NFL: a szezon legérthetetlenebb fújása; Pats: 13–0, Panthers: 14–0!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.26. 09:45
null
Új divat Green Bayben: pulcsi a mez alá – legalább nem fagynak meg a játékosok<br />
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye kapcsán ismét jelentkezünk a heti érdekességekből szemezgető sorozatunkkal, a Red Zone-nal, kissé felfrissített formában. Mémek, statisztikák, videók, beszólások. No, azért a tippelgetések ezentúl sem maradnak el! Este hálaadás, három mérkőzést is rendeznek!



A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE


A HÉT SZTORIJAI

ÚJ DIVAT GREEN BAYBEN: MÁR A PÁLYÁN IS PULCSI A MEZ ALÁ
Aki látta a Green Bay Minnesota elleni meccsét, feltűnhetett neki, hogy James Jones nevét nem lehetett látni a száma felett, mert rálógott a meze alatt viselt pulóverének kapucnija. A veterán elkapó először vett melegítőt a meze alá meccsen, mert úgy gondolta, így kevésbé fog fázni. Bejött a szurkolók körében előszeretettel alkalmazott módszer: a meccset 109 elkapott yarddal és egy TD-vel zárta. S mi történt a keddi edzésen? Kollégái, Randall Cobb és Davante Adams is zöld kapucnis pulóvert vett a meze alá – nem árthat egy próba, csütörtökön ugyanis a Chicago elleni esti meccsen is fagy várható. „Kipróbáltam, milyen érzés, lehet, hogy csütörtökön is felveszem. Hihetetlen, hogy ezzel foglalkoznak” – csodálkozott rá Cobb az újságírókra.

MEGUNHATATLAN DILEMMA: REX RYAN VAGY BILL BELICHICK?
Rex Ryant 2008-ban nevezték ki a New York Jets vezetőedzőjévé, és azóta, immár a Buffalo Bills vezéreként dolgozik azon, hogy véget vessen a New England Patriots keleti egyeduralmának az AFC-ben. Első éveiben még voltak sikerélményei, de 2011 óta többnyire sikertelenül próbálkozik a Bill Belichick, Tom Brady duó ellen. A hétfő esti rangadón majdnem sikerült meglepnie a Patriotsot idegenben, de akármennyire is jól felépítette a védelmét, a tíz szerzett pont a támadóktól kevés volt.

A meccs előzményei közé tartozott, hogy Ryan fivére, a New Orleanstól elbocsátott Rob az NFL fordulót felvezető műsorában szakértőként vendégeskedett, és Rex betelefonált. Eldiskuráltak, s Rex arra a következtetésre jutott, hogy a tesója az első műsorában bizonyított, jobb szakértő, mint az egész bostoni sajtó. Csak hogy még inkább felbőszítse a Patriots táborát.

Aztán a meccset közvetítő ESPN-nél az 1999-től és 2007-ig Baltimore-ban dolgozó Rex Ryan korábbi játékosa, a legendás Ray Lewis jelentette ki, hogy ha Ryan és Belichick közül kellene választania, csakis a Buffalót irányító szakemberre voksolna. „Senkit sem választanék Rex helyett, még Belichicket sem. Úgy bánik a játékosokkal, mint a fiaival" – mondta az NFL Jürgen Kloppjáról Lewis, aki két Super Bowlt is nyert, az elsőt, 2000-ben Ryannel.

Úgy tűnik, ez a kérdés megosztja az NFL rajongóit: akinek az számít, hogy Super Bowlt nyerjen, Belichick mellett döntene, aki a mindennapokban jól akarja érezni magát, és azt szeretné, hogy a főnöke a cimborája is legyen, neki Ryan az embere.

HA MOST KEZDŐDNE A RÁJÁTSZÁS – PLAYOFF PICTURE
AFC
Erőnyerők:
New England (1., 10–0), Cincinnati (2., 8–2)
Wild card kör: Denver (3., 8–2)–Kansas City (6., 5–5), Indianapolis (4., 5–5)–Pittsburgh (5., 6–4)
A küszöbön: NY Jets (5–5), Houston (5–5), Buffalo (5–5), Jacksonville (4–6)
NFC
Erőnyerők: Carolina (1., 10–0), Arizona (2., 8–2)
Wild card kör: Green Bay (3., 7–3)–Atlanta (6., 6–4), NY Giants (4., 5–5)–Minnesota (5., 7–3)
A küszöbön: Tampa Bay (5–5), Seattle (5–5), Washington (4–6), Philadelphia (4–6)



A HÉT STATISZTIKÁI

PM CSERÉJE ALAPOSAN BEKEZDETT
Brock Osweiler nem kezdett rosszul a Denver Broncos élén, a harmadik percben 48 yardos TD-passzt osztott ki első kezdése során. Előtte Matt Ryan (2008) és Marcus Mariota (2015) tudott első kezdő meccsén az első három percben ilyen hosszú TD-passzt adni. Nem kevésbé fontos adatok, hogy a Broncos nyert, és hogy Osweiler egyszer sem adta el a labdát – Peyton Manning mind a kilenc meccsén dobott például a szezonban interceptiont. A legendás irányító pedig legalább két hétig még az oldalvonalon túl reked. A 25. születésnapján debütáló Osweiler pedig egyből a hét legjobb támadója lett az AFC-ben.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább veretlen a 2015-ös NFL-idényben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

PANTHERS, PATRIOTS: TOVÁBB, TOVÁBB!
A szezon előtt 15 csapat volt, amely 10–0-val kezdte a szezont. Mind a 15 bejutott a rájátszásba, kilenc bejutott a Super Bowlba, hat megnyert. Most a Panthers és a Patriots is 10–0-val áll! Nem meglepő módon, ez a két csapat az, amelyik már ebben a fordulóban bebiztosíthatja helyét a rájátszásban az eredmények megfelelő alakulása mellett. Az alapszakaszmeccseket illetően a Panthersé a leghosszabb veretlen sorozat, hiszen egymás után 14. alkalommal nyert a Carolina, a rájátszásmeccseket is tekintve viszont a címvédő Patriotsé, a New England 13 tétmeccsen győzött zsinórban.

KELETEN TOVÁBBRA IS A PATS AZ ÚR. SOROZATBAN 13!
A New England a Buffalo elleni sikerével 4–0-ra módosította mérlegét az AFC Keleti csoportjában, így már biztos, hogy a kvartetten belüli összecsapásokon pozitív mérleggel zár. Sorozatban a 15. alkalommal. A második leghosszabb széria az egyesülés óta 11 év, a Rams és a Vikings egyaránt 1970 és 1980 között uralta saját divízióját. Stephen Gostkowskinak megszakadt hazai mezőnygólsorozata, 52 jó rúgás után 54 yardról most hibázott. A második legjobb sorozat az NFL történetében? 33 meccs... Tom Brady viszont csak kiosztott egy TD-passzt, ezzel már 25-nél jár. Ezt a határt 11. alkalommal érte el karrierje során beérve Brett Favre-ot a második helyen (1. Peyton Manning 16). A New England sorozatban a 13. idényben zár legalább tíz győzelemmel, ennél hosszabb sorozattal csak a 49ers rendelkezik (1983–1998, 16).

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a NFL 2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

CUTLER: 30000, PALMER: 250, NEWTON: 100!
A Chicago Bears irányítója korábbi csapata, a Denver Broncos ellen 265 yardig jutott, ezzel átlépte a 30000 yardos határt (30059), az Arizona Cardinals passzmestere pedig a Cincinnati Bengals elleni 4 TD-passzával a 250-es mérföldkövet szakította át (251). Cam Newton öt TD-ig jutott a Washington ellen, így már 102-nél jár karrierje során.

WINSTON FELELT MARIOTÁNAK
Eddig inkább az 1/2-es Marcus Mariota dicséretétől volt hangos az NFL, köszönhetően annak is, hogy rögvest 158.3-as, tökéletes irányítómutatóval rajtolt, és már két meccse is volt 4 TD-nal, intercetpion nélkül. Az 1/1-es Jameis Winston ugyanakkor szépen csöndben már ötödik győzelmére vezette a Buccaneerst, a fiatal irányító pedig 5 TD-t passzolt a Philadelphia ellen – 1937, és Ray Buivid óta ez egyedül Matthew Staffordnak sikerült első évében (2009).

HASSELBECK FAVRE NYOMDOKAIN
Matt Hasselbeck idei harmadik meccsén is győzelemre vezette az Andrew Luckot elveszítő Indianapolist. Előtte korábban két, a negyedik ikszbe már belépő irányító tudott sorozatban három meccset nyerni kezdőként csapatával: Warren Moon és Brett Favre.

WATT, DEZ ÉS FITZ TARTHATATLAN
Nem mintha ez nagy újdonság lenne, de mégis. Két sackjével 11.5-nél jár, így vezeti a ligát. Ez már a 19. olyan meccse volt, amikor legalább két sackig jutott, így már Richard Denttel holtversenyben a második helyen áll az első öt idényt illetően, csak Reggie White-nak sikerült ennél többet összehoznia (24).
DezBryant sorozatban a 13. olyan mérkőzésén szerzett TD-t, amelyen az ellenfél a másik konferenciából érkezett, ez a leghosszabb sorozat az NFL történetében az egyesülés óta. LarryFitzgerald pedig Randy Moss és Jerry Rice után a harmadik legfiatalabbként elérte a 13000 yardos határt.

A HÉT MÉMJEI
Johnny Manziel kezdőből harmadik számú irányítóvá – meccs nélkül!




A Patriots trollkodott egyet



A szezon legérthetetlenebb bírói döntése – közbesípoltak, pedig Brady nem lépett ki, át sem lépte a kiindulási pontot, és Amendola előtt már nem maradt védő


Sok helye nem volt Amendolának az esetnél
Sok helye nem volt Amendolának az esetnél

Persze, a bírók egyből kapták az ívet

A Bills 12. embere!
A Bills 12. embere!
A Pats ellen kevésbé zavaró egy ilyen hívás?
A Pats ellen kevésbé zavaró egy ilyen hívás?

Mondjuk az együttes ezzel együtt nyert

„Az ellenfelek: Legyőzzük a Patriotsot!”
„Az ellenfelek: Legyőzzük a Patriotsot!”

Nem úgy a philadelphiai együttesek otthon

Nem volt sikeres a philadelphiai csapatok hónapja hazai pályán
Nem volt sikeres a philadelphiai csapatok hónapja hazai pályán



A HÉT JELENETEI
Sammy Watkinsnak nem volt sok elkapása a Pats ellen, de akkor nagyon!



A legváratlanabb pályára lépő



A legsúlyosabb TD – a 157 kilós Dontari Poe-é az új NFL-rekord



A Redskins legjobb elkapója – az edző!



Bár ez a visszahordás sem volt rossz


A HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Carson Palmer (Arizona) 317
Futott yardok:Doug Martin (Tampa Bay) 235
Elkapott yardok:Julio Jones (Atlanta) 160

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok:
Tom Brady (New England) 3320
Futott yardok:Adrian Peterson (Minnesota) 1006
Elkapott yardok:Julio Jones (Atlanta) 1189
Szerelések:D'Qwell Jackson (Indianapolis) 100
Sackek:J. J. Watt (Houston) 11.5
Inteception:Charles Woodson (Oakland), Mike Adams (Indianapolis), Reggie Nelson (Cincinnati) 5

BÁTOR JÓSKA
Ez már széria! Döcögős kezdés után sorra ülnek a jóslatok, most AaronRodgersék feltámadását és minimum 25 pontját, valamint győzelmét kaptuk telibe.

Természetesen ezen a héten a Broncos–Patriots összecsapást vesszük terítékre. Tom Bradynek lassan már a szertáros fiúnak kell dobálnia a tojást, annyi célpontja dőlt ki, míg a Broncos védelme a legjobb a passz ellen. Mégis, a Patriots legalább 25 pontig jut a meccsen.

TIPPELDE
Borbély László javított, 11–3-mal abszolválta a fordulót és visszavette a vezetést a 8–6-tal záró Herczeg Ádámtól. A harmadik helyen továbbra is holtversenyben áll Bencsics Márk és Kovács Sándor.

NFL 2015, ALAPSZAKASZ
11. FORDULÓ
2015.11.20. 2.25Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans19–13
2015.11.22. 19.00Detroit Lions–Oakland Raiders18–13
2015.11.22. 19.00Atlanta Falcons–Indianapolis Colts21–24
2015.11.22. 19.00Houston Texans–New York Jets24–17
2015.11.22. 19.00Philadelphia Eagles–Tampa Bay Buccaneers17–45
2015.11.22. 19.00Chicago Bears–Denver Broncos15–17
2015.11.22. 19.00Carolina Panthers–Washington Redskins44–16
2015.11.22. 19.00Baltimore Ravens–St. Louis Rams16–13
2015.11.22. 19.00Miami Dolphins–Dallas Cowboys14–24
2015.11.22. 22.05San Diego Chargers–Kansas City Chiefs3–33
2015.11.22. 22.25Minnesota Vikings–Green Bay Packers13–30
2015.11.22. 22.25Seattle Seahawks–San Francisco 49ers29–13
2015.11.23. 2.30Arizona Cardinals–Cincinnati Bengals34–31
2015.11.24. 2.30New England Patriots–Buffalo Bills20–13
Szabadnapos: Cleveland Browns, New Orleans Saints, New York Giants, Pittsburgh Steelers
12. FORDULÓ
2015.11.26. 18.30Detroit Lions–Philadelphia EaglesTv: Sport2
2015.11.26. 22:30Dallas Cowboys–Carolina PanthersTv: Sport2
2015.11.27. 2.30Green Bay Packers–Chicago BearsTv: Sport2
2015.11.29. 19.00Tennessee Titans–Oakland Raiders
2015.11.29. 19.00Kansas City Chiefs–Buffalo Bills
2015.11.29. 19.00Indianapolis Colts–Tampa Bay Buccaneers
2015.11.29. 19.00Washington Redskins–New York Giants
2015.11.29. 19.00Houston Texans–New Orleans Saints
2015.11.29. 19.00Atlanta Falcons–Minnesota VikingsTv: Sport2
2015.11.29. 19.00Cincinnati Bengals–St. Louis Rams
2015.11.29. 19.00Jacksonville Jaguars–San Diego Chargers
2015.11.29. 19.00New York Jets–Miami Dolphins
2015.11.29. 22.05San Francisco 49ers–Arizona Cardinals
2015.11.29. 22.25Seattle Seahawks–Pittsburgh SteelersTv: Sport2
2015.11.30. 2.30Denver Broncos–New England PatriotsTv: Sport2
2015.12.01. 2.30Cleveland Browns–Baltimore RavensTv: Sport2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik