NFL: hosszabbított a Bengals és a Packers kiválósága

Vágólapra másolva!
2013.07.16. 13:07
null
Az ütközőgép Morgan Burnett akár 26 millió dollárt is kereshet új szerződése értelmében (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő két csapat is hosszabbított egy-egy kiválóságával.

 

 

A fizetési sapkát illetően pazarul álló Cincinnati Bengals hatéves szerződést kötött szélső védőfalemberével, Carlos Dunlappel. A 2010-es játékosbörze 2. körében kiválasztott 24 éves passzsiettető eddigi három szezonja alatt csak kétszer lépett kezdőként pályára (összesen 38-szor) együttesében, viszont korlátozottabb játékideje ellenére folyamatos nyomást tudott generálni az irányítókra, és már 20 sacket jegyzett ezidő alatt is.

Dunlap a hat szezon alatt 40 millió dollárt kereshet, ebből az első két szezont követően már 20 millióval gazdagabb lehet. A csapattal kapcsolatos további hír még, hogy aláírt a Bengals első körös választott játékosa, a tight end Tyler Eifert is. Dunlap hosszabbításának Michael Johnson lehet az „áldozata”, a franchise taggel az együtteshez láncolt védőfalember jövőre így alighanem távozik az együttestől.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

A Green Bay Packers ütközőgép söprögetője, az előző két szezonban 230 szerelést, 3 sacket, 16 passzleütést, 5 interceptiont és 4 kierőszakolt labdavesztést jegyző Morgan Burnett is új kontraktus végére kanyarította a nevét. A kiváló hátvéd a következő négy idényben akár 26 millió dollárt is kereshet.

Nem sikerült viszont megállapodnia a Buffalo Billsnek ligaelit söprögetőjével, a négyéves pályafutása során eddig 308 szerelést bemutató, 27 passzt leütő, 18 interceptiont szerző és 10 labdavesztést kierőszakoló Jairus Byrd hosszú távú szerződés helyett így csak franchise taggel marad az együttesnél, ahol jövőre korlátlan szabadügynök lesz – együttesének ekkor még lesz lehetősége hosszabbítani vele, vagy újabb taget ráraknia.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik