Gyász: újabb tragédia, agyonlőtték a 28 éves NFL-játékost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.03. 14:27
null
Gyilkosság áldozata lett Joe McKnight (25-ösben) (Fotó: Reuters)
Gyilkosság áldozata lett Joe McKnight, az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New York Jets korábbi futójátékosa.

 

A 28 esztendős running back tragédiája nagyon hasonlít Will Smithére, akit 2016 áprilisában azután lőttek le, hogy egy hármas karambol miatt összetűzésbe került egy férfival, aki „válaszként” fegyvert rántott.

Joe McKnight halálának körülményeiről egyelőre nem sokat tudni, a nyomozás jelenleg is tart. Ami biztos, hogy a játékos az utcán került szóváltásba későbbi gyilkosával – szemtanúk állítása szerint McKnight odament a férfihoz, hogy bocsánatot kérjen, ám a tettes fegyvert rántott, és az ablakon keresztül háromszor rálőtt a futóra.

A kiérkező mentők mindent megtettek, ám nem tudták megmenteni McKnight életét.

A tettes Ronald Gassert (aki egyébként a gyilkosság helyszínen megvárta a kiérkező rendőröket, s nem tanúsított ellenállást) a történtek másnapján elengedte a rendőrség, az esetet ugyanis önvédelemnek minősítették, holott McKnightnál nem volt fegyver.

Joe McKnight 2010-ben került az NFL-be, a Jets a játékosbörze 4. körében választotta ki. A futó három évig volt a klub játékosa, majd 2014-ben a Kansas City Chiefshez került, ahol azonban nem számoltak vele hosszú távon.

Karrierje során a profik között összesen 505 futott yardig jutott.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik