HFL: elúszott a címvédő meccse, a Farkasok pontot sem kaptak

BUDAY ZOLTÁNBUDAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 15:20
null
Piros Krisztián elkapott touchdownjával szerezte <br />meg a vezetést a Wolves (Fotó: Bratincsák Péter)
A magyar amerikaifutball-liga (HFL) második játéknapján a tavalyi döntős Docler Wolves hazai pályán magabiztos játékkal, 24–0-ra múlta felül a múlt héten győzelemmel rajtoló Újbuda Rebelst. A forduló másik találkozója a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt, a Győr Sharks és a Budapest Hurricanes összecsapását később rendezik meg.

A találkozó a védelmek dominanciájával indult, ami jelentős változás volt a Farkasoktól, hiszen múlt héten 55 pontot engedtek a Budapest Hurricanesnek, míg az Újbuda Rebels védelmét már a szezonkezdetkor is a liga legjobbjának tartották. Ennek fényében nem meglepő módon az első negyedben puntháború dúlt a Rozsnyai utcában, a célterületet egyik csapat sem tudta megközelíteni.

A második játékrész elején a Wolves közel került a vezetés megszerzéséhez, ám Storcz András mezőnygólja ha kevéssel is, de mellészállt. Nem sokkal később labdát szerzett a Wolves, az első mérkőzést kihagyó Sóti László szerezte meg Lesi Péter passzát. Pár perccel később a Wolves egy nagy játékkal megszerezte a vezetést, a hazaiak karmestere Wágner Olivér a teljesen szabadon mozgó Piros Krisztiánt találta meg passzával és szerezte meg első touchdownját piros-fekete színekben a fiatal irányító (7–0).

A játék képe a nagyszünet után sem változott, a Rebelsnél több elejtett passz, míg a Wolvesnál a futójáték akadozása miatt nem alakult ki folyamatos előrehaladás. A közben leszakadó ég is megnehezítette a támadók dolgát, amiből a Farkasok jöttek ki jobban. Sóti megszerezte második interceptionjét is a második félidőre beálló Váry Tamás passzából, majd Storcz 49 yardos mezőnygóljával tovább növelte előnyét Kovács István legénysége (10–0).

Az utolsó negyed elején a hazaiak futója, Lenner Péter is feliratkozott a pontszerzők listájára, ötyardos futásával megnyugtató előnybe juttatta csapatát (17–0). A szakadó esőben a Rebels már nem tudott újítani, a végeredményt Lenner állította be második futott touchdownjával (24–0).

„Úgy gondolom, hogy fontos győzelem volt, elég kemény minden mérkőzés az idei HFL-ben. Örülök, hogy a védelem ennyire jól helyt állt, míg a támadók hozták a tőlük elvárt szintet. Talán az volt a legfontosabb, hogy négy negyeden keresztül fejben ott voltunk a pályán és fizikailag is keményen tudtunk játszani végig. Sokat számított, hogy ma nem vesztettünk labdát, ellenben megint szereztünk kettőt" – foglalta össze Kovács István, a Docler Wolves vezetőedzője a siker receptjét.

„A védelem nagyszerű volt három negyeden keresztül, de túl sokat voltak a pályán, amiért a negyedik negyedre elfáradt és ekkor két touchdownt is engedett. A támadóegységünk borzasztó volt ma. Túl sok labdát ejtettünk el, nem blokkoltunk jól a futójátékoknál. Minden játékban legalább egy blokkot elrontottunk, vagy valaki nem azt csinálta, amit kellett volna. Emellett a bíró sem tudta kezelni a rá háruló nyomást. A Farkasoknak hagyták, hogy sportszerűtlenül játszanak, szövegeljenek megállás nélkül, amiből több verekedés is kialakult. Ezért csak a bírókat és a Wolves edzőit tudom hibáztatni." – fogalmazta meg éles kritikáit Karim Trabelsi, a Rebels vezetőedzője.

HFL 2014, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
Budapest Wolves–Újbuda Rebels 24–0 (0–0, 7–0, 3–0, 14–0)
Győr Sharks–Budapest Hurricanes később pótolják

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik