlott. A támadófal visszaesett, ahogy az elkapók is, ezáltal Jay Cutler sem hozza azt a teljesítményt, amit elvárnak tőle. A védelem átjáróház mind futás, mind pedig passz ellen. Trestman talpa alatt is forrósodik a talaj, ha így folytatja a Chicago, könnyen lehet, hogy őt is kirúgják az idény végén.

29. (28.) Tennessee Titans (2–7)
A Titans pihenhetett egy hetet, de mint azt a Ravens ellen láthattuk, ez sem tett csodát a csapattal. Az újonc irányító, Zach Mettenberger az első félidőben jól játszott, utána viszont egyre többet hibázott, ráadásul társai is visszaestek. Nem volt könnyű dolga, mert nagyon nagy nyomás alatt játszott, az ellenfél védői ötször is földre vitték. A tizenegyedik fordulóban a Tennessee hétfő esti rangadót játszik, a Steelerst látja vendégül.

30. (30.) Jacksonville Jaguars (1–9)
Nem játszott jól a Jacksonville a londoni mérkőzésen a Cowboys ellen. A védelem hibát hibára halmozott, míg a Blake Bortles vezette támadószekció nem tudott mit kezdeni a dallasi defense-el. Rossz hír a Jaxnek, hogy a fiatal Allen Robinson lábtörése miatt idén már nem játszhat, az eddig remeklő draftolatlan újonc elkapó, Allen Hurns pedig agyrázkódást szenvedett. Szerencséjére pihenőhete következik a Jaguarsnak.

31. (31.) Tampa Bay Buccaneers (1–8)
Röviden és tömören összefoglalva: nincs se főedző, se megfelelő koordinátorok, Josh McCown irányító gyenge, és védelem is kritikán aluli Tampa Bayben. Az újonc elkapó, Mike Evans ellenben ismét brillírozott, a Falcons ellen 125 yardot és egy TD-t szerzett, ő nagyon jó választás volt a játékosbörzén. Vasárnap irány Washington, ahol Evansék meglepetést okozhatnak, ennek ellenére nem ők a találkozó esélyesei.

32. (32.) Oakland Raiders (0–9)
Ismét vereséget szenvedett a Raiders. A Jets sikerével viszont már csak a Jaguars és a Buccaneers áll a csapat útjában, ami az 1/1-es választási jogot illeti. Nagyon fontos mérkőzések következnek az irányító Derek Carr szempontjából, ugyanis gyorsan meg kell győznie az oaklandi vezetést arról, hogy az vele képzelje el a jövőt, mert ha meglesz az 1/1-es cetli, akkor Carr könnyen a cserepadon találhatja magát...

STATISZTIKÁK
A 10. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Ben Roethlisberger (Pittsburgh)
–NY Jets
343
A legtöbb futott yard: Marshawn Lynch (Seattle) –NY Giants
140
A legtöbb elkapott yard: Dez Bryant (Dallas) –Jacksonville
158
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 3085 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 1233 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 1070
Antonio Brown (Pittsburgh)
A legtöbb szerelés: 105 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 12 Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception: 6
Tashaun Gipson (Cleveland)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
10. FORDULÓ
2014. 11. 07. 2.25 Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 3–24
2014. 11. 09. 19.00 Buffalo Bills–Kansas City Chiefs 13–17
2014. 11. 09. 19.00 Detroit Lions–Miami Dolphins 20–16
2014. 11. 09. 19.00 New Orleans Saints–San Francisco 49ers 24–27 – h. u.
2014. 11. 09. 19.00 New York Jets–Pittsburgh Steelers 20–13
2014. 11. 09. 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons 17–27
2014. 11. 09. 19.00 Jacksonville Jaguars–Dallas Cowboys* 17–31
2014. 11. 09. 19.00 Baltimore Ravens–Tennessee Titans 21–7
2014. 11. 09. 22.05 Oakland Raiders–Denver Broncos 17–41
2014. 11. 09. 22.25 Arizona Cardinals–St. Louis Rams 31–14
2014. 11. 09. 22.25 Seattle Seahawks–New York Giants 38–17
2014. 11. 10. 2.30 Green Bay Packers–Chicago Bears 55–14
2014. 11. 11. 2.30 Philadelphia Eagles–Carolina Panthers 45–21
Szabadnapos. Indianapolis Colts, Minnesota Vikings, New England Patriots, San Diego Chargers, Washington Redskins, Houston Texans
*Londonban rendezték meg.
11. FORDULÓ
2014. 11. 14. 2.25 Miami Dolphins–Buffalo Bills Tv: Sport2
2014. 11. 16. 19.00 Chicago Bears–Minnesota Vikings
2014. 11. 16. 19.00 Cleveland Browns–Houston Texans
2014. 11. 16. 19.00 Carolina Panthers–Atlanta Falcons
2014. 11. 16. 19.00 Kansas City Chiefs–Seattle Seahawks Tv: C8, 20.00-tól
2014. 11. 16. 19.00 St. Louis Rams–Denver Broncos
2014. 11. 16. 19.00 New Orleans Saints–Cincinnati Bengals
2014. 11. 16. 19.00 New York Giants–San Francisco 49ers
2014. 11. 16. 19.00 Washington Redskins–Tampa Bay Buccaneers
2014. 11. 16. 22.05 San Diego Chargers–Oakland Raiders
2014. 11. 16. 22.25 Green Bay Packers–Philadelphia Eagles Tv: Sport2
2014. 11. 16. 22.25 Arizona Cardinals–Detroit Lions
2014. 11. 17. 2.30 Indianapolis Colts–New England Patriots
2014. 11. 18. 2.30 Tennessee Titans–Pittsburgh Steelers Tv: Sport2
Szabadnapos. Dallas Cowboys, New York Jets, Jacksonville Jaguars, Baltimore Ravens
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik