NFL: Goff az 1/1-es; védőt visz a bajnok; irányítóra lel a Jets – mock draft

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2016.04.28. 15:02
null
A'Shawn Robinsont, az Alabama védőszörnyét viszi el a bajnok Broncos a 2016-os játékosbörzén – szerintünk! (Fotó: Reuters)
Magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra (hajnali 2-től) rendezik meg a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) holt szezonjának legnagyobb érdeklődéssel várt eseményét, a 2016-os játékosbörzét. A draft apropóján megírtuk saját mock draftunkat, mi ezt várjuk péntek hajnalban! A háromnapos eseményről élő, szöveges tudósítással jelentkezünk – az első napot a Sport2 élőben közvetíti!

 

1/1., Los Angeles Rams – Jared Goff, irányító (California)
Új város, új alapok, és minden az irányító személyével kezdődik. Goffot egyből mély vízbe lehet dobni, ami a Rams, és főleg Jeff Fisher vezetőedző számára fontos tényező.

1/2., Philadelphia Eagles – Carson Wentz, irányító (North Dakota State)
Az Eagles vezetősége nem csinált titkot belőle: szerintük Goffot választja a Los Angeles, a Sasok pedig Wentzet szeretnék, aki első szezonjában valószínűleg nem kezd majd, addig Sam Bradfordé a terep, már ha el nem cserélik.

1/3., San Diego Chargers – Laremy Tunsil, támadófalember (Ole Miss)
Azt pletykálják, hogy a Chargers eladná az 1/3-at, ám szerintünk ebből semmi sem lesz. A Philip Rivers előtt dolgozó ötös az előző kiírásban nagyon gyenge volt, így Tunsil – aki a 2016-os börze legjobb játékosa – óriási javulást hozhat a támadófalba.

1/4., Dallas Cowboys – Joey Bosa, irányító siettető (Ohio State)
A Dallasnál három választás tűnik ideálisnak: Bosa, Jalen Ramsey vagy Ezekiel Elliott. Mindegyik játékos rögtön kezdhetne, ám jó futót lehet későbbi körökben is találni, Ramsey pedig inkább söprögetőként segíthetné egyből a Cowboyst. Joey Bosa ezzel szemben egy amúgy is vékony védőfalba érkezne, amelyben rengeteg a sérülésből lábadozó játékos, de ha ez nem lenne elég, többen is eltiltással kezdik az idényt.

1/5., Jacksonville Jaguars – Jalen Ramsey, szélső védő/söprögető (Florida State)
Esélyes választás még Myles Jack és Joey Bosa is a Jaguároknál, Dave Caldwell ügyvezető igazgató viszont a legjobb elérhető játékosra bök majd rá, aki Ramsey.

1/6., Baltimore Ravens – DeForest Buckner, védőfalember (Oregon)
Ráfér az erősítés a Ravens védelmére. A csapatrész szinte bármely posztjára jöhetne egy minőségi újonc, ezen felül a támadófal is javításra szorul. Buckner a legjobb elérhető választás itt, a Hollók nem is hagyják csúszni.

1/7., San Francisco 49ers – Ronnie Stanley, támadófalember (Notre Dame)
Chip Kelly mindig nagy hangsúlyt helyez a támadófalra. Mivel a Goff, Wentz párosból már egyik sem elérhető, Myles Jacknek pedig a hírek szerint nincs teljesen rendben a sérült térde, így marad Stanley, aki egyből bevethető.

1/8., Cleveland Browns – Jack Conklin, támadófalember (Michigan State)
Conklin talán nem ér top10-es cetlit, ám a Browns támadófala Alex Mack és Mitchell Schwartz távozása után romokban van, az egység azonnali javításra szorul.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki lesz a 2016-os NFL Draft 1/1-ese?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

1/9., Tampa Bay Buccaneers – Vernon Hargreaves, szélső védő (Florida)
Valljuk be, ez egy tökéletes forgatókönyv a Bucsnak! Irányító siettető mellett a hátsó négyes megerősítése fontos, Hargreaveset pedig egyből a mély vízbe lehet dobni, nem is okoz majd csalódást.

1/10., New York Giants – Laquon Treadwell, elkapó (Ole Miss)
Noha már a felmérők előtt elkezdődött Treadwell lejáratókampánya, az biztos, hogy ő a lassúsága ellenére sem lett rosszabb játékos, ezt a pályán már bizonyította. Megfelelő társa lesz Odell Beckham Jr-nak, Eli Manning így a liga egyik legjobb elkapópárosával dolgozhat együtt.

1/11., Chicago Bears – Ezekiel Elliott, futó (Ohio State)
Matt Forté helyére nem is lehetett volna életveszélyesebb játékost találni, mint a szintén futó Elliottot, akit állítólag imádnak a Bears edzői.

1/12., New Orleans Saints – Leonard Floyd, irányító siettető (Georgia)
Nagy szükség lenne egy hatékony irányító siettetőre az ujjá alakuló védelemben, Floyd lehet a megoldás.

1/13., Miami Dolphins – Myles Jack, linebacker (UCLA)
A Miaminál nagy a lyuk a linebacker-sorban, Jack pedig a tökéletes választás, a kérdés már csak az, a térde bírja-e a terhelést. Ha nem lenne a sérülése, Jack akár az 1/1-re is esélyes lehetne, ami a tehetségét illeti.

1/14., Oakland Raiders – Sheldon Rankins, védőfalember (Louisville)
Khalil Mack egyre gyakrabban játszik a védőfal szélén, középen viszont nincs állandó nyomás – ez Rankins érkezésével megváltozhat, főleg, hogy Mario Edwards Jr. nyaksérüléséről továbbra sem lehet tudni, mennyire súlyos.

1/15., Tennessee Titans – Taylor Decker, támadófalember (Ohio State)
Kell a szélső támadófalember, a jobbik négyesből pedig Decker maradt, így a Titans őt viszi el azok után, hogy elcserélte az 1/1-es választási cetlit.

1/16., Detroit Lions – Jarran Reed, védőfalember (Alabama)
A Lions az elmúlt években megmutatta, hogy mire képes egy félelmetes védőfal. Ndamukong Suh és Nick Fairley azóta távozott, őket pótolni kell, de ehhez Haloti Ngata egyedül nem elég, ráadásul ő nem is a jövő embere, Reed viszont az.

1/17., Atlanta Falcons – Darron Lee, linebacker (Ohio State)
Kell egy igazi vezér a védelem közepére.

1/18., Indianapolis Colts – Cody Whitehair, támadófalember (Kansas State)
Tátong a lyuk a Colts támadófalában, illetve az irányító siettetőknél. Muszáj lesz megteremteni a megfelelő védelmet Andrew Lucknak, Ryan Grigson ügyvezető igazgató eddigi hanyagsága ugyanis már egy súlyos sérülésbe került a fiatal irányítónak, ez nem mehet így tovább. Whitehair kissé elől megy ki, de ez az Indianapolist már tavaly, Phillip Dorsett kiválasztásánál sem zavarta.

1/19., Buffalo Bills – Reggie Ragland, linebacker (Alabama)
Vannak bajok a linebacker-sorban, Raglandet pedig egyből be lehet dobni a mély vízbe.

1/20., New York Jets – Paxton Lynch, irányító (Memphis)
A Jets hónapok óta nem tud dűlőre jutni Ryan Fitzpatrickkel, így pontot tesz az ügy végére azzal, hogy első körben elviszi Lynchet.

1/21., Washington Redskins – Andrew Billings, védőfalember (Baylor)
Jason Hatcher visszavonult, Billings méltó utódja lesz. Játszhat a fal szélén és a közepén is, így a Redskins kellőképpen ki tudja majd használni a védő a félelmetes erejét.

1/22., Houston Texans – Corey Coleman, elkapó (Baylor)
A Texans háza táján állítólag mindenki odáig van Corey Colemanért, aki elmondta, imádná, ha a Houston draftolná. Ez meg is történik.

1/23., Minnesota Vikings – Josh Doctson, elkapó (TCU)
Az előző szezon egyik meglepetéscsapatának nincs sok lyukas posztja. Mike Wallace kivágása után nem maradt elég mély az elkapósor, Doctson pedig nagyszerű párja lehet Stefon Diggsnek.

1/24., Cincinnati Bengals – Will Fuller, elkapó (Notre Dame)
A holt szezonban távozott Marvin Jones és Mohamed Sanu is. Andy Daltonnak kellenek a célpontok, A. J. Green és Tyler Eifert így is sokkal több figyelmet kap a védőktől, szükség van valakire, aki tehermentesíti őket.

1/25., Pittsburgh Steelers – William Jackson III, szélső védő (Houston)
Nagyon kellene egy hatékony szélső védő a Steelershez. Jackson megfordult már többször is a csapat főhadiszállásán, ha elérhető, minden bizonnyal az ő nevét írják a cetlire Mike Tomlinék.

1/26., Seattle Seahawks – Robert Nkemdiche, védőfalember (Ole Miss)
A támadófal javítása volna az elsődleges, de Pete Carrolléktól megszoktuk már, hogy meglepőt húznak. A védőfal közepére érkezik Nkemdiche, aki először csak rotációs játékos lesz, de egy-két éven belül már a kezdőben pusztíthat.

1/27., Green Bay Packers – Vernon Butler, védőfalember (Louisiana Tech)
B. J. Raji nem várt visszavonulása után ráfér az erősítés a védőfalra.

1/28., Kansas City Chiefs – Eli Apple, szélső védő (Ohio State)
Marcus Peters után ismét első kört lő el a Chiefs egy szélső védőre. Ez indokolt is, mivel távozott Sean Smith. Apple jó kezekben lesz, Emmitt Thomas pozíciós edző a liga egyik legjobb szakembere a posztján.

1/29., Arizona Cardinals – Artie Burns, szélső védő (Miami)
A Cardinalsnál ráfér az erősítés a hátsó tengelyre, Burns egy-két éven belül kulcsjátékosa lehet a csapatnak.

1/30., Carolina Panthers – Kevin Dodd, irányító siettető (Clemson)
Josh Norman távozása után szélső védő húzása lenne ésszerűbb, de a Párducoknál tudják, hogy az irányítók siettetése az elsődleges, a szezon végén pedig két kulcsembernek is új kontraktust kellene adni (Kawann Short és Star Lotulelei), Kony Ealynek két év van a megállapodásából, Charles Johnson pedig sokat keres, ráadásul a teljesítménye sérülései miatt visszaesett.

1/31., Denver Broncos – A'Shawn Robinson, védőfalember (Alabama)
Nincs bent olyan irányító, aki megérné az első kör végét, a Broncosnak pedig ez a legnagyobb hiánya. Marad a támadó- és a védőfal, John Elway így szokásához híven a legjobb elérhető játékos mellett dönt, aki Robinson.

A 2016-os játékosbörzére április 28. és 30. között kerül sor Chicagóban. A háromnapos eseményről élő, szöveges tudósítással jelentkezünk – az első napot pedig a Sport2 élőben közvetíti!

A 2016-os holt szezon összes történése egy helyen!

NFL DRAFT 2016
1. KÖR
1. 1. Los Angeles Rams (7–9)
2. 2. Philadelphia Eagles (7–9)
3. 3. San Diego Chargers (4–12)
4. 4. Dallas Cowboys (4–12)
5. 5. Jacksonville Jaguars (5–11)
6. 6. Baltimore Ravens (5–11)
7. 7. San Francisco 49ers (5–11)
8. 8. Cleveland Browns (3–13)
9. 9. Tampa Bay Buccaneers (6–10)
10. 10. New York Giants (6–10)
11. 11. Chicago Bears (6–10)
12. 12. New Orleans Saints (7–9)
13. 13. Miami Dolphins (6–10)
14. 14. Oakland Raiders (7–9)
15. 15. Tennessee Titans (3–13)
16. 16. Detroit Lions (7–9)
17. 17. Atlanta Falcons (8–8)
18. 18. Indianapolis Colts (8–8)
19. 19. Buffalo Bills (8–8)
20. 20. New York Jets (10–6)
21. 21. Washington Redskins (9–7)*
22. 22. Houston Texans (9–7)*
23. 23. Minnesota Vikings (11–5)*
24. 24. Cincinnati Bengals (12–4)*
25. 25. Pittsburgh Steelers (10–6)*
26. 26. Seattle Seahawks (10–6)*
27. 27. Green Bay Packers (10–6)*
28. 28. Kansas City Chiefs (11–5)*
29. New England Patriots (12–4)*
30. 29. Arizona Cardinals (13–3)*
31. 30. Carolina Panthers (15–1)*
32. 31. Denver Broncos (12–4)*
*Rájátszásba jutott csapatok. Minél tovább jutott egy együttes, annál később húzhat.
1/1:A Tennessee Titans adta a Los Angeles Ramsnek a 4/15+6/2 mellett az 1/15+2/12+2/14+3/13+2017/1+2017/3-ért cserébe
1/2:
A Cleveland Browns adta a Philadelphia Eaglesnek a 2017/4 mellett az 1/8+3/14+4/2+2017/1+2018/2-ért cserébe
1/8: A Miami Dolphins adta a Philadelphia Eaglesnek az 1/13+Kiko Alonso+Byron Maxwell cserében
1/8:
lásd az 1/2-es cserénél
1/13: lásd az 1/8-as cserénél
1/15:lásd az 1/1-es cserénél
1/29: Elvették a New England Patriotstól a labdaleeresztési botrány miatt
A TELJES DRAFTSORRENDET IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik