Rodgers imája ismét bejött, de a ráadást megint a Cardinals nyerte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.17. 01:50
null
Bradyt felhúzták. Nem kellett volna… (Fotó: Reuters)
A New England Patriots Tom Brady elképesztő lelkesedésének is köszönhetően minden izzadtság nélkül, 27–20-ra legyőzte a Kansas City Chiefset az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) első főcsoport-elődöntőjében, így bejutott az AFC fináléjába. Az NFC mai meccse jóval izgalmasabbra sikeredett, a Packers a rendes játékidő utolsó másodpercében egyenlített, de a ráadás a Cardinals sikerét hozta.

A második az ötödik ellen. Ha csak ennyit mondunk, akár le is becsülhetnénk a Kansas Cityt, ám ha ránézünk a számokra – a konferencia tabellájának élén a Denver végzett 12–4-gyel, a második Patriots azonos mérleggel, míg a Chiefs 11–5-tel zárt –, pontosan látszik, mennyire kiegyensúlyozottan, fej fej mellett haladt az AFC élmezőnye a teljes alapszakaszban.

A wild card-körben a New England pihenhetett, a Kansas pedig egy laza edzéssel letudta a fordulót, miután 30–0-ra lemosták a piros-fehérek a Houston Texanst.

Az álmosító playoff-kezdés ellenére az első főcsoport-elődöntőn, Foxborough-ban nem lehetett panasz a hangulatra, még el sem kezdődött a meccs, máris izzott a gyep a feszültségtől.

Jött ugyanis egy finoman szólva kellemetlen szituáció, mikor Tom Brady elkezdte Jay Z zenéjére futni a rajt előtt szokásos sprintjeit. Ekkor ugyanis a Chiefs tight endje, Travis Kelce kifigurázta a Pats sztárirányítóját.



A balhé szerencsére elmaradt, a jó New England-i kezdés viszont nem. Brady szokásához híven nagyon magabiztosan mozgott a zsebben, apró passzokkal lopta a yardokat, és egy szempillantás alatt ott termett a red zone-ban.

Fáj a háta, fáj a lába, lassan a bostoni kórházban lakik – naná, hogy Rob Gronkowskinak kellett elkapnia a támadássorozat végén a labdát, a Pats tight endje végül egy 8 yardos touchdownnal indított (7–0), amire nem sokkal később egy 34 yardos mezőnygóllal válaszolt a Chiefs (7–3).


Emlegettük a balhét, be is vonzottuk, a második negyed közepén egy punt után Danny Amendola tarolta le, sisakkal előre Jamell Fleminget. Fájdalmas csattanás, de mindenki megúszta, sőt, a bunyó is rövidre sikeredett.


Tom Bradyt is elkapta a láz, láthattuk már egy-két meccsen a Pats quarterbackjét, ennyire feltüzelve azonban ritkán. Húzott is egy váratlant a hazaiak tizenkettese, egyszer csak megindult, a védelem pedig fél yardra a TD-zóna előtt állította meg. Aztán jött a kötelező elem, némi tülekedés és már bent is volt a labda, természetesen Brady révén (14–3). Majd szokásos, rövid bunyó.

Amennyire pörgött Brady, annyira nem találta a rést a pajzson Alex Smith, így TD helyett maradt a mezőnygól, a különbség pedig nyolc pont maradt (14–6).

A nagyszünet után sem lettek vidámabbak a kansasi arcok, előbb egy gyors labdaszerzés, majd egy tökéletes, jó 20 yardos átadás után újra Gronkowski írt fel plusz hat pontot a New England mellé az eredményjelzőn (21–6).



Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

A Kansasnek viszont esze ágában sem volt feladni, sorra jöttek a tökéletes Smith-rakéták, végül pedig 10 yardról Albert Wilson húzta le a labdát a vonalon túl (21–13).

Gostkowski is megmutatta „művészetét” az utolsó negyedben, miután Brady passzai a földön kötöttek ki, kétszer is három ponttal növelte előnyét a New England (27–13).

A hazaiaknál Duron Harmon összehozott egy interceptiont, ezt végül nem adták meg, így pedig igazából még jobban is járt a Patriots, hiszen az ellenfél térfeléről indíthatta a támadását, de a KC továbbra is nemet mondott a vereség elfogadására. Közelről Charcandrick West hozta újra belátható közelségbe csapatát. (27–20)

Közel volt a Kansas, de nem elég közel, az eltévedő onside kick után a New England le tudta pörgetni az órát, így – igazából izzadtság nélkül – lépett tovább a konferenciadöntőbe.

A Patriots így zsinórban ötödik alkalommal jutott el főcsoportja döntőjéig, ezzel beállította a Raiders 1970-es években felállított rekordját.




A 176 yardig jutó Larry Fitzgerald döntötte el a hosszabbítást és a meccset (Fotó: usatoday.com)
A 176 yardig jutó Larry Fitzgerald döntötte el a hosszabbítást és a meccset (Fotó: usatoday.com)

ARIZONA CARDINALS–GREEN BAY PACKERS

A két csapat az alapszakasz utolsó előtti fordulójában is összefutott a Cardinals otthonában, akkor a hazaiak 38–8-ra kiütötték Rodgerséket. Érdekesség, hogy a két gárda a 2009-es idény rájátszásában a playoffok történetének legpontgazdagabb meccsét hozta össze, akkor 51–45-re nyert ráadásban az Arizona.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a NFL 2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A rövidre zárt első arizonai támadás után Patrick Peterson jó visszahordása következtében a második már pontszerzéssel zárult, a kiváló mezőnypozícióból induló hazaiak végül Floyd elkapásával szereztek td-t (7–0)

A Packers előbb azt bánhatta, hogy Randall Cobb fantasztikus elkapását érvénytelenítették egy szabálytalanság miatt, majd hogy megsérült a kiváló elkapó – tüdősérülést szenvedett. Aztán a vendégcsapat örömmel konstatálhatta, hogy Patrick Peterson egész pályás visszahordása után elvették az interceptiont, de végül csak mezőnygóllal közeledett (7–3).

Kicsit megakadt a hazai gárda lendülete, de a védelem a vörös zónában legalább odatette magát, így hiába haladt biztatóan a Packers, másodjára is csak mezőnygólig jutott, így a szünetre a Pintyek mehettek előnnyel (7–6).

Az alapszakaszban megállíthatatlannak tűnő Cardinals-offenzíva elképesztően szenvedett, Carson Palmerék csupán 75 yardig jutottak az első félidőben.

A második 30 perc elején gyors egymásutánban mindkét irányító eladta a labdát, Lacy nagy futásai után pedig Janis elkapásával fordított a Green Bay (7–13).

Fitzgerald nagy elkapásai után szépített az Arizona (10–13), sőt, a kiváló játékos a következő sorozatban is főszerepet vállalt, de Palmer az ellenfél célterületének közvetlen előterében újra eladta a labdát.

De kisvártatva így is a fordításért támadhatott a Cardinals, ezúttal pedig már élt is a lehetőséggel, igaz, Palmer ismét kis híján eladta a labdát, majd egy felpattanó labdát újra Floyd váltott touchdownra (17–13).



A Packers négy kísérletből sem tudta teljesíteni a 10 yardot, a kedvező mezőnypozíciót pedig mezőnygólra váltották a Pintyek (20–13).

Aaron Rodgersék még egyszer megkapták a lehetőséget 1:50-nel a vége előtt, ekkor pedig még nem sejthettük, mi vár ránk... Egy 4. és 20-at is megoldottak Rodgersék, de 5 másodperccel a vége előtt így is 41 yardos TD kellett a Packersnek. ÉS MEGCSINÁLTA A PACKERS! Ahogyan a Detroit ellen, Rodgers Hail Maryje ezúttal is sikeres volt, Janis elkapásával egyenlített a Green Bay, jöhetett a ráadás (20–20)!




A pénzfeldobást a Cardinals nyerte, és gyakorlatilag az első játék el is döntötte a meccset: Palmer valahogyan kiszabadult, keresztbe dobott a pályán, Fitzgerald pedig 75 yardon keresztül nyargalt az ellenfél ötöséig. Ott elsőre még nem volt jó Palmer passza, másodjára viszont Fitzgerald már bevitte a labdát, ismét az Arizona nyerte meg a két gárda hosszabbításos playoffmeccsét (26–20)!
NFL 2015, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2016. 1. 9–10.)
AFC
Cincinnati Bengals (3.)–Pittsburgh Steelers (6.) 16–18
Houston Texans (4.)–Kansas City Chiefs (5.) 0–30
NFC
Minnesota Vikings (3.)–Seattle Seahawks (6.) 9–10
Washington Redskins (4.)–Green Bay Packers (5.) 18–35
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2016. 1. 16–17.)
AFC
Denver Broncos (1.)–Pittsburgh Steelers (6.) vasárnap, 22.40
New England Patriots (2.)–Kansas City Chiefs (5.) 27–20
NFC
Carolina Panthers (1.)–Seattle Seahawks (6.) vasárnap, 19.05
Arizona Cardinals (2.)–Green Bay Packers (5.) 26–20 – h.u.
KONFERENCIADÖNTŐK (2016. 1. 24–25.)
AFC
Denver Broncos/New England Patriots (1./2.)–New England Patriots/Pittsburgh Steelers (2./6.) 21.05
NFC
Carolina Panthers/Arizona Cardinals (1./2.)–Arizona Cardinals/Seattle Seahawks (2./6.) 0.40
SUPER BOWL 50 (2016. 2. 8.)
Az AFC győztese (1./2./6.)–Az NFC győztese (1./2./6.)* 0.30
*Levi’s Stadium (San Clara, California)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik