NFL: Landryék Beckham csodaelkapását idézték, teljes a körbeverés!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.01. 21:02
null
Ha most kezdődne a rájátszás (Fotó: nfl.com)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye kapcsán ismét jelentkezünk a heti érdekességekből szemezgető sorozatunkkal, a Red Zone-nal, kissé felfrissített formában. Mémek, statisztikák, videók, beszólások. No, azért a tippelgetések ezentúl sem maradnak el!

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE


A HÉT SZTORIJAI


A RÁJÁTSZÁS MEZŐNYÉNEK ALAKULÁSA
Már csak két hely kiadó a rájátszásban, mindkettő az AFC-ben. A Jetsnek és a Texansnak is a saját kezében van a sorsa, a New Yorknak Buffalóban, a Houstonnak hazai pályán a Jacksonville ellen kell nyernie. Ha kikap a Jets, a Pittsburgh a Cleveland idegenbeli legyőzésével elhappolja a playoffhelyet, ha kikap a Houston, az Indianapolis örülhet. Ennek azonban több feltétele van: nem elég legyőznie a Tennessee-t, kell neki az Atlanta, a Baltimore, a Buffalo, a Denver, a Miami, az Oakland és a Pittsburgh győzelme is – utóbbi kettőből az egyik iksze is elég.

Ez azért van, mert a két csapatnak azonos lenne a győzelmi mutatója a csoporton és a konferencián belül is, és az ellenfelek erejének (győzelem/vereség mutatójának) összevetése döntene a két csapat között.

Miközben az AFC-ben még csak az biztos, hogy a New England szabad hétvégét kap a playoff első körében, az NFC-ben a wild card-kör párosítása változhat.

HA MOST KEZDŐDNE A RÁJÁTSZÁS
Csillaggal azokat a csapatokat jelöltük, amelyek már a rájátszásba jutottak.

AFC
Erőnyerők: New England* (1., 12–3), Denver* (2., 11–4)
Wild card kör: Cincinnati* (3., 11–4)–NY Jets (6., 10–5), Houston (4., 8–7)–Kansas City* (5., 10–5)
Még beférhet: Pittsburgh (9–6), Indianapolis (7–8)

NFC
Erőnyerők: Carolina* (1., 14–1), Arizona* (2., 13–2)
Wild card kör: Green Bay* (3., 10–5)–Seattle* (6., 9–6), Washington* (4., 8–7)–Minnesota* (5., 10–5)


A SAN DIEGÓ-I HŐSBŐL SAN DIEGÓ-I ÜLDÖZÖTT
A 15. játékhéten nagy volt a melankólia San Diegóban, a csapat kulcsemberei – annak ellenére, hogy legyőzték a Miamit – szomorúan osztogatták az autogramokat, hiszen nem tudni, jövőre hol játszik a Chargers – lehet, hogy Los Angelesbe költözik. Eric Weddle számára duplán fájhatott mindez, mert ő az idény végén távozhat a klubtól.

S úgy tűnik, szerződése lejártával távozni is fog, mert amint elmúlt a melankólia, a csapat vezetői megbüntették, majd a sérültek listájára tették a safetyt. A bűne az volt, hogy az utolsó hazai meccsének szünetében megnézte a Half Time Show-ban szereplő lányát. Weddle dühösen reagált a büntetésére, majd közölték vele, hogy ezen a hétvégén nem jut neki hely a csapat szezonzáró meccsére, Denverbe repülő gépen. Azaz nem láthatja társait az utolsó meccsén.

„Mi jár azoknak, akik rosszat tesznek a jó emberekkel? – vetette fel a kérdést a játékos ügynöke. – Eric kilenc éven át szolgálta a klubot, a szívét és a lelkét és a testét is odaadta érte.”

Valóban, ennél azért többet érdemelt volna a liga egyik legjobb söprögetője.

A TELJES KÖRBEVERÉS
Az utolsó előtti játékhétig kellett várni, de az Atlanta Carolina elleni győzelmének köszönhetően az idén is megszületett egyik kedvenc grafikánk: az NFL családi köre. Így verte körbe magát a liga!

Csak teljes lett a körbeverés idén is (Fotó: Reddit)
Csak teljes lett a körbeverés idén is (Fotó: Reddit)



A HÉT STATISZTIKÁI

HOSSZABBÍTÁS? OAKLAND!
Ha a Raiders meccsén hosszabbítás következik, lassan már borítékolható az együttes sikere. Az Oakland ezúttal a Chargers ellen győzött 23–20-ra, ez sorozatban már az ötödik ráadásos meccs volt, amelyet behúztak a Fosztogatók.

COUSINSNAK EZ TETSZETT
Nagy formába lendült a Redskins irányítója, 365 yardot és négy TD-t passzolt az Eagles ellen, és ugyanúgy interception nélkül zárt, mint egy héttel korábban, amikor 316/4 volt a mutatója. A Washington történetében még nem volt olyan irányító, aki két egymást követő meccsen is legalább 300 yardig és 4 TD-ig jutott – eladott labda nélkül. A ligában sem gyakori, ennél hosszabb sorozata például senkinek nem volt még, két meccsig jutott Tom Brady kétszer (2007, 2010), Warren Moon (1995), Jeff Garcia (2000) és Ben Roethlisberger (2014) tud még Cousinson kívül ilyen meccseket felmutatni.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az év legértékesebb játékosának járó MVP-díjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

UTOLSÓKÉNT A PANTHERS IS ELESETT!
Naná, hogy az Atlanta ellen. A Falcons korábban a szintén csoportrivális Saintst irányító Drew Brees TD-sorozatát is megszakította, most pedig a Párducok veretlenségi szériájának vetettek véget. Azok után, hogy néhány hete megsemmisítő, 38–0-s vereséget szenvedtek a Carolinától idegenben. A Panthers sorozatban 18 meccset nyert meg ezt megelőzően az alapszakaszban, ez pedig a Colts 23-as és a Patriots 21-es szériája után holtversenyben a harmadik legjobb (a Patsnek volt még egy 18-as sorozata is).

A SEAHAWKS FÉLELMETES SOROZATA IS MEGSZAKADT
A Rams a meccs elején 10–0-s előnyre tett szert, és a Seahawks végig hiába szaladt az eredmény után, egy másodpercig sem tudott vezetni. Ezzel megszakadt a gárda félelmetes szériája, az ezt megelőző 62 meccsen ugyanis mindig akadt olyan pillanat, amikor a Halászsasoknál volt az előny!

VERHETETLEN DUÓ NEW ORLEANSBAN
Drew Brees
pályafutása 13., legalább 400 passzolt yardos meccsét játszotta, és mellette a futó Tim Hightower is eljutott 122 egységig. A ligában eddig nyolc eset volt, amikor az irányító legalább 400, a futó legalább 100 yardot tudott felmutatni, vereséget pedig még egy gárda sem szenvedett – hét siker mellett egy döntetlen mondjuk becsúszott.

CARDINALS: 9 SACK. PACKERS: 8 PONT…
Félelmetes volt az Arizona védelme a Green Bay ellen, összesen kilencszer vitték földre Aaron Rodgerséket – ez a szám pedig nagyobb, mint a Packers összpontszáma. Emellett az egyik legjobbját (Tyrann Mathieu) elveszítő Cardinals-védelem szerzett interceptiont is, valamint két TD-t az elejtett labdák után.

A BRONCOS A FELTÁMADÁSOK KIRÁLYA
A Bengals 14–0-ra vezetett a Broncos ellen, de a denveriek ráadásban 20–17-re nyertek. Ez már a harmadik sikere volt a gárdának a szezonban olyan meccsen, amelyen legalább 14 pontos hátrányban voltak a találkozó egy pontján. A Cincinnati a legutóbbi 29 meccsét megnyerte, amikor két TD-nyi előnye volt egy meccsen, ez volt a leghosszabb aktív NFL-sorozat.

RYAN: 200, GORE: 70
Matt Ryan 70 yardos összjátéka Julio Jonesszal már a 200. volt, amely során az irányító passzából TD-t szerzett valamelyik csapattársa. A Falcons irányítója 12. aktív játékosként jutott el eddig a mérföldkőig.

Frank Gore régi önmagát idézte a Miami elleni meccsen, két pontszerzésével már 70 futott TD-nél jár az alapszakaszban, ennél többet csak Adrian Peterson (96) és Marshawn Lynch (74) tud felmutatni a ligában.

A HÉT MÉMJEI

A meccset a Falcons nyerte, meg ez a Panthers-szurkoló



A Panthers sem volt azért rest…

Szép meccs volt Sólymok, alig várjuk, hogy találkozzunk a rájátszásba – ó várjunk csak... 
(A Falcons nem jutott be, forrás: NFL Memes)
Szép meccs volt Sólymok, alig várjuk, hogy találkozzunk a rájátszásba – ó várjunk csak... (A Falcons nem jutott be, forrás: NFL Memes)


Az együttes új mérlege

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)


Amikor minden a feje tetejére áll

A Redskins valami fontosat ér el, Manninget doppingügybe keverik, Mallett meccset nyer kezdőként a Steelers ellen, 
a Jets megveri a Patriotsot, a Panthers pedig kikap (Fotó: NFL Memes)
A Redskins valami fontosat ér el, Manninget doppingügybe keverik, Mallett meccset nyer kezdőként a Steelers ellen, a Jets megveri a Patriotsot, a Panthers pedig kikap (Fotó: NFL Memes)


Mondjuk legalább az ellenszurkolóknak jó hetük volt

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

Sose told a full (kretént) NFC Eastet!

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

„Ez történik, ha csak a homlokba jut a szerből”

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

Slater meglepett reakciója a pénzfeldobás után persze egyből mémért kiáltott

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)

Chip Kelly 20–12-vel kezdi NFL-pályafutását Philadelphiában. Chip Kelly kirúgja Tim Tebow-t. Chip Kelly 6–9-re vezeti a Philadelphiát. A Philadelphia kirúgja Chip Kellyt. Véletlen lenne?

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)


A legkínosabb játékhívás valaha



A HÉT JELENETEI

Elöljáróban, rendkívül erős hetünk volt…

Landry félelmetes egykezese


A középsulis lányzó talán még ezt is veri


Beckham csodaelkapása


Cousins ahelyett, hogy a földhöz vágta volna a labdát, hogy megálljon az idő, térdelt egyet, amivel lepörögtek a másodpercek, és nem tudott mezőnygólt rúgni a Redskins



A punter is ember! Hekker mondjuk óriási fazon, felborítja a védőt, majd utána sorban fenyítik be őt a Halászsasok, ő pedig összekuporodva röhög az egészen



Julio Jones viszont nem ember


Sack? Kösz, nem! Inkább egy first down



A HÉT LEGJEI
Passzolt yardok: Drew Brees (New Orleans) 412
Futott yardok: Tim Hightower (New Orleans) 122
Elkapott yardok: Julio Jones (Atlanta) 178

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Tom Brady (New England) 4636
Futott yardok: Adrian Peterson (Minnesota) 1418
Elkapott yardok: Julio Jones (Atlanta) 1722
Szerelések: NaVorro Bowman (San Francisco) 145
Sackek: Khalil Mack (Oakland) 15
Inteceptionök: Reggie Nelson (Cincinnati), Marcus Peters (Kansas City) 8

BÁTOR JÓSKA
A denveri védelem nem igazolta be a várakozásainkat, bár mondhatjuk úgy is, hogy, A. J. McCarron játszott meglepően jól. A sackeket is szépen kerülte, így nagyon messze volt a tippelt hat (2).

A végek csatájára kerül sor két helyen is, a Buffalo futja meccsenként a legtöbb yardot (154.6), míg a Jets engedi a legkevesebbet (81.5), és még LeSean McCoyjal együtt is nehéz lenne a Bills dolga, így viszont nem jut 100 yard fölé. Az összteljesítményben az Arizona Cardinals meccsenkénti 420.1 yardos átlaga a legjobb, a védelmi oldalon pedig a Seattle 295.9-jénél csak a Denver jobb. Ezúttal is a védelemre rakjuk a voksunk, a Pintyek nem jutnak 320 yard fölé.

TIPPELDE

Az alapszakasz utolsó előtti körében Bálint Mátyás alternatív (csak hazai siker) tippsora Udvardi Gyuláéhoz hasonlóan 11–5-ös mutatót hozott. Az élen mintha mi sem történt volna, az első három helyen álló Herczeg Ádám, Borbély László, Kovács Sándor trió egyaránt 9–7-tel végzett.

NFL 2015, ALAPSZAKASZ
16. FORDULÓ
2015. 12. 25., 2.25 Oakland Raiders–San Diego Chargers 23–20 – h. u.
2015. 12. 27., 2.25 Philadelphia Eagles–Washington Redskins 24–38
2015. 12. 27., 19.00 New York Jets–New England Patriots 26–20 – h. u.
2015. 12. 27., 19.00 Tennessee Titans–Houston Texans 6–34
2015. 12. 27., 19.00 Kansas City Chiefs–Cleveland Browns 17–13
2015. 12. 27., 19.00 Miami Dolphins–Indianapolis Colts 12–18
2015. 12. 27., 19.00 Detroit Lions–San Francisco 49ers 32–17
2015. 12. 27., 19.00 Buffalo Bills–Dallas Cowboys 16–6
2015. 12. 27., 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Chicago Bears 21–26
2015. 12. 27., 19.00 Atlanta Falcons–Carolina Panthers 20–13
2015. 12. 27., 19.00 Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 20–17
2015. 12. 27., 22.05New Orleans Saints–Jacksonville Jaguars38–27
2015. 12. 27., 22.25 Seattle Seahawks–St. Louis Rams 17–23
2015. 12. 27., 22.25 Arizona Cardinals–Green Bay Packers 38–8
2015. 12. 28., 2.30
Minnesota Vikings–New York Giants49–17
2015. 12. 29., 2.30 Denver Broncos–Cincinnati Bengals 20–17 – h. u.
17. FORDULÓ
2016. 1. 3., 19.00 Atlanta Falcons–New Orleans Saints
2016. 1. 3., 19.00 Buffalo Bills–New York Jets Tv: C8 (20 órától)
2016. 1. 3., 19.00 Chicago Bears–Detroit Lions
2016. 1. 3., 19.00 Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens
2016. 1. 3., 19.00 Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers
2016. 1. 3., 19.00 Dallas Cowboys–Washington Redskins
2016. 1. 3., 19.00 Houston Texans–Jacksonville Jaguars
2016. 1. 3., 19.00 Indianapolis Colts–Tennessee Titans
2016. 1. 3., 19.00 Miami Dolphins–New England Patriots
2016. 1. 3., 19.00 New York Giants–Philadelphia Eagles
2016. 1. 3., 22.25 Arizona Cardinals–Seattle Seahawks Tv: Sport2
2016. 1. 3., 22.25 Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers
2016. 1. 3., 22.25 Denver Broncos–San Diego Chargers
2016. 1. 3., 22.25 Kansas City Chiefs–Oakland Raiders
2016. 1. 3., 22.25 San Francisco 49ers–St. Louis Rams
2016. 1. 4., 2.25 Green Bay Packers–Minnesota Vikings Tv: Sport2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik