NFL: a ráktól a 32 milliós szerződésig – a Pats-játékos csodája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.01. 18:50
null
Marcus Cannon története csodálatra méltó (Fotó: bleacherreport.com)
Szerződést hosszabbított Marcus Cannon falemberrel az NFL-ben szereplő New England Patriots.

 

Maga a hosszabbítás nem lenne akkora sztori, ám Marcus Cannon esetében igenis óriási dologról van szó!

A 28 éves játékos 2011-ben került a ligába, a játékosbörze 5. körében választotta ki a New England. Mindezt úgy, hogy már a draftprocedúra során rákos daganatot diagnosztizáltak a futballistánál, akit nagy tehetségnek tartottak, de a többi csapat ódzkodott a kiválasztásától – a New England viszont hitt a felépülésben, amelyre egyébként igen jó esélyt adtak az orvosok.

Cannon első szezonjának nagy részében nem is lépett pályára, a játék helyett a kemoterápiás kezelésekre koncentrált, s persze a gyógyulásra. Végül a 10. játékhéten mutatkozott be az NFL-ben, csereként.

A folytatás sem volt egyszerű: kezdőként nem nagyon jutott szóhoz, évekig küzdött azért, hogy egyáltalán a Pats 53-as keretének tagja lehessen. Noha Cannon 2014-ben kapott egy kétéves, 9 millió dolláros szerződéshosszabbítást, karrierje tulajdonképpen ezután kezdett csak felfelé ívelni.

A 2015-ös szezonban már nyolc mérkőzésen volt kezdő (igaz, a sérülések ekkor sem kerülték el), februárban ráadásul Super Bowlt nyert a Tom Brady fémjelezte Patsszel, a 2016-os kiírásban pedig a sérülések miatt hirtelen a fal jobb szélén találta magát. Eddigi tíz összecsapásából mindegyiken kezdőként szerepelt, és élni is tudott a nem mindennapi lehetőséggel, jó teljesítményt nyújt.

A történet pedig most vált igazán kerekké (és csodálatossá), a Hazafiak vezetősége ugyanis olyannyira elégedett volt Cannonnal, hogy ismét meghosszabbították szerződését, aminek értelmében Cannon öt év alatt 32.5 millió dollárt kap majd, amiből 14.5 millió dollár garantált.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik