Brady: Nem tudtunk futni, nem tudtunk passzolni

Vágólapra másolva!
2010.09.20. 09:21
null
Moss egykezes elkapása, egyben 150. karrier-touchdownja (Fotók: Reuters)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának második fordulójában a New England a NY Jets vendégeként szenvedett 14 pontos vereséget, pedig a pontot egyik oldalról sem hozó első felvonást követően a második negyed után még a vendégeknél volt az előny. Utána azonban két negyed alatt egyetlen árva pontot sem szerzett a New England, nem úgy a Jets. A San Diego hazai pályán lemosta a Jacksonville-t, az Indianapolis pedig a NY Giants gárdáját. A Houston hosszabbításos találkozón győzött Washingtonban.

Kezdjük a Jets–Pats meccsel, amelyről elég, ha Tom Brady egy mondatát idézzük: „Egyszerűen sz.rok voltunk". A New England irányítója 248 yardot passzolt, két TD-átadása mellett két eladott labdával (interception) zárt.

 

MOSS: 150!

Randy Moss az NFL történetének negyedik játékosa lett, aki eljutott 150 touchdownig karrierje során, egyben a második a szélső-elkapók között. Az NFL-örökranglistán Jerry Rice (208), Emmitt Smith (175) és LaDainian Tomlinson (153) van Moss előtt.

Pedig volt, mikor jól állt a Patriots a meccsen: Randy Moss káprázatos, egykezes elkapása után 14–7-re ment a New England, a félidőben pedig (Nick Folk mezőnygólja után) 14–10-re vezetett. A második játékrészre viszont mintha ki sem jött volna a Pats, pontot sem szerzett, a Jets pedig simán fordított. Nick Folk betalált 36 yardról, Mark Sanchez Jerricho Cotcherynek adott TD-passzt (majd a bónusz kétpontos akció is összejött), a végén Dustin Keller állította be a 28–14-es végeredményt. A Pats mindössze 52 (!) yardot szerzett futójátékokból.

„Semmit nem tudtunk tenni a második félidőben, alig jutottunk előre. Nem tudtunk futni, nem tudtunk passzolni, egyszerűen sz.rok voltunk" – kommentálta a meccset Brady a két rivális mérkőzése után.

Nem volt sokkal jobb napja Brett Favre-nak sem, a Vikings veterán quarterbackje három eladott labdával „járult hozzá" csapata vereségéhez a Miami Dolphins ellen. Favre az egész előző szezonban csak két interceptiont dobott hazai meccsen...

A két Manning csatáját Peyton nyerte, az Indianapolis Colts ugyanis 38–14-re a talajba szántotta a NY Giantst. Az első körben Houstonban leégő Colts összeszedte magát, megszigorította a védekezését, hibákba kergetve ezzel Eli Manninget, a Giants vezérét. A támadójáték is csiszoltabb volt, Peyton Manning három touchdownt érő átadással végzett, a Colts pedig már az első félidőben szétszedte ellenfelét (24–0 volt akkor).

(Fotók:  Reuters)
(Fotók: Reuters)

2–0-s mérleggel áll a remekül kezdő Houston Texans, amely hosszabbításban 30–27-re győzött a Washington Redskins ellen. A Texans elképesztő körülmények között szerezte meg története első hosszabbításos sikerét: a 3. negyedben 17 (!) ponttal állt vesztésre, és innen fordított a franchise-rekordot (497 passzolt yard) dobó irányító, Matt Schaub vezérletével. A győzelem áldozata Andre Johnson lehet, aki 12 passzt kapott el, viszont kificamodott a bokája, és kérdés, hogy mennyit kell kihagynia.

A Green Bay Packers a várakozásoknak megfelelően lesöpörte a Buffalo Billst: a Clay Matthews irányította védelem finoman fogalmazva is szigorú volt (Matthews 3 sackkel zárt). A „sajtfejűek" QB-je, Aaron Rodgers 255 yarddal, két passzolt és egy futott touchdownnal vezette győzelemre csapatát. A Bills támadóegysége meg mintha el sem jött volna a meccsre (összesen 186 yardot mentek előre, így elég nehéz...). A Packers két győzelemmel kezdte a szezont.

Hiába kapott el 142 yardot Miles Austin, csapata, a Dallas Cowboys otthon kapott ki a Chicagótól. A Bearsben Jay Cutler „vegytisztán" játszott: 29 átadásából 21 volt sikeres, ezekből az elkapók 277 yardot és 3 touchdownt hoztak össze.

Az Atlanta nagyon elverte az Arizona Cardinalst. A Falconsnál szinte minden klappolt a mérkőzésen, többen is remek teljesítményt nyújtottak. Jason Snelling 129 futott yardja és 2 TD-je azonban mindenképp említést érdemel. Nem rossz teljesítmény egy tartalék futójátékostól...

Michael Vick 284 yardot és két TD-t passzolt a Philadelphia színeiben a Detroit ellen. Az irányító ezúttal „csak" 37 yardot futott, ezt a műfajt meghagyta a csapat running backjének, LeSean McCoynak, aki 120 yardot és 3 TD-t ért el a mérkőzésen. A másik oldalon az újonc Jahvid Best szenzációs, de vesztes mérkőzésen van túl: 232 kombinált yardja és 3 touchdownja nem volt elég a Lions győzelméhez.

 NFL
ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ 
Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers7–20
Denver Broncos–Seattle Seahawks
31–14
Oakland Raiders–St. Louis Rams
16–14
San Diego Chargers–Jacksonville Jaguars
38–13
New York Jets–New England Patriots
28–14
Washington Redskins–Houston Texans
27–30 – h.u.
Indianapolis Colts–New York Giants38–14
Hétfőn játsszák 
San Francisco 49ers–New Orleans Saints
 
Korábban közölt eredmények 
Dallas Cowboys–Chicago Bears 20–27
Green Bay Packers–Buffalo Bills 34–7
Cleveland Browns–Kansas City Chiefs 14–16
Minnesota Vikings–Miami Dolphins 10–14
Atlanta Falcons–Arizona Cardinals 41–7
Detroit Lions–Philadelphia Eagles 32–35
Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens 15–10
Tennessee Titans–Pittsburgh Steelers 11–19

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik