Megszakadt Manning sorozata, a Patriots védelme felőrölte Riverséket

Vágólapra másolva!
2014.12.07. 22:48
null
Jamie Collinsék megkeserítették Philip Riversék életét a vasárnap esti rangadón (Fotó: Action Images)
Az NFL 14. játékhetén a Pittsburgh Steelers 42–21-es győzelmet aratott a csoportrivális Cincinnati Bengals ellen, a Ravens pedig a Dolphins verte, az AFC Északi csoportja így egyre szorosabb lesz. A Colts 36 másodperccel a vége előtt fordította a maga javára a Browns elleni összecsapást, a Vikings hosszabbításban verte meg a Jetset.

 

 

A VASÁRNAP ESTI RANGADÓN

Az elmúlt tíz év legjobb decemberi mérlegét felmutató csapatai gyürkőztek egymásnak, a San Diego 32 siker mellett csupán kilencszer kapott ki, a New England pedig 36–4-es mutatót tudott felmutatni.

Nem indult jól a mérkőzés az előző fordulóban hétmérkőzéses győzelmi sorozatukat elbukó Hazafiak számára, hiszen az ígéretes első támadást lezáró közeli Stephen Gostkowski-mezőnygól (0–3) után Philip Rivers Malcom Floydnak adott TD-passzt, majd Brandon LaFell elejtett labdáját Darrell Stuckey 53 yardon keresztül vitte vissza (14–3).

A Patriots még a szünet előtt fordíthatott volna, ám hiába Gostkowski újabb sikeres rúgása majd Rob Gronkowski szezonbeli 10. TD-elkapása, az utolsó másodpercekben Tom Brady csúnyán eladta a labdát, amelyet Manti Te'o kaparintott meg, megakadályozva az újabb vendég pontszerzést (14–13).

Sőt, a New England-i támadósor a nagyszünetet követő 15 percben gyakorlatilag semmit nem tudott kezdeni a kiválóan játszó Chargers-védelemmel, mindössze a negyed utolsó másodperceiben sikerült összehoznia az első sikeres első kísérletet.

Ennek ellenére nem növekedett a különbség, miután a Patriots védelme szinte megfojtotta a hazai alakulatot, különösen a kilenc szerelésig és két irányító földrevitelig (sack) jutó Jamie Collins volt elemében.

A záró felvonásban aztán megtörte a jeget a Patriots, és előbb Gostkowski harmadik rúgásával fordított (14–16), majd egy futójátéknak álcázott passzhívásból Julian Edelman (141 yard) szerzett 69 yardos TD-t (14–23).

A Philip Riversék ezt követően sem tudtak mit kezdeni Darrelle Revisékkel, a San Diego irányítója 189 yardig és egy-egy TD-ig és interceptionig jutott, Brady 317 yardja és eladott labdája mellett két hatpontost is összehozott. A futójáték egyik csapatnál sem működött fényesen, bár a yardok számában minimális Patriots-fölény (53–87) mutatkozott meg. A vendégek részéről még Gronkowski 87 elkapott yardja érdemel említést, a hazaiaknál pedig kiemelendő Nick Novak, aki Mike Scifres sérülése után a puntokat is elvégezte, méghozzá egyre javuló teljesítménnyel.

Derek Carr sikerre vezette az Oaklandet a San Francisco ellen (Fotó: Action Images)
Derek Carr sikerre vezette az Oaklandet a San Francisco ellen (Fotó: Action Images)


A 22 ÓRA UTÁN KEZDŐDŐ MÉRKŐZÉSEKEN

A Denver Broncos a rájátszásra hajtó Buffalo Billst fogadta, és a három TD-t futó C. J. Anderson vezérletével 24–17-re nyert. Peyton Manning kifejezetten csendes napot hozott, bár 20 passzából 14 is pontos volt, ebből 173 yardot hozott a csapata, és két interceptionje mellett egy TD-átadást sem hozott össze, ezzel 51 meccs után maradt hatpontos nélkül.


A labdaszerzések ellenére a Buffalo nem tudott közelebb kerülni a második félidő elején már 21–3-ra vezető Broncoshoz, csupán a találkozó hajrájában tudott kozmetikázni. Kyle Orton 355 yardot és egy TD-t passzolt, a sikerhez azonban ő és a 127 yardig jutó újonc elkapó Sammy Watkins is kevésnek bizonyult (24–17).

A nap rangadóján a 8–4-es mérleggel álló Seattle simán nyert a 9–3-mal érkező Philadelphia otthonában. Pedig a házigazda egy labdaszerzés uán Jeremy Maclin elkapásával vezettek egy negyed után (7–0), innentől kezdve azonban egy 17–0-s sorozattal állva hagyta ellenfelét a bajnok. A meccsenként több mint 400 yardot haladó Sasokat szinte teljesen lenullázták Richard Shermanék, a házigazda passzokból 96, futásokkal 57 yardot haladt. Russell Wilson ezzel szemben szinte hibátlanul játszott, 263 passzolt és 48 futott yardja mellett pedig három TD-t (2+1) is összehozott. Marshawn Lynch 86 yardja mellett egyszer eladta ugyan a labdát, de ez is belefért a bajnoknak (14–24).

A Kansas City Jamaal Charles 63 yardos futásával és 18 yardos elkapásával felelt Chandler Catanzaro mezőnygóljaira, így a Chiefs 14–6-re vezetett a szünetben. A harmadik negyedben aztán Catanzaro újabb rúgása után Jaron Brown elkapásával fordított az Arizona,, majd a sikeres kétpontossal 17–14-re vezetett. A Főnökök részéről Travis Kelce 110 yardott hozott elkapásokból, de mezőnygóltávolságban egyszer elejtette a tojást, ez pedig később végzetesnek bizonyult (17–14).

A nap meglepetését az Oakland Raiders okozta a San Francisco 49ers legyőzésével. A Fosztogatók első idei sikerük megszerzése után 52–0-ra kikaptak St. Louisban, ezek után pedig vajmi kevés eséllyel várhatták a rájátszásért küzdő 49ers elleni összecsapást. Derek Carr azonban nagyszerűen játszott, 28 passzából 22 is sikeres lett, ezekből pedig 254 yardot és 3 TD-t szerzett a csapata – az elsőt Donald Penn támadófalember jegyezte. Colin Kaepernick ezzel szemben 174 yardig és egy TD mellett két interceptionig jutott, ezzel pedig a 49ers óriási hátrányba került a wild card-pozíciót illetően (24–14).

Nyert a Colts (Fotó: Reuters)
Nyert a Colts (Fotó: Reuters)
Az AFC Északi csoportjának első helyezettje, a Cincinnati Bengals a Pittsburgh Steelersszel találkozott. Pont nélküli első negyed után a Steelers szerezte az első TD-t a tight end Heath Miller egyyardos elkapásából, ám a következő percen a Bengalsről szóltak, az irányító Andy Dalton előbb Jermaine Greshamnek osztott ki egy TD-passzt, majd húszyardos megiramodásával saját maga szerzett hatpontost (14–7). A Cincy sztár elkapója, A. J. Green már fél óra játék után száz elkapott yardnál járt.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

A Bengals védelme a második félidőre szabadságot vett ki, Ben Roethlisberger és Le'Veon Bell valósággal átszáguldott az egységen, a negyedik negyed közepére pedig a Steelers már 35–21-re vezetett. Big Ben több mint 350 passzolt yardja mellett végül három touchdownt osztott szét, míg Bell 185 yardot futott, a másik oldalon a végül 224 egységet elkapó Green remeklése sem segített.
A Pittsburgh nagyszerű második félidei teljesítményével végül simán, 42–21-re behúzta a találkozót, és ezzel megközelítette a csoportelső Bengalst.

A 7–5-s mérleggel álló Browns a 8–4-s Colts-t fogadta, és az első negyedben a ligaelit indianapolisi támadósor borzasztó szenvedést mutatott be. Andrew Luck nem tudott mit kezdeni a clevelandi védelemmel, ráadásul olyan nyomás alatt tartották őt, aminek következtében a játékrész végén egy elvesztett labdájából TD-t szerzett a hazai gárda (7–0). A második játékrészben az első értékelhető támadásából touchdownt szerzett a Colts, Luck tízyardos pontszerzésével megvolt az egyenlítés, ám a válasz rögtön jött a másik oldalról, az újonc Isaiah Crowell szaladt kilencyardos TD-t (14–7). A vendégek számára a második félidő is szörnyen kezdődött, Luck újabb labdaeladásából is TD született, az irányító az újonc szélső hátvéd, Justin Gilbert kezébe dobta a labdát, amit a játékos rögtön vissza is hordott az Indianapolis végzónájába (21–7).

A második játékrészben a Colts T. Y. Hilton nagyszerű elkapása, és sikeres hárompontos-kísérlet értékesítése után visszajött a mérkőzésbe, ám Luck harmadik eladott labdája a legrosszabbkor jött, amelyet a hazaiak mezőnygóllal büntettek (24–19). A döntés az utolsó támadássorozatra maradt, ekkor szokásához híven ismét varázsolni kezdett Luck, és 36 másodperccel a lefújást megelőzően kedvenc célpontját, Hiltont találta meg egyyardos touchdownpasszával, így a Colts 25–24-re fordítani tudott, a kétpontos kísérlet viszont nem sikerült. Brian Hoyer nem tudta megfordítani az állást és eladta a labdát, így az Indianapolis végül egyetlen ponttal felülmúlta a Clevelandet, és már 9–4-gyes mérleggel áll.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Két 7–5-s mérleggel álló csapat, a Baltimore Ravens és a Miami Dolphins találkozott egymással. A Delfinek az első negyedben Brian hrtline TD-elkapásával és egy mezőnygóllal 10–0-ra gyorsan elhúztak, a második játékrészben azonban a veterán Steve Smith hétpontosával szépíteni tudott a Ravens (10–7).

A Miaminak a második félidőben csak mezőnygólra futotta, a Ravens ezzel szemben feltámadt, és Joe Flacco TD-átadása és egyyardos pontszerzése mellett a futópáros is felrakott a táblára hat-hat egységet, amivel a vendégcsapat 28–13-mas előnyre tett szert, az végül nem is változott már. A Baltimore győzelme azt jelenti, hogy akárcsak a Steelers, a Hollók is 8–5-ös mérleggel állnak, és felzárkóztak a Bengals mögé.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

A Raiders után a Redskinst is lenullázta a Rams. Shaun Hill irányító 213 passzolt yardja és két touchdownátadása bőven elég volt a sikerhez. A texans hozta a kötelező-győzelmet a Jaguars ellen, hála a futó Arian Fosternek, aki 127 yarddal és TD-nal járult hozzá csapata 27–13-mas diadaljához. A Titans pusztán hét pontra volt elég a hengerlő Giants ellen. Az óriások újonc elkapója, Odell Beckham Jr. ezúttal 130 elkapott egységgel segített csapatát. A Lionsnál egy percig sem volt kérdéses, hogy megveri a Buccaneerst. A vége 34–17 lett, amelyből Matt Stafford 311 yarddal és három touchdownnal, míg Calvin Johnson 158 yarddal és egy pontszerzéssel vette ki a részét. A rivális Minnesota hosszabbításban nyert 30–24-re a Jets ellen. Az újonc Teddy Bridgewater a ráadásban Jairus Wright elkapónak osztott ki 87 yardos TD-t. A Saints hatalmas pofonba szaladt bele a Panthers ellen. Cam Newtonék 41–10-re győztek Drew Breesék ellen, Newton földön és levegőben összesen négy TD-t szerzett.

NFL 2014, ALAPSZAKASZ
14. FORDULÓ
2014.12.05 2.25 Chicago Bears–Dallas Cowboys 28–41
2014.12.07 19.00 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 21–42
2014.12.07 19.00 Cleveland Browns–Indianapolis Colts 24–25
2014.12.07 19.00 Detroit Lions–Tampa Bay Buccaneers 34–17
2014.12.07 19.00 Tennessee Titans–New York Giants 7–36
2014.12.07 19.00 Miami Dolphins–Baltimore Ravens 13–28
2014.12.07 19.00 Minnesota Vikings–New York Jets 30–24 – h.u.
2014.12.07 19.00 New Orleans Saints–Carolina Panthers 10–41
2014.12.07 19.00 Washington Redskins–St. Louis Rams 0–24
2014.12.07 19.00 Jacksonville Jaguars–Houston Texans 13–27
2014.12.07 22.05 Denver Broncos–Buffalo Bills 24–17
2014.12.07 22.05 Arizona Cardinals–Kansas City Chiefs 17–14
2014.12.07 22.25 Oakland Raiders–San Francisco 49ers 24–13
2014.12.07 22.25 Philadelphia Eagles–Seattle Seahawks 14–24
2014.12.08 2.30 San Diego Chargers–New England Patriots 14–23
2014.12.09 2.30 Green Bay Packers–Atlanta Falcons

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik