NFL: a lesajnált Seattle az első körben búcsúztatta a címvédő Saints-t

Vágólapra másolva!
2011.01.09. 01:59
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első mérkőzésén az előzetesen lesajnált Seattle Seahawks 41–36-ra legyőzte a címvédő New Orleans Saints-t, így bejutott a Nemzeti főcsoport (NFC) elődöntőjébe.

Az NFL rájátszásának első (úgynevezett wild card) fordulójában a Seattle Seahawks és a New Orleans Saints összecsapása ígérkezett a legsimább mérkőzésnek: a szurkolók és a szakértők nagy része egyetértett abban, hogy a liga történetében elsőként negatív mérleggel playoffba jutó Seattle nem tudja majd megnehezíteni a bajnoki címvédő dolgát.

Aztán ismét bebizonyosodott, hogy az NFL-ben egy mérkőzésen minden megtörténhet...

Pedig a meccs a várakozásoknak megfelelően kezdődött: a New Orleans Garrett Hartley mezőnygóljával és Heath Evans touchdown-elkapásával hamar 10–0-s előnyre tett szert. A Seattle azonban még az első negyedben szépített John Carlson touchdownjával, a második játékrészben pedig nagyszerű játékokat bemutatva megfordította az állást (24–20).

A harmadik harmadban a Seahawks Mike Williams TD-jével és Olindo Mare mezőnygóljával tovább növelte előnyét, így a záró játékrész 34–20-as hazai vezetéssel kezdődött meg. A New Orleansnak fel volt adva a lecke, de a korábbi Seattle-futó, Julius Jones második futott touchdownjával hamar szépített a bajnok – érdekesség, hogy Jones lett a liga történetének első olyan játékosa, aki a rájátszásban TD-t szerzett az ellen a csapat ellen, aki a szezon korábbi részében elengedte őt.

Alig négy perccel a vége előtt azonban az alapszakaszban nem igazán villogó Marshawn Lynch egészen elképesztő 67 yardos futást mutatott be, amely során több védőt is lerázott magáról, és a célterületig meg sem állt – és ezzel a touchdownnal 41–30-ra alakította az állást.

A címvédőt még ekkor sem lehetett leírni, Drew Brees egy remek támadássorozatot követően Devery Hendersonnak adott TD-passzt, azonban Hartley onside-kickje rosszul sikerült, így a Seattle visszakapta a labdát, és már nem adta ki kezéből a győzelmet, 41–36-ra legyőzte a bajnokot.

Matt Hasselbeck, a sérülését követően a kezdőcsapatba visszatérő hazai irányító remekül játszott: 272 yardot és négy touchdownt passzolt (egy interception mellett), míg a vendégek klasszis QB-ja, Brees 404 passzolt yardot és két TD-t tett be a közösbe.

A Seattle hatalmas meglepetésre jutott be az Nemzeti főcsoport (NFC) elődöntőjébe, a New Orleans rossz idegenbeli sorozata pedig tovább folytatódott: a Saints története során még sohasem nyert idegenben playoff-meccset, mind a négy alkalommal vereséget szenvedett.

Összefoglaló cikkünket itt olvashatják.

 NFL, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉS, NFC
Seattle Seahawks (4.)–New Orleans Saints (5.) 41–36
 WILD CARD MÉRKŐZÉS, AFC
 Indianapolis Colts (3.)–New York Jets (6.) később
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik