Hálaadás előtt a Seahawks állt az élre, a Saints már a második

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2013.11.28. 14:50
null
Marshawn Lynchék mérkőzés nélkül is előztek az erősorrendünkben (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) csapatait sorrendbe állító heti erősorrendünkben a hálaadás napi meccsdömping (ma 18.30-tól három mérkőzést is játszanak, és mindhármat élőben közvetíti a Sport TV!) előtt a Seattle Seahawks lépett az élre, köszönhetően a Denver Broncos New England-i leolvadásának. A New Orleans Saints már a második, a Jacksonville Jaguars pedig elmozdult az utolsó helyről.

 

1. (2.) Seattle Seahawks (10–1)
Pihenőhétről tér vissza a Seattle, de mégsem lehet nyugodt Pete Carroll vezetőedző, a fél cornerbacksor ugyanis eltiltással néz szembe, pedig pont a védelem hátsó tengelye volt a Seattle brutális védelmének a titka, amely így jelentősen gyengülni fog. Kezdésként rögtön Brees tesztelheti a meggyengült egységet, nem lesz könnyű estélye a Hawks-defensenek...

2. (4.) New Orleans Saints (9–2)
Ismét nyert a Saints, ezúttal csütörtök este a rivális Falcons ellen. Breesék borzalmas második játékrészt produkáltak, de az ekkor szerzett három pont is elég volt a győzelemhez, nem kellett nagyon megizzadni. Most viszont következhet idegenben a remek formában lévő Seahawks, nagyon fontos összecsapás lesz ez mindkét gárda számára, könnyen lehet, hogy ez fog dönteni a hazai pálya sorsáról a rájátszásban. Graham remélhetőleg nem töri szét a kapufát...

3. (1.) Denver Broncos (9–2)
24 pontos előnyt sikerült elszórakozni New Englandben Manningéknek, erre pedig nem lehet kifogás!
Hiába a nagy szél, hiába a vacogtató hideg, egy félidő alatt így kiadni a kezedből a győzelmet orbitális hiba, ez pedig az egész csapatot komolyan visszavetheti, de a megbízott edzőt, Jake Del Riot végképp nem dicséri. Rejtély, hogy mi történt a nagyszünetben az öltözőben, de gyorsan el kell felejteni ezt a blamát!

4. (5.) Carolina Panthers (8–3)
Ismét nehéz, kínkeserves meccsen tudott diadalmaskodni a Panthers. Cam Newton ezúttal nem remekelt, de nem tudunk elmenni a tény mellett, hogy ez a Carolina egyszerűen beérni látszik! A legnehezebb rangadókat és a szoros mérkőzéseket meg tudják nyerni, a kulcshelyzeteket megoldják, sikerült minimalizálni azokat a hibákat, amiken az idény elején, illetve tavaly sorozatosan elmentek a sikerek.

5. (6.) New England Patriots (8–3)
A Pats az első félidőben megmutatta, hogy hogyan kell elbukni egy meccset, majd a másodikban egy teljesen más felfogásban tértek vissza a pályára, és az az akarat, küzdőszellem, ami áramlott minden egyes játékosból, végül meghozta a gyümölcsét, Bradyék pedig az év egyik legjobb mérkőzését tudták végül megfordítani! Belichick ismét bebizonyította, hogy valamit nagyon tud, nem sok edző tudja így felrázni a játékosait!

6. (3.) Kansas City Chiefs (9–2)
Nincs túl jó formában a Chiefs, mióta ugyanis visszatértek a pihenőhetükről, kétszer is kikaptak. A problémák csőstül jönnek, a San Diego elleni csoportrangadón ugyanis megsérült Tamba Hali és Justin Houston is, vagyis a liga jelenlegi legjobb irányítósiettető duója. A védelem vissza is esett, ebből látszik, hogy micsoda pluszt jelentenek ők... Egyelőre kérdéses a játékuk a Broncos elleni visszavágón.

7. (8.) Cincinnati Bengals (7–4)
Szüneten volt a Bengals az előző fordulóban. Vasárnap San Diegóba utaznak Daltonék, parázs mérkőzésre van kilátás, de egy Cincyhez hasonló rájátszásegyüttesnek muszáj lenne most megszereznie a nyolcadik sikerét is.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

8. (9.) San Francisco 49ers (7–4)
Megvan a hetedik is a San Franciscónak, ez pedig nagyon fontos, hiszen a Cardinals, hála a remek sorozatának, már ott van a 49ers nyomában az NFC Westben. Colin Kaepernick rendre megmutatja, hogy azért tud ő passzolni is, a formája pedig csak javulni fog, hogy ha a kedvenc célpontja, Michael Crabtree visszatér a kezdőbe. Ez az idő pedig hamarosan eljön...

9. (12.) Arizona Cardinals (7–4)
Arizonában a semmiből bukkantak elő ismét a playoff-remények, méghozzá egyáltalán nem véletlenül! Arians folytatja a csodát, amit Indianapolisban is véghezvitt már, volt csapata hibáit és gyengéit pedig kíméletlenül kihasználta a nagyszerű főedző. Az utóbbi hetekben kiderült, hogy elképesztően sok van ebben a társaságban, már csak tudatosan kell folytatni az építkezést.

10. (7.) Indianapolis Colts (7–4)
A Colts mérlege alapján azt kellene mondanunk, hogy egy erős csapatról van szó, de főleg Reggie Wayne sérülése óta kiderült, hogy ez nem így van. Andrew Luck hiába zseni, ezzel az elkapósorral, a rossz játékhívásokkal és a gyenge támadófallal ő is csak szenved, a védelem pedig fejben szétesett az elmúlt hetekben. Jelenleg mindenhol komoly gondok vannak, olyannyira, hogy hiába nyeri majd meg a csoportját az Indy, az csak a riválisok gyengélkedése miatt lesz.

11. (13.) Philadelphia Eagles (6–5)
A Philly is bye weeken volt az előző héten, így nem történt említésre méltó dolog náluk. Ami fontos, hogy a Dallas is 6–5-ös mérleggel áll a csoportban, így mostantól nagy csata várható a két együttes között az első helyért.

12. (10.) Detroit Lions (6–5)
Hihetetlen, hogy ismét akkor szaladt bele a késbe a Lions, amikor a rivális Bears is kikapott, így már megint elszalasztotta, hogy elhúzzon a csoportjában! Matt Stafford borzalmasan gyenge napot fogott ki, négyszer adta el a labdát, amit köszönt szépen a Buccaneers, és megfelelően büntetni tudott. Egy playoff csapatnak nem lehet ennyit hibázni!

13. (11.) Chicago Bears (6–5)
A Bears pontosan ugyanolyan szerencsétlen, mint a Lions. Amikor az egyik botlik, a másik nem tudja ezt kihasználni és fordítva sincs ez másképp, így pedig nem tudnak egymástól elszakadni. A gond az, hogy a Cutlert helyettesítő McCown hiába játszik jól, a Macik védelme annyira hullámzó, egy negyed alatt képesek elbukni akár az egész meccset. Rendet kellene rakni, mert könnyen lehet, hogy így még a playoff sem lesz meg.

14. (14.) Dallas Cowboys (6–5)
Végre nem szórakozta el a Dallas a győzelmét, pedig most is majdnem sikerült leadni az előnyt... Nagyon fontos siker volt ez, hiszen a Philly elképesztő formában várja a folytatást, a két együttes 6–5-ös mérlege pedig garancia arra, hogy pazar heteknek nézünk elébe, ami a playoffért való versengést illeti.

Rivers szétszedte a Chiefs védelmét (Fotó: Action Images)
Rivers szétszedte a Chiefs védelmét (Fotó: Action Images)

15. (19.) San Diego Chargers (5–6)
Hatalmas mérkőzésen tudott győzelemmel zárni a Chargers! A 38 kapott pont nyilvánvalóan mindent elmond a védelem produkciójáról, de a San Diegóban idén egyértelműen Riversen és az offensen van a hangsúly. Ez az egység bárkit képes meglepni, Rivers pedig ismét megmutatta, hogy megvannak benne a kvalitások, hogy a legjobb irányítók közé emelkedjen.

16. (15.) Green Bay Packers (5–5–1)
Több mint egy év után született ismét döntetlen az NFL-ben, bár erre nem biztos, hogy nagyon büszkék a Sajtfejűek. Scott Tolzien a látottak alapján leszerepelt, a néhány hete újra leigazolt Matt Flynn pedig egyértelműen jobb, de nem eléggé jó. Ahhoz semmiképpen sem lesz elég, hogy a Packers Rodgers nélkül is elmeneteljen a rájátszásig...

17. (17.) Miami Dolphins (5–6)
Habár az első félidő után úgy tűnt, hogy a Dolphins meglepetésre elkaphatja a Carolinát, ám a második játékrészben előrukkolt impotens játékkal végül sikerült elbukni. Ideje lesz összekapnia magát a Miaminak, a Jets ellen a tizenharmadik fordulóban valamivel elő kell rukkolniuk, mert egyre távolodik a rájátszás gondolata is...

18. (19.) Baltimore Ravens (5–6)
Magabiztosan hozta a címvédő Ravens a Jets elleni rangadót! A kevés szerzett pont önmagában nem túl meggyőző, ami a támadósort illeti, de idén ebben nincs semmi meglepő. Ezúttal a védelem volt, amely végig remek játékkal rukkolt elő, és csupán három pontot engedélyezett a Jetsnek. Látszik, hogy van potenciál ebben a csapatrészben, az idény után az offense megerősítése lesz a fő feladat, Harbaugh lassan elkezdhet gondolkodni a lehetséges opciókon.

19. (23.) St. Louis Rams (5–6)
A Ramst látván leginkább elképedünk, hogy mire képesek! Fiatal, remek keretről van szó, amely tele van olyan nevekkel, akik egy-két éven belül könnyedén a liga húzónevei között lehetnek. Fejben is rendbe vannak, Jeff Fisher jó munkát végez, és egy csereirányítóval tudják sorra meglepni a riválisokat.

20. (22.) Tennesse Titans (5–6)
Ha kínkeservesen is, de hozni tudta az ötödik diadalát a Titans. Nem volt egyszerű szülés, ám hála az Indianapolis botlásának, egyáltalán nem reménytelen még a Tennessee helyzete, ami a csoportgyőzelmet illeti, főleg mert a két gárda pont a hétvégén találkozik egymással, ha pedig nyernek a Titánok, egy meccsesre csökken a hátrányuk.

21. (16.) New York Jets (5–6)
Csupán három pontot szerezni a címvédő Ravens elleni meccsen a Jets, így egy pillanatig sem volt kérdés, hogy vesztesen kell elhagyniuk a pályát. Az újonc Geno Smith az utóbbi hetekben nem játszik túl jól, de igazából az egész támadószekció megrogyott, a védelem pedig hiába képes jó meccsekre és tartja kevés ponton az ellenfelét, ez nem elég a sikerhez.

22. (19.) New York Giants (4–7)
Megszakadt a Giants jó szériája, Eli Manningék ugyanis nem tudták elkapni a Cowboyst. A borzalmas szezonkezdet után még így sem panaszkodhatnak, de valljuk be, hogy ennek a Giantsnek igazából versenyben kellene lennie az NFC East első helyéért... Vasárnap Washingtonba látogatnak Coughlinék, ott pedig minden esély meglesz arra, hogy megszerezzék az ötödik győzelmüket is.

23. (25.) Pittsburgh Steelers (5–6)
Magabiztosan megverte a Steelers a szintén AFC Northban szereplő Clevelandet. Roethlisberger nem erőltette meg, pont annyit tett hozzá a diadalhoz, ami feltétlenül kellett, de még így is kiosztott két touchdown passzt, a pittsburghi védelem pedig végig sakkban tudta tartani a Browns támadóit, sőt, még pontokat is felraktak a táblára.

24. (21.) Cleveland Browns (4–7)
Lassan elmúlnak a szép napok a Brownsnál. Hiába jöttek sorra a győzelmek, konstansan nem tudja hozni a jó teljesítményt a támadószekció. Nehéz is úgy, hogy Jason Campbell is megsérült, agyrázkódás miatt pedig még a Jacksonville ellen is annak a Weedennek kell irányítania, aki idén végleg leszerepelt már. Kiemelendő viszont az elkapó Josh Gordon játéka, aki 237 (!) yardot kapott el, de sajnos ezzel sem ment sokra a csapata.

25. (24.) Oakland Raiders (4–7)
Nem tudta meglepni a Tennessee-t a Raiders, így továbbra is 4–7-es mérleggel állnak. Ami az utóbbi néhány hétben gond volt, az most is megmutatkozott, az Oaklandnek ugyanis egyáltalán nem tisztázott egyelőre az irányító helyzete. Pryornak és McGloinnak is vannak jó szériái, nagy játékai, de egyik sem eléggé kiegyensúlyozott, ez pedig komoly gond lehet a jövőben.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat végez a legrosszabb mérleggel – kié lesz az 1/1?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

26. (28.) Tampa Bay Buccaneers (3–8)
Igazán kár, hogy Tampa Bayben csak a szezon második felében döbbentek rá, hogy elkezdődött a 2013–2014-es esztendő, így ezek a győzelmek már csak kozmetikázásra jók, illetve arra, hogy a Buccaneers egyre távolabb kerüljön a top draftcetlitől, ezáltal pedig az áhított irányítójától is. Kérdés, hogy Darrelle Revis sérülése mennyire komoly, mert nélküle túlságosan is sebezhetőnek tűnik a védelem...

27. (26.) Buffalo Bills (4–7)
Pihenőhéten volt a Bills is, a visszatérés után pedig a gyengélkedő Falconst fogadják. Kétesélyes meccsnek tűnik, hiszen egyik gárdát sem szabad leírni.

28. (29.) Minnesota Vikings (2–8–1)
Az a baj Minnesotában, hogy még mindig egy jó csapatról beszélünk, de nem képesek kihasználni az ellenfél hibáit és behúzni az egyébként nyerhető összecsapásokat. Ponder elmenedzselgeti a támadóegységet, de ide ennél valamivel több kellene. Időközben ráadásul Jared Allen is kijelentette, hogy a szezon után vélhetően új csapatot keres magának...

29. (27.) Washington Redskins (3–8)
Hol van már a tavalyi csoda? Kérdezhetnénk, ha ránézünk a fővárosiak mérkőzéseire... Tisztán látszik, hogy az előző évvel ellentétben most nem tudják megfelelően megvédeni Griffint, de a legnagyobb gikszer a játékhívásokkal van. A fiatalabbik Shanahan nem tud kifogni az ellenfeleken, átlátszó a stratégiája, megújulni sem tud, vagy egyszerűen csak nem akar. Nagyon kifelé áll a szénája a famíliának...

30. (32.) Jacksonville Jaguars (2–9)
Ismét megvert egy csoportriválist az eddigi sereghajtó, ezzel pedig azért nyilvánvalóvá vált, hogy több lenne ebben a társaságban, mint amit az idény első felében mutattak. Fejben akarnak ezek a játékosok, akkor pedig tudnak is jól játszani, már csak néhány premier posztot kellene rendeznie az edzői stábnak, az élen az irányító poszttal. De egyáltalán nincs elveszve ez a társaság!

31. (31.) Atlanta Falcons (2–9)
Hiába volt remek az Atlanta védelme a Saints elleni csütörtök esti rangadón, ezúttal még ez sem volt elegendő. A Ryan vezette támadócsapat tehetetlensége sok hete szembetűnő, így pedig borzasztóan nehéz lesz újabb meccset nyerni. A tizenharmadik héten Torontóba látogat a Buffalo ellen Mike Smith legénysége, ott pedig az esély megvan arra, hogy sikerrel zárják az összecsapást.

32. (30.) Houston Texans (2–9)
Teljes a káosz a Houstonnál, egyszerűen szétesett az egész csapat! A védelemnek vannak jó pillanatai, és J. J. Watt vezetésével még küzdenek, de ami a támadókat illeti, teljes tanácstalanság és reménytelenség, mint ha nem is akarnának játszani és nyerni. André Johnson nem is titkolta el a véleményét, a legfájóbb pedig az, hogy teljesen igaza van. Ezzel a zakóval pedig becsatlakozott az 1/1-es cetliért való csatározásba a Houston is.

A forduló ma három hálaadás napi mérkőzéssel veszi kezdetét, 18.30-tól meccsdömping a Sport 2-n!

STATISZTIKÁK
A 12. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Philip Rivers (San Diego)
–Kansas City 392
A legtöbb futott yard: Knowshon Moreno (Denver)
–New England 224
A legtöbb elkapott yard: Josh Gordon (Cleveland)
–Pittsburgh 237
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 3722 Peyton Manning (Denver)
A legtöbb futott yard: 1009 LeSean McCoy (Philadelphia)
A legtöbb elkapott yard: 1198 Calvin Johnson (Detroit)
A legtöbb szerelés: 118 Vontaze Burfict (Cincinnati)
A legtöbb sack: 14.5 Robert Mathis (Indianapolis)
A legtöbb interception: 5 DeAndre Levy (Detroit), Alterraun Verner (Tennessee), Antrel Rolle (NY Giants)
NFL
12. FORDULÓ
2013. 11. 22.2:25Atlanta Falcons–New Orleans Saints13–17
2013. 11. 24.19:00Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers11–27
2013. 11. 24.19:00Detroit Lions–Tampa Bay Buccaneers21–24
2013. 11. 24.19:00Green Bay Packers–Minnesota Vikings26–26 – h.u.
2013. 11. 24.19:00Kansas City Chiefs–San Diego Chargers38–41
2013. 11. 24.19:00St. Louis Rams–Chicago Bears42–21
2013. 11. 24.19:00Miami Dolphins–Carolina Panthers16–20
2013. 11. 24.19:00Baltimore Ravens–New York Jets19–3
2013. 11. 24.19:00Houston Texans–Jacksonville Jaguars6–13
2013. 11. 24.22:05Arizona Cardinals–Indianapolis Colts40–11
2013. 11. 24.22:05Oakland Raiders–Tennessee Titans19–23
2013. 11. 24.22:25New York Giants–Dallas Cowboys21–24
2013. 11. 25.2:30New England Patriots–Denver Broncos34–31 – h.u.
2013. 11. 26.2:30Washington Redskins–San Francisco 49ers6–27
A 13. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA – HÁLAADÁS CSÜTÖRTÖKKEL
2013.11.28 18:30 Detroit Lions–Green Bay Packers
2013.11.28 22:30 Dallas Cowboys–Oakland Raiders
2013.11.29 2:30 Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers
2013.12.01 19:00 Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers
2013.12.01 19:00 Cleveland Browns–Jacksonville Jaguars
2013.12.01 19:00 Indianapolis Colts–Tennessee Titans
2013.12.01 19:00 Kansas City Chiefs–Denver Broncos
2013.12.01 19:00 Minnesota Vikings–Chicago Bears
2013.12.01 19:00 New York Jets–Miami Dolphins
2013.12.01 19:00 Philadelphia Eagles–Arizona Cardinals
2013.12.01 22:05 Buffalo Bills–Atlanta Falcons (Torontóban)
2013.12.01 22:05 San Francisco 49ers–St. Louis Rams
2013.12.01 22:25 Houston Texans–New England Patriots
2013.12.01 22:25 San Diego Chargers–Cincinnati Bengals
2013.12.02 2:30 Washington Redskins–New York Giants
2013.12.03 2:30 Seattle Seahawks–New Orleans Saints

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik