NFL: hiábavaló Jaguár-csábítás; megműtötték Eli Manninget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.14. 15:17
null
Alex Mack marad Clevelandben (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Cleveland Browns ötéves szerződést kötött ligaelit középső támadófalemberével, Alex Mackkel.

 

A kiváló center eredetileg csak úgynevezett transition taget kapott, amelynek értelmében posztja top 10 fizetésű játékosának átlagbérét – jelen esetben 10.039 millió dollárt – kereste volna egy év alatt, de kompenzáció nélkül elvihető lett volna.

Erre próbált játszani a Jacksonville Jaguars, és egy ötéves, 42 millió dolláros ajánlatot tett a játékosért – ebből kifejezetten sok, 26 millió a garantált tartalom –, ennek következében pedig a Browns két opció közül válaszhatott: vagy megadja, amit a Jaguars ajánl, és a játékos marad Clevelandben – ez a játékos akaratától független történet, ha a csapat megadja, akkor a játékos játékjoga marad az együttesénél –, vagy kompenzáció nélkül elengedi.

Az ohiói együttes végül előbbi mellett döntött, így Mack újabb öt évig a Clevelandet erősítheti. A 2009-es játékosbörze 1. körében kiválasztott Mack ötéves pályafutása alatt eddig csapata minden (5150) támadó játékánál pályán volt, kiváló teljesítményéért pedig kétszer is beválogatták a Pro Bowl-keretbe.

A Carolina Panthers három játékos is szerződtett, Jason Avant elkapó Philadelphiából érkezett, Thomas DeCoud söprögető az Atlanta Falconstól, Ed Dickson tight end pedig Baltimore-ból.

A New York Giants irányítója, Eli Manning sikeres artroszkópiás bokaműtéten esett át a múlt héten, a hírek szerint hat hétig tart a rehabilitáció, és május közepén kezdhet újra edzeni.

A 2014-es draft egyik legígéretesebb belső támadófalembere, Brandon Thomas elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így pedig akár 9 hónapra is kidőlhet, amely gyakorlatilag az egész újoncszezonját keresztül húzhatja.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik