Kikapott a bajnok; nincs már veretlen a ligában

Vágólapra másolva!
2010.10.11. 09:05
Nincs már veretlen csapat a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL): az eddig egyedüliként hibátlan mérleggel rendelkező együttes, a Kansas City Chiefs az Indianapolis Colts vendégeként szenvedett 19–9-es vereséget az 5. fordulóban. Nyeretlen együttesből azonban hármat is találni: a San Francisco 49ers 1979 óta nem kezdett ilyen rosszul, de a Buffalo Bills és a Carolina Panthers is vár még első győzelmére.

A Colts megállította a Kansas Cityt (Fotók: Reuters)
A Colts megállította a Kansas Cityt (Fotók: Reuters)
A Colts megállította a Kansas Cityt (Fotók: Reuters)

A Colts megállította a Kansas Cityt (Fotók: Reuters)
A Colts megállította a Kansas Cityt (Fotók: Reuters)

Az előző hétvégén szabadnapos Kansas City Chiefs négy fordulót követően három győzelemmel állt, de a negyedik sikert már nem sikerült begyűjteniük Matt Casseléknek – bár tegyük hozzá gyorsan, az Indianapolis Colts otthonába nem nyerni járnak az ellenfelek.

KIKAPOTT A BAJNOK
 

Az Arizona Cardinals újonc irányítója, Max Hall győzelemmel mutatkozott be az NFL-ben, ráadásul a bajnoki címvédő New Orleans Saints ellen. Hall újoncra jellemző teljesítményt nyújtott (168 yard, 1 interception) nyújtott, de az előző héten botrányosan gyenge Arizona-védelem remekül játszott, két touchdownt szerzett. Drew Brees, a New Orleans sztárirányítója 279 yardot és két TD-t passzolt, azonban három passzát az ellenfél halászta le. „Ki kell javítanom a hibáimat – nyilatkozta a 30–20-as győzelems után a biztatóan játszó Hall. – De azt hiszem, a srácok bíznak bennem, és ha rám néznek, hisznek abban, hogy van esélyünk a győzelemre."

 

Philip Rivers, a San Diego Chargers quarterbackje hiába passzolt 431 yardot és két touchdownt az Oakland Raiders ellen, a Fosztogatók hét évet és tizenhárom sikertelen próbálkozást követően ismét legyőzték divízióbeli riválisukat. A 35–27-es Oakland-sikerben hatalmas szerepet játszott a védelem és a speciális egység – hogy mást ne mondjuk, Tyvon Branch szerezte a győztes TD-t egy San Diegó-i fumble-t követően, 58 másodperccel a vége előtt. A hazaiak quarterbackje, Bruce Gradkowski egyébként megsérült a meccs elején, így a folytatásban a nyáron érkezett Jason Campbell irányított.

 

A Dallas Cowboys védelme nem tudott mit kezdeni a Tennessee Titans running backjével, Chris Johnsonnal, aki 131 yardot és két touchdownt futott, mindkettőt a negyedik negyedben. A Titans egyébként a Dallas büntetéseinek és hibáinak is köszönhetően már 17–3-ra is vezetett, azonban a Tony Romo (406 yard, 3 TD, 3 INT) irányította hazaiak 17–17-re feljöttek, de a hajrát a Tennessee bírta jobban.

 

A késő esti mérkőzésen a szezon előtt nagyra taksált San Francisco 49ers ötödik vereségét is begyűjtötte, azaz legrosszabb rajtját produkálta 1979 óta (a Niners 2–14-es mérleggel zárt 31 évvel ezelőtt). A Philadelphia Eagles támadósorába Michael Vick sérülése miatt visszakerülő Kevin Kolb nem játszott rosszul (253 yard, 1 TD), és a héten sérüléssel bajlódó LeSean McCoy is hozta a tőle elvárható teljesítményt, 92 yardot és egy touchdownt futott. A 49ers irányítója, a korábbi 1/1-es Alex Smith 309 yardot és három TD-t passzolt (két átadását az ellenfél húzta le), de ez csak a tisztes, 27–24-es vereséghez volt elég.

 

 

 

 

A hazaiak sztárirányítója, Peyton Manning ezúttal nem brillírozott (244 yard, 0 touchdown, 1 interception), de a veterán rúgójátékos, Adam Vinatieri négy mezőnygólt értékesített, a hajrában pedig Mike Hart futott touchdownja bebiztosította a Colts 19–9-es győzelmét.

A forduló előtt nyeretlen csapatok közül a Bufallo Bills, a Carolina Panthers, majd magyar idő szerint hétfő hajnalban a San Francisco 49ers is vereséget szenvedett, azonban a Detroit Lions remek teljesítménnyel gyűjtötte be első győzelmét.

A sérült Matthew Staffordot helyettesítő Shaun Hill ezúttal is remekül irányította az Oroszlánokat – 227 yard mellett három touchdownt passzolt az egyébként nem túl acélos St. Louis Rams ellen – de a találkozó legszebb megmozdulása Stefan Logan nevéhez fűződik, aki 105 yardos, kezdőrúgás-visszahordásból elért TD-vel vétette észre magát. A tavalyi önmagához képest sokkal acélosabbnak tűnő Detroit 44–6-ra győzött.

A Washington Redskins a hosszabbításban verte meg 16–13-ra a Green Bay Packerst, úgy, hogy a Green Bay szinte végig vezetett a találkozón. A hajrában azonban magukra találtak a fővárosiak, és a 10–0-ra megnyert negyedik negyednek köszönhetően hosszabbításra mentették a meccset. Tegyük hozzá gyorsan, egy másodperccel a vége előtt, 13–13-as állásnál a Green Bay rúgója, Mason Crosby a bal oldali kapufát találta el – mentségére legyen mondva, 53 yardról. A hosszabbításban pedig Graham Gano, a Rézbőrűek rúgója 33 yardos mezőnygóljával megnyerte a meccset a Washingtonnak.

A New York Giants meglepően simán, 34–10-re győzött a Houston Texans vendégeként, az Óriások irányítója, Eli Manning három TD-passzt osztott ki, ezekből kettőt Hakeem Nicksnek. A New York-iak Osi Umenyiora vezette védelme is kitett magáért, mindössze 25 yardot engedélyezett a liga jelenlegi egyik legjobb futójának, Arian Fosternek.

A Baltimore Ravens annak ellenére verte meg 31–17-re a Denver Broncost, hogy a vendégeknél Kyle Orton 314 yardot és két touchdownt passzolt, az elkapó Brandon Lloyd pedig 135 yarddal és két TD-vel zárt. Azonban a Broncos kilátástalan futójátékát könnyűszerrel hatástalanította a baltimore-i védelem, és a hazaiak összesen négy futott touchdownt értek el: Ray Rice kétszer, Willis McGahee és az irányító Joe Flacco egyszer-egyszer futott be a célterületen belülre.

A szezon előtt pofozógépnek predesztinált Tampa Bay Buccaneers egy utolsó másodpercekben szerzett mezőnygóllal verte meg a Cincinnati Bengalst, és már három győzelemmel áll.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2010-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 NFL
ALAPSZAKASZ, 5. FORDULÓ
Arizona Cardinals–New Orleans Saints30–20
Dallas Cowboys–Tennessee Titans27–34
Oakland Raiders–San Diego Chargers35–27
San Francisco 49ers–Philadelphia Eagles24–27
  
KORÁBBAN
Houston Texans–New York Giants10–34
Detroit Lions–St. Louis Rams44–6
Washington Redskins–Green Bay Packers16–13 (h. u.)
Carolina Panthers–Chicago Bears6–23
Cincinnati Bengals–Tampa Bay Buccaneers21–24
Baltimore Ravens–Denver Broncos31–17
Cleveland Browns–Atlanta Falcons10–20
Indianapolis Colts–Kansas City Chiefs19–9
Buffalo Bills–Jacksonville Jaguars26–36
 
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS
New York Jets–Minnesota Vikings


SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Washington a hosszabbításban győzött
A Washington a hosszabbításban győzött
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik