NFL: hazai égéssel kezdte a Green Bay az előidényt

Vágólapra másolva!
2013.08.12. 10:03
null
Tim Tebow bemutatkozott a New Englandben – a philadelphiai meccs alapján nem lesz kulcsember a Patsben (Fotó: Reuters)
A Green Bay Packers hazai pályán szerzett pont nélkül kezdte meg a 2013–2014-es NFL-előidényt, amelynek első teljes körében 16 mérkőzésen 11 idegenbeli siker született. Az edzők azonban nem elsősorban az eredmény miatt izgulnak ilyenkor, hanem a sérülések miatt is.

Az elmúlt napokban lejátszották az NFL előidényének első teljes fordulóját, amelynek mérkőzésein az edzők megnézhették, ki hogyan mozog. A legtöbb csapatban szerepet kaptak a kezdő emberek is, de főleg azokat próbálgatták a főedzők, akiknek a sorsa még kérdéses a közelgő keretszűkítések előtt. Láthattunk máris szenzációs teljesítményeket, és voltak olyanok is, amelyekre nem büszke az előadójuk (a tampai Adam Weber hat passzkísérletéből kettőt csapattárs, kettőt ellenfél kapott el, az irányító-index 2.8 lett).

Ilyenkor nagyon fontos, hogy sérülés nélkül megússzák a meccset a játékosok, de néhányan képtelenek elkerülni azokat: a New York Jetsnél újoncként a kezdőbe vágyó irányító, Geno Smith a Detroit ellen bokaszalag-húzódást szenvedett, de vasárnap már edzésbe állt, ami a szakértők szerint azt mutatja, hogy az edzői stáb mindenképpen látni szeretné, mire képes, mert jó esélye van arra, hogy átvegye a karmesteri pálcát a 26–17-es vereség során a labdát egyszer eladó Mark Sancheztől.

A Carolina a teljes idényre elveszítette fullbackjét, Mike Zordichot, aki a Chicago elleni meccsen térdszalagszakadást szenvedett.

Az Indianapolis a tavalyi idény legjobb újonc tight endjét, Dwayne Allent vesztette el, de szerencsére csak pár hétre, lábsérülése ugyanis nem annyira súlyos, hogy lemaradjon miatta a Colts első éles meccséről szeptember elején.

Kisebb sérülést szenvedett Manti Te'o, a San Diego újonc linebackere is, a Seattle ellen 31–10-re elveszített mérkőzés után diagnosztizálták nála a húzódást, amely miatt az e heti Chicago elleni összecsapást ki kell hagynia. A Minnesota Vikings Shariff Floyd védő falember térdsérülése miatt aggódott, a Houston elleni mérkőzésen megsérült D-ről az alapos vizsgálatok során kiderült, nincs szakadása.

Bár az eredmények nem nagyon számítanak, az első hét meglepetését az Arizona Cardinals szerezte a Green Bay 17–0-s legyőzésével. A Packers védelme és támadóegysége is harmatgyenge volt, ami egy hónapon belül minden bizonnyal megváltozik, de nem kérdés: időben csattant a pofon a „sajtfejűek” arcán.

Tim Tebow bemutatkozott a New Englandben. A Philadelphiát 31–22-re legyőző Patriotsben 12 passzkísérletéből csak négyet juttatott el célpontjáig, miközben háromszor sackelték – viszont négyszer futott, összesen 31 yardot. A meccs hőse egy másik új szerzemény, LeGarrette Blount volt, 101 yardot futott, két touchdownt ért el, az egyiket 51 yardról. Meskó Zoltán mellett másik puntert is kipróbált a Pats, a temesvári háromszor (átlagosan 44.7 yardra), Ryan Allen kétszer (54) rúgta át a labdát az ellenfélnek.

Veteránokkal erősít a Baltimore, a címvédő az elkapó Brandon Stockleyt és a tight end Dallas Clarkot is szerződtette. A 37 éves Stockleyra és a 34 esztendős Clarkra a sérülések miatt van szüksége a Ravensnek.

A Baltimore idénynyitóbeli ellenfele, a Denver Britton Colquitt punterrel egyezett meg 3 éves, 11.7 millió dolláros szerződésről.

A BUFFALO BILLS ELKAPÓJA, MARQUISE GODDWIN 107 YARDOS VISSZAHORDÁST MUTATOTT BE

NFL, 2013–2014, ELŐIDÉNY
1. FORDULÓ
Tampa Bay Buccaneers–Baltimore Ravens 16–44
Tennessee Titans–Washington Redskins 21–22
Cleveland Browns–St. Louis Rams 27–19
Atlanta Falcos–Cincinnati Bengals 10–34
San Francisco 49ers–Denver Broncos 6–10
San Diego Chargers–Seattle Seahawks 10–31
Jacksonville Jaguars–Miami Dolphins 3–27
Detroit Lions–New York Jets 26–17
Philadelphia Eagles–New England Patriots 22–31
Green Bay Packers–Arizona Cardinals 0–17
Carolina Panthers–Chicago Bears 24–17
New Orleans Saints–Kansas City Chiefs 17–13
Minnesota Vikings–Houston Texans 13–27
Oakland Raiders–Dallas Cowboys 19–17
Pittsburgh Steelers–New York Giants 13–18
Indianapolis Colts–Buffalo Bills 20–44
AZ ELŐIDÉNY TELJES MENETRENDJE

Az alapszakasz menetrendje (1–10. forduló)
Az alapszakasz menetrendje (11–17. forduló)
A csoportok állása

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik