NFL: a Pittsburgh ikonja a csoportriválisnál folytatja

NSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HUNSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HU
Vágólapra másolva!
2013.04.20. 10:29
null
A Nemzeti Sport Online szakmai <br />együttműködő partnere a<a href="http://bowl.hu/"><strong> Bowl.hu</strong></a>
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Cincinnati Bengals a csoportrivális Pittsburgh Steelers korábbi ikonjával, James Harrisonnal erősítette meg a keretét.

A liga egyik legjobb és legkeményebb szélső linebackere 2002 óta 131 mérkőzésen erősítette az acélvárosiakat, ezen időszak alatt pedig 64 sacket mutatott be. Egyénileg a legjobb éve a 2008-as szezon volt, ekkor 101 szerelés, 16 sack, egy safety, 3 kivédekezett passz, egy interception és 7 kierőszakolt fumble szerepelt a neve mellett 15 mérkőzésen, ezzel pedig az év védője díjat is besöpörte – majd a szezon végén bajnoki címet szerzett együttesével. Sőt, az Arizona Cardinals elleni finálé első félidejének végén még egy 100 yardos interception utáni visszahordott TD-t is fel tudott mutatni.

A 34 éves Harrison ezen kívül a 2005-ös idény végén is Super Bowl-győzelmet ünnepelhetett – igaz, ekkor még csak kiegészítő embernek számított –, eddigi pályafutása során ötször kapott meghívást a Pro Bowlra és négyszer került be az év csapatába.

FUTBALL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

Harrison a 2013-as szezonban 10.035 millió dollárt kereshetett volna, ezt az összeget szerette volna csökkenteni együttese, a linebacker azonban ebbe nem ment bele, ezért került sor az elbocsátásra. Ezzel a lépéssel a Steelers 5.105 millió dollárnyi helyet szabadított fel a fizetési sapkában.

Harrison kétéves szerződést kötött új csapatával, keresetéről egyelőre nincsenek hírek. Korábbi klubja, a Steelers háza tájáról hír, hogy Isaac Redman futó aláírta RFA-tenderét, és ugyanígy tett a New Orleans Saints hasonló poszton szereplő játékosa, Chris Ivory is, akit vélhetően ezek után el is cserélnek a New York Jetshez.

A Seattle Seahawks hosszabbított rúgójával, Steven Hauschkával.

A holt szezonról szóló összefoglaló cikkünket ide kattintva olvashatja el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik