NFL: az előző körben láttuk a Super Bowl párosítását – tippek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.17. 16:33
null
A két csapat legutóbbi két meccse egyaránt a célterület előtti védelmi bravúrral ért véget. Összecsapnak a döntőben is? (Fotó: Action Images)
Bár a New England Patriots hazai pályán vereséget szenvedett az NFL 10. fordulójában, megkérdezett szakértőink még mindig Tom Bradyéket tartják az Amerikai főcsoport legnagyobb esélyesének – a lehetséges ellenfél pedig közel sem lenne ismeretlen számukra...

 


A Patriots gyenge védekezése és nem eléggé labdabiztos támadójátéka miatt végül óriási csatában kikapott a Seattle Seahawkstól – ez a két csapat játszotta a 49. Super Bowlt, hasonlóan drámai végkifejlettel. Ha pedig a tippjeinket nézzük, nem lenne meglepetés, ha az 51.-et is ez a két gárda játszaná...

A megkérdezett tíz tippelőből nyolcan is a Patriotsot tartják az AFC legnagyobb esélyesének, a maradék két voks a Nyugati csoport egy-egy képviselőjére érkezett, a címvédő Denver Broncos kiváló védelme, és az Oakland nagyszerű támadósora is elvitt egy szavazatot.

A Nemzeti főcsoport lényegesen kiegyenlítettebb csatát hozott, a 48. Super Bowlt megnyerő Seattle öt voksot vitt el a Patriots elleni győzelmet követően, a Steelers otthonában diadalmaskodó Cowboysra három tipp érkezett, a maradék kettő pedig épp a dallasiak csoportriválisára, a 2007-es és a 2011-es idény végén bajnoki címet szerző Giantsre érkezett.


Az előző heti tippek

A dallasi futójáték limitálása kevésbé sikerült a Steelersnek, bár az utolsó játék előtt Ezekiel Elliott 82 yardja mellett Alfred Morris 13-ja párosult, így reálisnak tűnt, hogy az addig 165.2-es átlagot bemutató Cowboys 100 alatt marad. Aztán Elliott másképp gondolta, és 32 yardos touchdownjával eldöntötte a meccset.

A Patriots valóban bőven 350 yard felett zárt (passzokból és futásokból 397 yard jött össze), de a legvégén nem tudta bevinni egy yardról a TD-t, a mezőnygólnak meg nem lett volna értelme hétpontos hátrányban, így pont nem érte el a 25 pontot (24–31).

A Denverbe végül nem tért vissza Aqib Talib, de azért a Saints így is jócskán elmaradt a 434.5 yardos átlagától, igaz, így azért nem a várt mértékben (383 lett). Más kérdés, hogy a New Orleans így sem örülhetett győzelemnek.

SZAVAZÁS

Ön melyik párosításnak örülne az általunk tippeltek közül?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 11. forduló tippjei

A Patriots a Seahawks elleni kisiklását a 49ers bánja majd, de Tom Brady a nullázását most legalább 4 TD-passzal feledteti, és a védelem sem fest annyira gyászos képet, mint a Seahawks ellen.

Némi meglepetésre a Baltimore védelme áll legjobban a ligában, már ami a meccsenként engedett yardokat illeti, csupán 281.6-tal. Most ez az egység legalább 100 yarddal rosszabb eredményt hoz a Cowboys ellen.

A Houston Texans mindössze 317.4 yardot engedett az ellenfeleknek, ez a negyedik legjobb mutató, de talajon sebezhető – az átlagosan engedett 120.7 yard csupán a 26. helyre jó. Az Oakland passz- (6.) és futójátéka (4.) is a közvetlen élmezőnyben szerepel, Latavius Murrayék pedig kegyetlenül megbüntetik a gyenge futás elleni szereplést – legalább 150 yardig jutnak.

TIPPELDE

Az előző héten Herczeg Ádám, Izsányi Szabolcs és Ritz Balázs tippelt a legjobban, előbbi kettő holtversenyben az élre állt, utóbbi egy ponttal lemaradva holtversenyben a harmadik.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik