NFL: „Büszke vagyok rá, hogy eltörtem annak a szemétnek a lábát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.17. 22:06
Az NFL egyik legszínesebb egyénisége DeAndre Levy, a Detroit Lions linebackere megosztott egy titkot az amerikai Men's Journallal: főiskolai karrierjének legbüszkébb pillanata, hogy véletlenül eltörte Joe Paterno, a Penn State edzőjének lábát.

Még tíz éve történt az eset, amikor a Wisconsin játékosaként úgy szerelte a Penn State támadóját, hogy fellökték Paternót, akinek a lába az esés közben eltörött.

„Ez az a pillanat, amire a legbüszkébb vagyok az egyetemi karrieremből. Az az ember egy szemétláda volt” – mondta Levy a 2012-ben elhunyt Paternóról, akiről 2011-ben kiderült, hogy a tudtával másodedzője, Jerry Sandusky 1976-tól kezdve 45 esetben zaklatta szexuálisan a Penn State egyetem hallgatóit, és ezért jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

„Le kell szoknunk arról, hogy a sport fontosabb az emberségnél. Csak azért, mert valaki jól dobja a labdát vagy jól tanítja ezt a játékot, még nem kaphat felmentést a gazságai alól” – mondta Levy.

Detroitoi edzője, Jim Caldwell Paterno stábjában dolgozott. Azt mondta, nem ért egyet Levyvel, de tiszteletben tartja a véleményét, és örül neki, hogy kimondja.

AZ A BIZONYOS SZERELÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik