NFL: tag, hosszabbítások és bércsökkentés Kansas Cityben

Vágólapra másolva!
2013.03.06. 13:42
null
Dwayne Bowe 5 év alatt 56 millió dollárt kereshet (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi kiírásában leggyengébb mérleggel záró Kansas City Chiefsnél igencsak dolgosan alakultak az elmúlt napok.

 

Az együttes franchise taggel láncolta magához egy esztendőre Branden Albert támadófalembert, aki ezzel a 2013-as szezonban 9828000 dollárt kereshet.

A punter Dustin Colquitt ötéves, 18.75 millió dolláros szerződés alá kanyarította nevét, ezzel posztja legjobban kereső játékosává avanzsált. Az előző szezonban 46.8 yardos puntátlagot bemutató, Pro Bowl-szereplő Colquitt kontraktusában 8.9 millió dollár a garantált tartalom.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
Mellette még Dwayne Bowe is hosszabbított a Főnökökkel, ő szintén ötéves szerződést kötött, amelynek köszönhetően ezen időszak alatt akár 56 millió dollárt is kereshet – ebből 26 millió a garantált tartalom, és 15 millió volt az aláírási bónusz.


És még mindig a Kansas City! A 2013-as játékosbörze első helyén választó együttes újratárgyalta Tyson Jackson szerződését. A 2009-es draft 3. helyén kiválasztott védőfalember alapbére több mint 14 millió dollár lett volna a 2013-as idényben, ez viszont óriási összeg lett volna ahhoz képest, hogy Jackson főleg a futás megállításában számít kiemelkedőnek, az irányító siettetésében nem volt eddig túl eredményes. A kivágást elkerülendő bele is ment az új szerződésbe, amelynek köszönhetően a Chiefs fizetési sapkáját csak 5.2 millió dollárral terheli meg az idényben. Jackson megtartásával, az új szerződésekkel valamint Alex Smith megszerzésével igencsak valószínűsíthető, hogy Matt Casselnek megköszönik eddigi munkáját.

Még egy franchise taget osztottak ki az együttesek a hétfő esti határidőig, a Dallas Cowboys Anthony Spencert láncolta magához. A szélső linebacker sorozatban másodszor kapta meg a taget, így ő 10.6 millió dollárt kap 2013-ban.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

A Miami Dolphins fiatal elkapója, Brian Hartline a hírek szerint hamarosan meghosszabbíthatja lejáró szerződését, amelynek értelmében ligaközeli információk szerint az előző kiírásban 1083 yardot termelő játékos 6-6.5 millió dollár körüli éves fizetést kap majd.

Kosarast igazolt a Seattle Seahawks. A New England Patriotsban játszó Daniel Fells öccse, Darren Fells korábban az argentin Obras, a mexikói Soles, a francia Brest, a finn Kataja, a belga Leuven és a szintén argentin Libertad Sunchalest erősítette. A 201 cm magas, 111 kg tömegű Fells hároméves szerződést kötött a Seahawksszal, amely tight endként számol vele.

Hosszú évekig tartó vergődést követően bejelentette visszavonulását Shawne Merriman. A San Diego Chargers által 2005-ben draftolt szélső linebacker parádésan kezdte NFL-es pályafutását, az első három szezonban 39.5 sacket ért el, és nyolcszor szabadította meg az ellenfelet a labdától fumble révén, egyszer pedig interceptionnel. A 2007-es idényt követően azonban sérülés miatt a következő szezonban csak egy mérkőzésen játszhatott, és bár 2009-ben már 14 összecsapáson vehetett részt, hatékonysága a múlté lett, mindössze négy sackkel zárt. Egy idénnyel később a San Diego Chargersnél már nem is marasztalták, a Buffalo Bills adott neki új esélyt, de a három szezon alatt összesen 15 mérkőzésen játszhatott csak, és alig 2 sacket ért el.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

JÁTÉKOSPIAC
FRANCHISE TAGET KAPOTT
Ryan Clady
Denver
támadófalember
269.828
Jairus Byrd
Buffalo
safety
266.9
Henry Melton
Chicago
védekező falember
268.45
Michael Johnson
Cincinnati
védekező falember
2611.2
Pat McAfee
Indianapolis
punter
252.97
Randy Starks
Miami
védekező falember 298.45
Branden AlbertKansas City
támadófalember
289.828
Anthony Spencer
Dallas
linebacker29
10.6
A franchise tag segítségével a lejárt szerződésű játékost újabb egy esztendőre, továbbra is az együtteshez lehet láncolni, de ennek ára van: a csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb. Az összegek millió dollárban értendők. (Megjegyzés, a védekező falemberek között megkülönböztetik a defensive end és a defensive tackle posztot, ezért tapasztalható eltérés Michael Johnson (DE-tag) és a Henry Melton, valamint Randy Starks keresete között.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik