NFL: St. Louis több mint egymilliárd dollárt követel

MTI MTIMTI MTI
2017.04.13. 12:07
null
A drukkerek tiltakozása ellenére Los Angelesbe költözött a Rams (Fotó: 101ESPN)
Több mint egymilliárd dolláros kártérítést követel St. Louis, amiért tavaly elköltözött a városból a Rams profi amerikaifutball-csapat.

 

A Missouri állambeli város már benyújtotta a helyi bírósághoz a keresetét, amelyben a ligától (NFL), valamint az összes NFL-csapat tulajdonosától követel kártalanítást.

„A Rams és a többi NFL-klub, valamint azok tulajdonosai megsértették az áthelyezésre vonatkozó szabályokat, szerződésszegés történt” – áll az 52 oldalas peranyagban, melyben az is szerepel, hogy milyen gazdasági károkat okozott a felperesek számára a klub elköltözése.

Az NFL szóvivője, Brian McCarthy úgy reagált, hogy a beadványnak „nincs törvényes alapja”.

Az utóbbi időben nem a Rams az egyedüli költöző klub, ugyanis idén a Chargers tette át a székhelyét San Diegóból szintén Los Angelesbe, ahol közösen használja majd a 2019-re elkészülő új stadiont a Ramsszel. Márciusban pedig az NFL tulajdonosi tanácsa azt szavazta meg, hogy a Raiders Oaklandből Las Vegasba költözhet.

A váltással azonban meg kell várni, amíg az 1.9 milliárd dolláros új aréna felépül. A Raiders ezért a 2017-es és a 2018-as szezonban biztosan, a 2019-esben pedig valószínűleg még Oaklandben marad.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek