NFL: bombaigazolások - Ware a Denveré, Revis a Patriotsé!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.13. 02:17
null
DeMarcus Ware három évig a Denver védelmét erősítheti ezentúl (Fotó: Action Images)
Bombaigazolásokat hajtottak végre az AFC nagyágyúi, a Super Bowlban alulmaradó Denver Broncos DeMarcus Ware-rel, a konferenciadöntős New England Patriots Darrelle Revisszel erősítette meg keretét.

 

A Musztángok már eddig is nagyon komoly holt szezonon voltak túl, hiszen bár elengedték Champ Baileyt, helyére érkezett Aqib Talib, pont a New Englandtől a szélső hátvéd posztjára (6 évre, 57 millió dollárért cserébe), valamint megszerezték az ütközőgép söprögető T. J. Wardot is (23 millió, 4 év).

Most az irányítósiettetést is tovább erősítette a denveri együttes, a 31 éves DeMarcus Ware a Dallas Cowboysnál töltött kilenc szezonja alatt 117 sacket ért el, amellyel az aktív játékosok között a negyedik helyen áll ebben a kategóriában. A hétszeres Pro Bowl-beválasztott, négyszeres év csapatába jelölt védő 3 évre 30 millió dollárért írt alá, ebből pedig kifejezetten magas, 20 millió dolláros részt biztosan meg is kap.

Revis ezentúl a Patriots-szurkolóknak szerezhet örömöt
Revis ezentúl a Patriots-szurkolóknak szerezhet örömöt

A Patriots sem sokáig bánkódott Talib elvesztésén, alig pár órával azután, hogy a Tampa Bay Buccaneers kivágta keretéből Darrelle Revist (így 3. körös választási jog helyett csak 4. körös illeti meg korábbi csapatát, a New York Jetset), megállapodott a liga talán legjobb cornerbackjével. A 28 éves, 5-szörös Pro Bowl-válogatott, 3-szoros év csapatába választott hátvéd csupán egyéves kontraktust kötött a Hazafiakkal, ennek értelmében pedig 12 millió dollárt kereshet.

A New England emellett Brandon LaFell elkapóval és Wesley Woodyard linebackerrel is tárgyalásban van, bár szerződés egyikük esetében sincs – utóbbi pedig Tennessee-ben is meghallgat egy ajánlatot még.

Chris Williams belső támadófalember négyéves szerződést kötött a Buffalo Billsszel, ezen időszak alatt 13.5 millió dollárt kereshet, a Tampa Bay Buccaneers Josh McCown irányítónak adott kétéves, 10 millió dolláros kontraktust, a Miami Dolphins 12 millióért két évre visszaigazolta Randy Starks belső védőfalembert.

A Detroit Lions 5 évre megszerezte a bajnok Seattle Seahawks elkapóját, a visszahordóként is kifejezetten veszélyes Golden Tate-et. A Super Bowl győztese cserébe hosszabbított belső védőfalemberével, Tony McDaniellel. A Cleveland Browns kivágta keretéből két veterán irányítóját, Jason Campbellt és Brandon Weedent, így a sérülésből lábadozó Brian Hoyer maradt egyedüli opcióként.

Eric Decker a Jetsnél: A Santonio Holmestól hétfőn megváló New York Jets máris megtalálta első számú elkapójának utódját: a Denver Broncost elhagyó Eric Decker lesz a zöld-fehérek új első számú célpontja. Decker szerdán a Jets több vezetőjével is elbeszélgetett, köztük Rex Ryan vezetőedzővel, aki meggyőzte arról, hogy érdemes New Yorkba szerződnie, és Geno Smith irányító első számú elkapójává válnia.

Deckernek is kellett a váltás, mert bár Denverben bajnokesélyes csapat tagja volt, Demaryius Thomas és Wes Welker mögött tulajdonképpen csak a harmadik volt a sorban – bár utóbbit statisztikában felülmúlta az előző idényben. Nem véletlenül nyilatkozta a Super Bowl után, hogy amikor az új szerződéséről kell tárgyalnia, elsősorban a családjára gondol majd, azaz több pénzért kisebb csapathoz szerződik.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik