NFL: Mindent megteszünk a győzelemért - Belichick

BUDAY ZOLTÁNBUDAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2014.01.12. 15:50
A New England Patriots vezetőedzője, Bill Belichick azt emelte ki az Indianapolis Colts ellen 43–22-re megnyert meccs után, hogy ugyan az elmúlt találkozókon többet futottak a labdával; ha az adott mérkőzés mást kíván meg, akkor tudnak váltani. Aqib Talib, a Hazafiak védője arra hívta fel a figyelmet, hogy a legjobbkor épülnek fel a sérültek, míg a Patriots rúgóját, Steven Gostkowskit a sokoldalúságáról faggatták.

A győzelem ellenére Belichick a már megszokott módon, szűkszavúan kommentálta a mérkőzést. Komoly sikernek ítélte meg, hogy a játék mindhárom fázisában jól teljesítettek. Steven Gostkowskit – egy kérdésre válaszolva – külön is kiemelte a Hazafiak mestere:

„Ahhoz képest, hogy ma Stevetől mást kértünk, mint amit szokott csinálni, nagyon jól teljesített Ryan Allen kiesése után” – mondta Belichick.

A csapat punterének sérülése után mindkét rúgóposzt feladatait ellátó Gostkowski nem véletlenül fogadta mosolyogva az öltözőben az újságírókat. A rúgó főleg azt emelte ki, hogy az edzők mindenre gondolnak, hiszen ilyen szituációkra is felkészítik őket edzéseken:

„Szoktunk néha ilyeneket gyakorolni. Van, hogy Bill azt mondja, hogy nézzünk meg egy-egy helyzetet más emberekkel a pályán, hogy mindenre felkészüljünk. Ez ma kifizetődött a pályán.”

Nagy nevetést előcsalva a jelenlévőkből Gostkowski kiemelte, hogy ugyan valóban jól ment neki az új feladata, de biztos benne, hogy jövő héten már nem kell puntolnia.

Ugyan az Indianapolis Colts irányítójának, Andrew Lucknak voltak olyan szakaszai a találkozón, amikor remekül játszott, összességében négyszer dobta rossz csapathoz a labdát. A hazaiak védője, Aqib Talib főképp a felkészülésben látta a siker kulcsát és nem győzte hangsúlyozni mennyire sokat segítettek nekik az edzők a héten.

„Rengeteget készültünk a héten. Készültünk Luckra, készültünk Hiltonra. Abszolút dicséret illeti az edzőket, hogy milyen jól felkészítettek minket. Emellett rengeteget számított, hogy néhány játékos sérülés után ismét a pályán tudott lenni. A lehető legjobbkor kezdünk egészségesek lenni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik