NFL: Jake Long St. Louisban; még brutálisabb a Seahawks védelme

NSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HUNSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HU
Vágólapra másolva!
2013.03.18. 17:00
null
A 2008-as játékosbörzén elsőként elkelő Jake Long St. Louisban folytatja pályafutását (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő St. Louis Rams 4 éves, 36 millió dolláros szerződést kötött a ligaelit támadófalember Jake Longgal.

 

Az elmúlt napokban Brian Hartline-nal hosszabbító, Mike Wallace-t, Brandon Gibsont és Dustin Kellert megszerző Dolphins támadósora ezzel érzékeny veszteséget szenvedett, Sam Bradford viszont nyugodtabb lehet St. Louisban.

Érdekesség, hogy a 2008-as játékosbörzén elsőként kiválasztott Jake Long így csatlakozik a 2008-as drafton másodikként elkelő Chris Longhoz St. Louisban – edzéseken külön érdekes lehet látni majd a klasszis támadófalember és a defensive end csatáját. Távozó is akad a Ramstől, Craig Dahl defensive back a San Francisco 49ers.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Ami az elmúlt napokban történt további eseményeket illeti:

A Patriots színeiben folytatja pályafutását a korábbi Seattle Seahawks- és New York Jets futó/visszahordó Leon Washington – Danny Woodhead pedig ennek következtében a San Diegóhoz igazolt. Cornerback poszton is születtek megállapodások, Kyle Arrington 4 évvel, Aqib Talib egy évvel hosszabbította meg lejáró szerződését, előbbi 16, utóbbi 5 milliót kereshet. Safety is érkezett Adrian Wilson személyében a Hazafiakhoz, akik a Pittsburgh Steelers korlátozott szabadügynökét, az elkapó Emmanuel Sanderst is igyekeznek a csapathoz csábítani – saját elkapójuktól, Brandon Lloydtól viszont megváltak. A legfrissebb hír a csapat háza tájáról, hogy Will Svitek támadófalember is aláírt, Sebastian Vollmerről azonban továbbra sincs hír.

A Kansas City Chiefs elbocsátotta korábban éppen a Patriotstól érkező Matt Casselt, aki azóta Minnesotában talált új otthonra – ahol a 31 éves irányító egyéves, 4 millió dolláros szerződést írt alá –, megszerezte viszont a korábbi Miami-cornerback Sean Smitht, a 26 éves játékos aki három évre írt alá, ezen időszak alatt pedig akár 16.5 milló dollárt is kereshet – 6.75-öt viszont biztosan meg is kap..

Maradva a posztnál, a New Orleans Saints a Steelerst elhagyó Keenan Lewisszal erősítette hátvédsorát – a 27 éves cornerback 5 évre, 26 millió dollárért írt alá.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

A Washington Redskins a korábbi Buccaneers-támadófalemberrel, Jeremy Trueblooddal erősítette meg a keretét. Az Atlanta Falcons jó napokon van túl, Steven Jackson megszerzése mellett megszületett a megállapodás Tony Gonzalezzel is, a tight end 2 év alatt 14 millió dollárt kereshet.

A szabadügynökpiacnak anyagi szempontból kedvezően (rengeteg hely volt a fizetési sapka alatt), viszont kevés játékossal nekivágó Indianapolis Colts továbbra sem lazsált, a San Francisco 49ers védelmében kiegészítő szerepkörig jutó 26 éves Ricky Jean Francois-val 4 éves, 22 millió dolláros szerződést kötött.

A Philadelphia Eagles is dolgos napokon van túl, a Sasok megszerezték Cary Williamst (a korábbi Ravens-cornerback 3 év alatt 17 milliót kereshet), Kenny Phillipst (az ex-Giants-safety egy évre írt alá – őt oedig Ryan Mundy helyettesíti majd New Yorkban), Connor Barwint (az előző szezonokban a Houston Texanst erősítő irányítósiettető 6 éves, 36 millió dolláros szerződést végére kanyarította a nevét) valamint egy csere keretében elhozták a Tampa Bay Buccaneers nagy reményekkel drafolt, kevés sikert elérő elkapóját, Arrelious Bennt, aki egy idei 7. körös választási joggal együtt, egy idei 6. körös pickért cserében érkezett – illetve teljesítményétől függően majd egy 2014-es választási jogot is kapnak a Kalózok.

Nem csak távozó, érkező is akad Baltimore-ban – bár előbbi azért jóval több... – az együttes kétéves megállapodást kötött a Dallas Cowboysnál nem marasztalt Marcus Spears védőfalemberrel.

A Jacksonville Jaguars Roy Miller védőfalemberrel, Justin Forsett futóval és Alan Ball, Antwaun Molden cornerbackekkel állapodott meg a napokban.

A Seattle Seahawks védelme eddig is brutális volt (átlagban engedett 15.3 ponttal a liga legjobbjaként zárta az előző idényt), de most még tovább erősödött, mint beszámoltunk róla, Cliff Avril defensive end 2 évre 15 millió dollárért írt alá az együtteshez, majd egy nappal később Michael Bennett-tel is megállapodott a klub – az előző idényben a futás ellen nagyszerűen védekező, emellett még 9 sacket is bemutató védőfalember egy év alatt 5 millió dollárt kereshet.

A Detroit Lionsban egyhuzamban a legtöbb mérkőzésen kezdő Jeff Backus támadófalember 35 évesen, 12 szezonnal és 191 alapszakaszbeli találkozóval a háta mögött a visszavonulás mellett döntött. Maradt viszont Louis Delmas safety, aki kétéves hosszabbítást kötött a klubbal.

A New York Jets megállapodott rúgójával, Nick Folkkal, aki marad továbbra is a csapatnál, emellett a San Diego Chargerst elhagyó védőfalember Antonio Garayjal, aki az elküldött Sione Pouhát helyettesítheti majd, továbbá hároméves szerződést kötött Mike Goodson futóval, aki ezen időszak alatt 6.9 milliót kereshet, valamint megszerezte a korábbi Steelers-támadófalember Willie Colont is egy évre – 1.2 millió dollárért cserébe töltheti be a guard posztot.

A városi rivális Giants a csoportellenfél Dallas Cowboys által elbocsátott linebacker Dan Connorral, és a legutóbb a Carolina Pantherst erősítő Louis Murphy elkapóval kötött egyéves kontraktust, valamint megszerezték az Oakland Raiders korábbi tight endjét, Brandon Myerst.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik