NFL: szürreális interception, újabb Beckham-csoda, „új szabályok” Seattle-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.07. 15:32
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye kapcsán ismét elindítjuk a heti érdekességekből szemezgető sorozatunkat, a Red Zone-t, kissé felfrissített formában. Mémek, statok, videók, beszólások. No, azért a tippelgetések ezentúl sem maradnak el!


A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE


A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE


A HÉT SZTORIJAI

NŐ A NYOMÁS A RÚGÓKON – NÉGY FORDULÓ, NÉGY ELBOCSÁTOTT KICKER

Az előző idényben 256 alapszakasz-mérkőzésen összesen nyolc extra pontot hibáztak el az NFL rúgói, az idén a negyedik játékhét után már több mint a dupláját, 17-et. Aki legyintett az extra pont távolságának növelésére (20-ról 33 yardra), újragondolhatja.

„Aki ezt kitalálta, egy célja volt, hogy többet hibázzunk. Számomra visszataszító, hogy azért változtatnak egy szabályon, hogy másokat közelebb taszítsanak a bukáshoz” – mondta pár hete Mike Nugent, a Cincinnati rúgója.

Ami a mezőnygólokat illeti, 30 yardon belülről három, 40-en belülről további hat kísérletet hibáztak el a rúgók. A negyedik héten a Pittsburgh, a Philadelphia és a Jacksonville is nagyrészt a rúgója miatt vesztette el a meccsét, s a New Orleansszal vagy a Sand Diegóval könnyen négyre, ötre nőhetett volna e csapatok sora.

„Miért küszködnek a rúgók? Az extra pont korábban edzés volt a meccsben. Biztosak lehettek benne, hogy sikeres lesz, ezzel melegítettek a nagyobb feladatokra, szokták a környezetet, önbizalmat szereztek. Mint amikor az irányító rövid passzokkal nyit. Most viszont sokkal nagyobb a nyomás, még a mezőnygólokhoz mérten is, hiszen továbbra is száz százalékot követelnek az edzők. Nő a teher, és ez kihat a mezőnygólkísérletekre is” – írta Jay Feely, korábbi rúgó, aki fájó szívvel nézi, amint korábbi kollégái közül Josh Scobee (Pittsburgh), Kai Forbath (Washington), Randy Bullock (Houston) és Kyle Brindza (Tampa Bay) is legfeljebb négy hetet bírt csapatában, mielőtt elbocsátották.

Nem mindenkit tört meg a változás, szép számmal vannak olyan rúgók, akik eddig még sem mezőnygólt, sem extra pontot nem hibáztak el: Matt Bryant (Atlanta, 21 rúgás összesen), Stephen Gostkowski (New England, 21), Brandon McManus (Denver, 19), Dan Bailey (Dallas, 17), Steven Hauschka (Seattle, 17), Sebastian Janikowski (Oakland, 17), Travis Coons (Cleveland, 15), Greg Zurlein (St. Louis, 14), Ryan Succop (Tennessee, 13), Dustin Hopkins (Washington, 12) – Washingtonban bejött a váltás.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

MÁR AZ EDZÉSEN SEM VOLT REND A MIAMINÁL
Az idény első londoni meccsét a Miami és a New York Jets játszotta, utóbbi simán nyert, a mérkőzést követően a Dolpinstől elbocsátották Joe Philbin vezetőedzőt. Mint kiderült, a Dolphins már szombaton a szétesés jeleit mutatta. A londoni edzések egyikén az 53 fős keret együtt dolgozott a gyakorlócsapattal, s elszabadultak az indulatok. Előbb Chris McCain linebacker esett neki az egyik B-keretes játékosnak, majd Ryan Tannehill irányító vette zokon, hogy az edzőcsapat tagja lehalászta az egyik passzát, és úgy örült, mintha mindez éles meccsen történt volna.

„Élvezd a gyakorlócsapatos fizetésedet és a gyakorlócsapatos trófeáidat” – szólt oda Tannehill. Nem csoda, hogy Philbinnek mennie kellett, ha már az edzéseken sem tudott rendet tartani.

A HÉT STATISZTIKÁI

57-NÉL SZAKADT MEG A STEELERS NAGY SOROZATA
A Steelers egymásután 57 alkalommal nyert akkor, amikor egy meccsen legalább tíz ponttal vezetett, ez a Ravens mostani fordításával (7–20, 23–20) megszakadt. A leghosszabb aktív sorozat a New Englandé, Tom Bradyék 68-szor nyertek sorozatban, amikor egy meccsen két számjegyű előnyük volt.

PANTHERS, FALCONS KÉZ A KÉZBEN
A Carolina és az Atlanta is megnyerte az első négy meccsét, így a két csoportrivális egyaránt 4–0-val áll. Ilyenre korábban a Lions, Packers (2011) és a Broncos, Chiefs (2013) páros volt képes. A Falcons fiatal futója, Devonta Freeman a legutóbbi két összecsapáson hat TD-t futott, és négy fordulót követően héttel áll, előtte LaDainian Tomlinson ért el legalább ennyit, akkor négy meccs után nyolccal állt (2005-ben).

32 ÉVE NEM LÁTOTT REDSKINS-CSODA
Kirk Cousins TD-passzával 26 mp-cel a vége előtt fordított a Redskins az Eagles ellen. 1983 óta először osztott ki győztes TD-passzt az utolsó percben a fővárosi gárda, akkor Joe Theismann volt az irányító

BREES IS 400-AS, IGEN STÍLUSOSAN RÁADÁSUL
Egy héttel azt követően, hogy Tom Brady belépett a 400-asok klubjába, Drew Brees is csatlakozott kollégájához. A New Orleans Saints irányítója ráadásul igencsak stílusosan érte el a 400 TD-passzos álomhatárt, a Dallas Cowboys elleni vasárnap esti rangadó hosszabbításában, egy 80 yardos játékkal. Peyton Manning (536), Brett Favre (508), Dan Marino (420) és a 4. fordulóban pihenő Brady (401) után ő az ötödik, aki eljutott ehhez a mérföldkőhöz.




A KANCELLÁR VISSZATÉRT, A TD-K ELTŰNTEK
Az első két heti sztrájkot követően a harmadik fordulóban visszatért a pályára a liga egyik legjobb söprögetője, Kam Chancellor. Az első fordulóban a St. Louis Rams ellen 34, a Green Bay Packers ellen 27 pontot kapó csapat ellen azóta összesen 10 pontot szereztek az ellenfelek, az egyetlen touchdownt sem az ellenfél támadói, hanem a Lions védői érték el, így Chancellor visszatérése óta még egy hatpontos sem engedett a Seahawks védelme! Ehhez ráadásul igencsak sokat tett hozzá, miután az egyetlen épkézláb detroiti támadás végén ő verte ki Calvin Johnson kezéből a labdát – fél yardra saját célterületétől.

INTERCEPTION ITT IS, OTT IS
Peyton Manning a negyedik meccsén is dobott interceptiont, de csapata így is 4–0-val rajtolt – 15 éve nem volt olyan, hogy egy csapat 4–0-val kezdjen úgy, hogy irányítója minden meccsén dobott legalább egy interceptiont.

Az 1998-as játékosbörze 1/1-ese mellett az akkori 1/4-es is feltűnt ebben a kategóriában, csak a másik oldalon. Charles Woodson ugyanis a Chicago ellen már pályafutása 62. interceptionjét szerezte meg, így feljött az örökranglista (holtversenyben) 9. helyére. Még eggyel már a hetedik lenne holtversenyben, kettővel a hatodik, hárommal az ötödik, úgyhogy van még előzési lehetősége bőven akár még ebben a szezonban.

A HÉT VISSZATÉRŐI
Greg Hardy, Rolando McClain, Sheldon Richardson, Antonio Gates és Martavis Bryant is visszatérhet a pályáról a négymérkőzéses eltiltás lejártát követően.

A HÉT MÉMJEI

Seattle-ben kicsit változnak a szabályok
A Fail Mary után újabb szerencsés seattle-i végjáték, a játékvezető nem vette észre, hogy direkt ütötte ki K. J. Wright a pályáról a labdát, így a Lionsnak kellett volna következnie szabálytalanság miatt.

Az igazi 12. ember a játékvezető? A Packers után a Lions szurkoló is szomorkodhattak a végén (Forrás: NFL Memes)
Az igazi 12. ember a játékvezető? A Packers után a Lions szurkoló is szomorkodhattak a végén (Forrás: NFL Memes)



3 ÉS 13. MINDENHOL

Forrás: NFL Memes
Forrás: NFL Memes



KAEPERNINTERCEPTION
Ha Rodgers következő 61 passza interception lenne, akkor már majdnem jobb lenne nála a 49ers-irányító mutatója...

Forrás: NFL Memes
Forrás: NFL Memes



HOUSTON – BAJ VAN
Nem mondjuk, hogy a Texans gyenge, de ez akár egy csapatkép is lehetne.

Forrás: NFL Memes
Forrás: NFL Memes


A TROLL ANGOL
Suhnak nem megy. Suhnak nincs jó kedve. Nem úgy, a londoni stábtagnak.


A HÉT JELENETEI

Szép volt srácok, jöhet a mezőnygól, vagy...
Oké, ez nem NFL, de azért spike-olás közben interceptiont szerezni védőfalemberként azért elég menő!




Beckham megint alkotott
A New York Giants elkapójával egyszerűen nem lehet betelni, Odell Beckham Jr. olyan félelmetesen magától értetődően mutatja be az egykezes elkapásokat, hogy tök egyszerűnek néz ki. Az előző szezon legszebb jelenete után itt a „legszebb nem elkapás” nem létező díj méltó esélyese (a pályán kívül ért le, ezért nem lett elkapás).



Mario Williams fejreborítja a New York-i futót
További kommentár nélkül:



A top 5 elkapás



A HÉT LEGJEI
passzolt yardok: Alex Smith (Kansas City) 386
futott yardot: Chris Ivory (NY Jets) 166
elkapott yardok: DeAndre Hopkins (Houston) 157

A kategóriák első helyezettjei
passzolt yardok: Philip Rivers (San Diego) 1248
futott yardot: Adrian Peterson (Minnesota) 372
elkapott yardok: Julio Jones (Atlanta), Antonio Brown (Pittsburgh) 478
szerelések: D'Qwell Jackson (Indianapolis) 47
sackek: DeMarcus Ware (Denver) 4.5
inteception: Josh Norman (Carolina) 4

BÁTOR JÓSKA
Az előző héten Michael Vicknek jósoltunk egy legalább 95-ös irányítómutatót. A Pittsburgh élére beugró 35 éves játékos ezt éppen hogy, de teljesítette, 95.7-tel zárt, más kérdés, hogy a gárda hosszabbításban kikapott.

A héten a második legtöbb yardot átlagoló csapat (Bengals, 422) és a második legkevesebb yardot engedő (Seahawks, 278.8) csap össze. A Cincinnati ezúttal 300 yard alatt marad, de megszakítja a Seattle engedett TD nélküli sorozatát.

TIPPELDE
Az előző fordulóban nem alakultak ki nagy különbségek, hét tippelő zárt az élen 10–5-ös mutatóval. Az összetettben így nincs változás, továbbra is Bencsics Márk vezet, Herczeg Ádám és Udvardi Gyula előtt.

NFL 2015, ALAPSZAKASZ
4. FORDULÓ
2015.10.02. 2.25 Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 20–23 – h. u.
2015.10.04. 15.30 Miami Dolphins–New York Jets (London) 14–27
2015.10.04. 19.00 Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 16–13 – h. u.
2015.10.04. 19.00 Buffalo Bills–New York Giants 10–24
2015.10.04. 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers 23–37
2015.10.04. 19.00 Washington Redskins–Philadelphia Eagles 23–20
2015.10.04. 19.00 Chicago Bears–Oakland Raiders 22–20
2015.10.04. 19.00 Atlanta Falcons–Houston Texans 48–21
2015.10.04. 19.00 Cincinnati Bengals–Kansas City Chiefs 36–21
2015.10.04. 22.05 San Diego Chargers–Cleveland Browns 30–27
2015.10.04. 22.25 San Francisco 49ers–Green Bay Packers 3–17
2015.10.04. 22.25 Arizona Cardinals–St. Louis Rams 22–24
2015.10.04. 22.25 Denver Broncos–Minnesota Vikings 23–20
2015.10.05. 2.30 New Orleans Saints–Dallas Cowboys 26–20 – h. u.
2015.10.06. 2.30 Seattle Seahawks–Detroit Lions 13–10
Szabadnapos: Tennessee Titans, New England Patriots
5. FORDULÓ
2015.10.09. 2.25 Houston Texans–Indianapolis Colts Tv: Sport2
2015.10.11. 19.00 Kansas City Chiefs–Chicago Bears
2015.10.11. 19.00 Cincinnati Bengals–Seattle Seahawks
2015.10.11. 19.00 Atlanta Falcons–Washington Redskins
2015.10.11. 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Jacksonville Jaguars
2015.10.11. 19.00 Philadelphia Eagles–New Orleans Saints
2015.10.11. 19.00 Baltimore Ravens–Cleveland Browns
2015.10.11. 19.00 Green Bay Packers–St. Louis Rams
2015.10.11. 19.00 Tennessee Titans–Buffalo Bills
2015.10.11. 22.05 Detroit Lions–Arizona Cardinals
2015.10.11. 22.25 Dallas Cowboys–New England Patriots
2015.10.11. 22.25 Oakland Raiders–Denver Broncos Tv: Sport2
2015.10.12. 2.30 New York Giants–San Francisco 49ers
2015.10.13. 2.30 San Diego Chargers–Pittsburgh Steelers Tv: Sport2
Szabadnapos: Miami Dolphins, Minnesota Vikings, New York Jets, Carolina Panthers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik