Brett Favre bocsánatot kért, jubilált, de…

Vágólapra másolva!
2010.10.12. 10:44
null
Favre (balra) és Moss az első közös meccsükön vereséget szenvedtek (Fotó: Reuters)
...de a Minnesota Vikings 29–20-as vereséget szenvedett a New York Jetstől a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) ötödik fordulójának hétfő esti rangadóján.

Bár az NFL ötödik fordulójának hétfő esti rangadója (Monday Night Football) a New York Jets 29–20-as győzelmével ért véget, talán nem túlzás kijelenteni, hogy a meccs a vendég Minnesota Vikings két játékosáról, Brett Favre-ról és Randy Mossról szólt elsősorban.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2010-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 41 éves Favre még a mérkőzés előtt bocsánatot kért csapattársaitól a kellemetlenségekért, amelyeket az NFL nyomozása okoz a klasszis 2008-ban, egy hölgynek (az egyébként rendkívül szemrevaló Jenn Stergernek, a Jets alkalmazottjának) küldött zaklató üzenetei miatt.

„Elmondtam nekik, amit mondani akartam – nyilatkozta a találkozó után Brett apó, aki nem volt hajlandó válaszolni az újságírók ezzel kapcsolatos kérdéseire. – Nagyon csalódott vagyok, hogy elvesztettük ezt a meccset."

Favre 264 yardot és három touchdownt passzolt korábbi együttese ellen, de többször elveszítette a labdát, és az utolsó percben elkövetett interception megpecsételte a Vikings sorsát: Dwight Lowery 26 yardos touchdownt futott belőle, kialakítva ezzel a 29–20-as végeredményt.

A Jets egyébként négy mezőnygólnak köszönhetően 12–0-ra vezetett a harmadik negyed elején, ám Favre ekkor nagyszerű, 37 yardos TD-passzt adott a Minnesotába 2004 után visszatérő Mossnak (81 yard, 1 TD) – aki egyébként az egész mérkőzésen hatalmas csatát vívott az őt őrző Antonio Cromartie-val.

A passzt követően Favre berohant a célterületre és hevesen ünnepelt, ugyanis ezzel az első olyan játékos lett a ligában, aki 500 touchdownpasszt osztott ki pályafutása során. A veterán quarterback egy újabb mérföldkövet is elért a meccsen, átlépte a 70 000 passzolt yardos álomhatárt.

Rekordok ide, rekordok oda, a folytatásban Percy Harvinnek még két TD-passzt kiosztó Favre ezúttal nem tudta győzelemre vezetni csapatát, amiben elmondása szerint régóta rakoncátlankodó könyöke is közrejátszott. „Talán most volt a legrosszabb a sérülésem az eddigi meccseken. Az utolsó drive-ban olyan dobásokat hibáztam el, amelyekről azt hittem, álmomból felkeltve is meg tudom őket csinálni" – mondta csalódottan Favre.

De hogy a győztesekről is essen szó: Mark Sanchez nem játszott túl jól (191 yard), viszont a két futó, LaDainian Tomlinson (94 yard) és Shonn Greene (57 yard, 1 TD) jól teljesített. Ezen a meccsen tért vissza a pályára az eltiltását letöltő Santonio Holmes, a Pittsburgh Steelers korábbi elkapója, aki 41 yarddal és győzelemmel ünnepelhette a bemutatkozását a Jetsben.

FAVRE REKORDOT JELENTŐ PASSZA
 

 

NFL
ALAPSZAKASZ, 5. FORDULÓ
New York Jets–Minnesota Vikings 29–20
 NFL
AZ 5. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard Philip Rivers (San Diego Chargers) –Oakland Raiders 431
A legtöbb futott yard Matt Forte (Chicago Bears) –Carolina Panthers 166
A legtöbb elkapott yard Malcom Floyd (San Diego Chargers) –Oakland Raiders 213
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 1759 Philip Rivers (San Diego Chargers)
A legtöbb futott yard 562 Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard 589 Brandon Lloyd (Denver Broncos)
A legtöbb szerelés 53 James Anderson (Carolina Panthers)
A legtöbb sack 8.5 Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception 4 Charles Godfrey (Carolina Panthers)
KORÁBBAN
Arizona Cardinals–New Orleans Saints 30–20
Dallas Cowboys–Tennessee Titans27–34
Oakland Raiders–San Diego Chargers35–27
San Francisco 49ers–Philadelphia Eagles24–27
Houston Texans–New York Giants10–34
Detroit Lions–St. Louis Rams 44–6
Washington Redskins–Green Bay Packers 16–13 (h. u.)
Carolina Panthers–Chicago Bears 6–23
Cincinnati Bengals–Tampa Bay Buccaneers 21–24
Baltimore Ravens–Denver Broncos 31–17
Cleveland Browns–Atlanta Falcons 10–20
Indianapolis Colts–Kansas City Chiefs 19–9
Buffalo Bills–Jacksonville Jaguars 26–36

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik