NFL: Flacco garantált bére „csak” 52 millió dollár lesz

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 12:35
null
Joe Flacco 29 millió dolláros aláírási bónuszt kap (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi idényét megnyerő Baltimore Ravens irányítója, Joe Flacco hétfőn este aláírta hatéves szerződését, így minden idők legjobban kereső játékosává vált.

 

 

A 28 éves irányító ezen időszak alatt 120.6 millió dollárt (valamivel 27.5 milliárd forint felett) kereshet, az eddigi rekordot – ami az éves átlagot tekinti – Drew Brees tartotta tavalyi, öt évre szóló 100 millió dolláros szerződéshosszabbításával.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

A New Orleans Saints passzmesterének garantált bére azonban így is meghaladja Flaccóét, hiszen míg Brees 60 milliót mindenképpen kézhez kap a 100 millióból, addig a marylandi együttes irányítója esetében ez a szám „mindössze" 52 millió.

Flacco 29 milliós aláírási bónuszt kap a szerződés megkötéséért. Két opciós bónusz is bekerült a kontraktusba, egy 15 és egy 7 milliós, és vízválasztó lehet a negyedik év, amelyben 29 millió dollárnyi helyet foglalna el a fizetési sapkában. Bővebben a szerződés előzetes részleteiről ide kattintva olvashat!

Flacco a 2013-as fizetési sapkából viszont mindössze 6.8 millió dollárnyi helyet foglal, így a bajnoki címvédő könnyebb tud lavírozni a holt szezon során a szerződtetésekkel és hosszabbításokkal, mintha például az exkluzív franchise tag keretén belül közel 20 milliót keresett volna a következő szezonban.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

A korábbi Green Bay- majd Philadelphia-játékos, Cullen Jenkins a pénteki Giantsnél tett látogatása után hétfőn a Seattle Seahawksnál, kedden a San Francisco 49ersnél vizitál. Utóbbi együttes egyébiránt a hírek szerint nem tervezi megtartani elkapóját, Randy Mosst, aki új csapat után nézhet.

A Miami Dolphins lejárt szerződésű kiváló támadófalembere, a vak oldali tackle Jake Long csalódást keltő szezonja ellenére 11 millió dolláros évenkénti fizetést szeretne kapni új szerződése keretében, míg a Cincinnati Bengals nagy reményekkel draftolt, első két, gyenge szezonja után elit szintre érő jobb oldali tackle-je, Andre Smith 9 milliót szeretne idényenként keresni.

A Kansas City Chiefsnél nem marasztalt Steve Breaston elkapó ligaközeli információk szerint fontolgatja, hogy megműtteti nem teljesen egészséges térdét Németországban, ugyanolyan speciális eljárás keretén belül, amelyen keresztül esett már az NBA-sztár Kobe Bryant, vagy például a baseballikon Alex Rodriguez is.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik