Csak a KC veretlen: kikapott a Steelers és a Bears

Vágólapra másolva!
2010.10.04. 10:07
null
Manningék második vereségüket szenvedték el a szezonban (Fotók: Reuters)
Egyetlen veretlen csapat maradt az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság 2010-es szezonjában. Miután a Pittsburgh Steelers és a Chicago Bears is vereséget szenvedett a játéknapon, az ezúttal szünnapos Kansas City Chiefs büszkélkedhet azzal, hogy nem kapott ki az idényben. Josh Scobee utolsó pillanatokban szerzett 59 yardos mezőnygóljának köszönhetően nyert a Jacksonville Jaguars az Indianapolis Colts ellen. Ez volt a csapat történetének legtávolabbról célba juttatott hárompontos kísérlete. Philadelphiában a Donovan McNabb irányította Washington Redskins győzött. Michael Vick megsérült.

 

A negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét a Pittsburgh Steelers: a 2008-as bajnok hazai pályán 17–14-re kikapott a Baltimore Ravenstől.

A Steelersnél hiába remekelt Rashard Mendenhall (a running back 79 yardot és két touchdownt futott), ugyanis a meccs vége előtt 36 másodperccel érkezett T. J. Houshmandzadeh, és 18 yardos TD-elkapásával kialakította a 17–14-es végeredményt.

SCOBEE 59 YARDOS MEZŐNYGÓLJA DÖNTÖTT

Talán kissé váratlan, 31–28-as vereséget szenvedett az Indianapolis Colts: Peyton Manningéket a Jacksonville Jaguars győzte le Josh Scobee utolsó pillanatokban szerzett 59 yardos mezőnygóljának köszönhetően. Ez volt a csapat történetének legtávolabbról célba juttatott hárompontos kísérlete.

 

A találkozón végre Maurice Jones-Drew is hozta a korábban tőle megszokottat: a futójátékosnak volt egy futott és egy elkapott touchdownja, összesen pedig 121 (105+16) yarddal segítette csapatát. Manning 352 paszolt yardja és két TD-átadása semmit, legalábbis győzelmet nem ért.

 

Visszatért Philadelphiába Donovan McNabb. Az Eagles korábbi legendás irányítóját fura volt látni a Washington Redskins vörös mezében – főleg a hazai szurkolóknak. A Rézbőrűek kisebb meglepetésre meg is nyerték a meccset, elsősorban az első negyedben elért két TD-jüknek és 14–0-s előnyüknek köszönhetően. McNabb mindössze 125 yardot és egy TD-t passzolt.

 

A másik oldalon Michael Vick bordasérülés miatt lejött a pályáról az első negyedben. Az irányító ráadásul olyan játék alatt szenvedett sérülést, amit egy szabálytalanság miatt végül „visszafújtak".

 

A San Diegóban Antonio Gates pályafutása 500. elkapását is bemutatta az Arizona elleni mérkőzésen. A találkozón 144 yardot és két TD-t összehozó játékos mindössze a hetedik tight end, aki átlépte ezt a mérföldkövet. A Chargers könnyedén nyert 41–10-re.

 

A Houston harmadik sikerét aratta a szezonban – Arian Foster 187 összyardjának és két TD-jének (is) köszönhetően az Oakland ellen.

A másik, a forduló előtt még veretlen csapat a Chicago Bears semmit sem tudott kezdeni a Super Bowl-győztes formáját idéző Giants-védelemmel. Jay Cutlert az első félidőben kilencszer sackelték (labdával együtt lenyomták a földre) a New York-iak, akik összesen 110 yardot engedtek az ellenfél támadóinak.

Természetesen a védelmet kell elsősorban dicsérni, de Ahmad Bradshaw teljesítménye is említést érdemel. A Giants runningbackje 131 yardot és egy touchdownt futott.

A Cincinnati Bengals annak ellenére szenvedett 23–20-as vereséget a Cleveland Brownstól, hogy Terrell Owens történelmet írt: a szezon előtt a csapathoz érkező rosszfiú 222 yardot kapott el a meccsen, és ezzel az NFL történetének második legeredményesebb játékosa lett az elkapott yardokat tekintve (már csak a legendás Jerry Rice van előtte e mutatóban).

A Denver Broncos 26–20-ra megverte a Tennessee Titanst, főleg remek passzjátékának köszönhetően: az irányító Kyle Orton 341 yardot és két touchdownt passzolt, az elkapók közül pedig Eddie Royal (113 yard, 1 TD) és Brandon Lloyd (115 yard) jeleskedett. A Broncos védelme sikeresen hatástalanította a Titans „futószörnyét", Chris Johnsont, aki ezúttal csak 53 yardot futott.

A bajnoki címvédő New Orleans Saints szoros mérkőzésen legyőzte a Carolina Pantherst, nagy részben a sérült Garrett Hartleyt helyettesítő John Carney remek teljesítményének köszönhetően. A veterán rúgójátékos mindhárom mezőnygólkísérletét értékesítette, így Drew Breestől ezúttal az egy passzolt TD is elég volt 275 yard mellett.

Az amerikai szakírók által szinte egyöntetűen a Super Bowlba várt Green Bay Packers szoros meccsen verte meg a továbbra is nyeretlen Detroit Lionst, Aaron Rodgers három különböző játékosnak osztott ki touchdownpasszt.

A New York Jets 38–14-re intézte el a csoportrivális Buffalo Billst, a vendégek futója, LaDainian Tomlinson fénykorát idézte: 133 yardot és két TD-t tett be a közösbe. Mellette a tight end Dustin Keller is villogott, kétszer húzta le a célterületen belül Mark Sanchez passzát.

A két nagy barát ismét találkozott – Vick és McNabb közül utóbbi örülhetett
A két nagy barát ismét találkozott – Vick és McNabb közül utóbbi örülhetett

A szezon előtt az NFC Nyugati csoportjának első helyére várt San Francisco 49ers negyedik mérkőzését is elveszítette, ezúttal az Atlanta Falconstól kapott ki. A St. Louis Rams 20–3-ra intézte el a Seattle Seahawkst, a Kosok újonc irányítója, Sam Bradford 289 yardot és 2 touchdownt passzolt a találkozón.

 NFL
ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ
Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts 31–28
Oakland Raiders–Houston Texans 24–31
San Diego Chargers–Arizona Cardinals 41–10
Philadelphia Eagles–Washington Redskins 12–17
New York Giants–Chicago Bears 17–3
KORÁBBAN
Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens  14–17  
Green Bay Packers–Detroit Lions  28–26
New Orleans Saints–Carolina Panthers  16–14
Atlanta Falcons–San Francisco 49ers  16–14
Buffalo Bills–New York Jets  14–38
Tennessee Titans–Denver Broncos  20–26
St. Louis Rams–Seattle Seahawks  20–3
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals  23–20
HÉTFŐN JÁTSSZÁK
Miami Dolphins–New England Patriots  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik