NFL: baljós árnyak vetülnek a Patsre, mágikus Mariota, még 3 hibátlan!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.11. 19:48
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye kapcsán ismét jelentkezünk a heti érdekességekből szemezgető sorozatunkkal, a Red Zone-nal, kissé felfrissített formában. Mémek, statisztikák, videók, beszólások. No, azért a tippelgetések ezentúl sem maradnak el!

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE

A HÉT SZTORIJAI

A RAMS VÉDŐKOORDINÁTORÁT ÜLDÖZI A MÚLTJA

A Minnesota St. Louis elleni győzelme vezéráldozatot követelt, Teddy Bridgewater, a Vikings irányítója agyrázkódást szenvedett a meccs negyedik negyedében, amikor a St. Louis-i Lamarcus Joyner letaglózta. A védőt megbüntették, Bridgewater nem tért vissza a pályára. Mike Zimmer, a Minnesota vezetőedzője a győzelem ellenére indulatosan beszélt a sajtótájékoztatón.

„Ez nem volt véletlen. Ismerjük a védelmeit – utalt Zimmer Gregg Williamsre, a Rams védőegységének edzőjére, akit a New Orleans (éppen a Minnesota elleni 2010-es meccs kapcsán kirobbanó) fejvadászbotránya miatt egy évre eltiltottak. – Nem tudom, mi volt az utasítás, de azt tudom, mit tett korábban védőedzőként. Neki ebben már múltja van, maradjunk ennyiben.”

Zimmer azt mondta, a játékosai türtőztették magukat, de „ha ez az utcán történik, nagy bunyó kerekedett volna.”

Joyner pénzbüntetésre számíthat, de tagadta, hogy bántani akarta Bridgewatert, aki a jelek szerint vasárnap már újra játszhat. „Ismerem Teddyt, egymással szemben lévő házakban nőttünk fel. A szüleim ismerik az anyját, sohasem tennék ilyet Teddyvel szándékosan.”

Szándékos volt?



GREG HARDY VÉGLEG ELVESZTETTE KOLLÉGÁI TISZTELETÉT

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a NFL 2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Alig hogy csillapodni látszott a felháborodás a Dallasban új életet kezdő Greg Hardyval szemben, a múlt héten nyilvánosságra kerültek azok a fotók a barátnője sérüléseiről, amelyek alapján rendőrségi eljárás indult a védő ellen. Sokan azt hitték, ezt követően Hardy nem játszik vasárnap a Philadelphia ellen, de a dallasi vezetőség már eddig is mindent tudott és látott, és kiállt a játékos mellett.

A meccset közvetítő NBC kommentátorai a meccs elején elmondták, kellemetlen számukra Hardyról beszélni, mert elítélik, amit tett, és a játékosok szakszervezetét is nehezen értik meg, miért küzdött – sikeresen – Hardy tízmeccses eltiltásának négyre mérsékelésén. „Ilyen esetekben a büntetés súlyosbítását kellene kérniük ezeknek a nagydarab, kemény srácoknak” – mondta Cris Collinsworth szakkommentátor. A Philadelphia játékosai a meccs után nem kímélték Hardyt.

„Amikor úgy éreztem, keményebb lehetek a szokásosnál a blokkoláskor, megtettem – mondta Lane Johnson támadófalember. – Nem éreztem úgy, hogy százszázalékosan koncentrálna, talán kicsit megbénították a hírek.”

„Háromféle ember van, aki iránt nem tudok tiszteletet mutatni – tette hozzá Jason Kelce, az Eagles másik falembere – Aki megüt egy nőt, aki molesztálja a gyerekeket, és aki megerőszakol valakit. Örülök, hogy nem volt jó napja, mindenesetre vicc, hogy egy ilyen ember ennyire hamar visszakerülhet a pályára.”



HA MOST KEZDŐDNE A RÁJÁTSZÁS – PLAYOFF PICTURE
AFC
Erőnyerők: New England (1., 8–0), Cincinnati (2., 8–0)
Wild card kör: Denver (3., 7–1)–Pittsburgh (6., 5–4), Indianapolis (4., 4–5)–NY Jets (5., 5–3)
A küszöbön: Buffalo (4–4), Oakland (4–4), Houston (3–5)

NFC
Erőnyerők: Carolina (1., 8–0), Green Bay (2., 6–2)
Wild card kör: Arizona (3., 6–2)–Atlanta (6., 6–3), NY Giants (4., 5–4)–Minnesota (5., 6–2)
A küszöbön: St. Louis (4–4), Seattle (4–4), Philadelphia (4–4)

A HÉT STATISZTIKÁI

TARTHATATLAN PITTSBURGHI DUÓ

Eddig nem volt az NFL-ben olyan csapat, amelynek két játékosa 300 és 200 yard felett végezzen futásokat és elkapásokat is számítva egy mérkőzésen. Az Oakland Raiders ellen Antonio Brown 306 (284 elkapott, 22 futott yard), DeAngelo Williams pedig 225 (170 futott, 55 elkapott) yardig jutott, a csapat pedig 38–35-re nyert.

MARIOTA MEGINT VARÁZSOLT, BREES MÉG MINDIG

Marcus Mariota 371 yardig és 4 TD-passzig jutott, a Tennessee pedig hosszabbításban legyűrte a New Orleanst. A 22 éves hawaii játékos lett az NFL történetének első újonc irányítója, aki egy idényben kétszer is eljut legalább 4 TD-passzig úgy, hogy közben nem dob interceptiont – a Saints csoportriválisa, a Buccaneers az első héten kapitulált a Titánok ellen. Viszonyításképpen: 1970 óta összesen négy ilyen teljesítmény volt, neki egyedül már kettő… Drew Brees hozzá hasonlóan 28/39-es passzpontossággal dolgozott, 3/1 TD/interception-mutatóval, viszont újabb NFL-rekordot mondhat magáénak: sorozatban az 51. hazai meccsén adott hatpontos passzt.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább veretlen a 2015-ös NFL-idényben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

MÉG MINDIG VAN HÁROM HIBÁTLAN CSAPAT!

A 2015-ös idényig összesen 21 csapat volt arra képes, hogy egy idényt 8–0-s mérleggel kezdjen. Ebből a 21-ből mindegyik bejutott a rájátszásba, 12 bejutott a Super Bowlba, nyolc pedig meg is nyerte. Idén ehhez képest még mindig van három csapat (a Bengals, a Panthers és a Patriots), amely mind a nyolc fellépését megnyerte! Sőt, nem sokon múlt, hogy a Broncos révén négyen álljanak, de a denveriek hiába álltak fel mínusz 17-ről, végül alulmaradtak Indianapolisban. Aligha kell mondani, hogy ez a három is rekord, eddig csak két csapatnak sikerült legalább ilyen jól kezdenie, 1934-ben, 1990-ben és 2009-ben.

AP – JÖHET A HALL OF FAME

Adrian Peterson karrierje során 28. alkalommal jutott el legalább 125 futott yardig egy meccsen. Csupán öt játékos volt arra képes, hogy ennél többet elérjen – mindegyikük bejutott a Hírességek Csarnokába.

A legtöbb meccs legalább 125 futott yarddal
Barry Sanders – 46
Jim Brown – 41
Walter Payton – 38
Eric Dickerson – 36
Emmit Smith – 34
Adrian Peterson – 28

JÖN A PATS MUMUSA – ÉS KIDŐLT AZ EGYIK LEGNAGYOBB FEGYVER IS!

A 2008 januárja óta a Giants az egyetlen csapat a ligában, amelyet a Patriots nem győzött le – Eli Manningék a hibátlan idény keresztülhúzása után 2011-ben az alapszakaszban a szezon végi SuperBowlban is legyőzték Bradyéket, akárcsak a 2007-es idény döntőjében.Érdekesség, hogy a 2007-es idény kezdete óta a Patsnek három legalább tízmeccses győzelmi sorozata volt (a rájátszásbeli meccseket is beleértve), az első kettőt a Giants szakította meg, és most a harmadik végére is pontot tehetnek az Óriások. További kellemetlen előjel a Hazafiak számára, hogy az idény során berobbanó futó, Dion Lewis elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így legkorábban a következő idény kezdetén léphet ismét pályára.

Igaz, Brady így sem áll olyan rosszul: a legtöbb TD-passz nyolc meccsen legfeljebb két interception mellett:






Az együttes sorozatban 31 negyeden keresztül szerzett pontot, ezzel beállította a Rams (1999–2000) és a Colts (2005) NFL-csúcsát.

EIFFERT GRONK CSÚCSÁRA TÖR

A Cincinnati langaléta tight endje a liga egyik legjobb vörös zónás fegyverévé nőtte ki magát, a Cleveland elleni csoportrangadón három TD-t is szerzett, így már kilencnél jár. Ha a szezon második felében meg tudja ezt a mennyiséget duplázni, akkor megdönti RobGronkowski idénycsúcsát (17 elkapott, 1 futottnak adott TD) a TE-posztot illetően.

LUCK, CASSEL: 100!

A héten két irányító is elérte a 100 TD-passzos mérföldkövet, Andrew Lucknak (101) ehhez 55 meccsre volt szüksége, a jobbára csak csereként szereplő Matt Casselnek (100) viszont tíz évre (2006. január elsején adta első TD-passzát). Luck pechére viszont ismét megsérült, veseproblémája miatt 2-6 hetet lesz kénytelen kihagyni.

ÚJONCFIGYELŐ

Irányítók közül eddig csak ketten mutatkoztak be, közülük az 1/1-es Winston áll jobban az összes passzolt yardot tekintve, de meccsenkénti átlagban (268.3–237.1) és irányítómutatóban (101.5–84.0) is az 1/2-es Mariota a jobb. A futóknál az eddig csupán hat meccsen játszó, és csak ötször kezdő Todd Gurley fölénye hatalmas, az elkapóknál Amari Cooperé sem kicsi, de a meccsenkénti átlagban Stefon Diggs még nála is jobb (92.2–81.6).

ÚJONC LEGEK
PASSZOLT YARD
INTERCEPTION
Jameis Winston (TB)1897Marcus Peters (KC)3
Marcus Mariota (TEN)1610öten2
FUTOTT YARD
SZERELÉS
Todd Gurley (STL)664Stephone Anthony (NO)64
T. J. Yeldon (JAC)470Kwon Alexander (TB)59
Melvin Gordon (SD)413Landon Collins (NYG)56
ELKAPOTT YARD
SACK
Amari Cooper (OAK)653Bud Dupree (PIT)4
Stefon Diggs (MIN)461Eric Kendricks (MIN)4
Duke Johnson (CLE)369Hau'oli Kikaha (NO)4

A HÉT MÉMJEI
Aqib Talibnak elgurult a gyógyszere

Hardy is kapja az ívet

Persze, a Carolina most könnyű helyzetben van



A HÉT JELENETEI
A top 5 elkapás




Zach Miller egykezese


Omar Bolden visszahordása



A HÉT LEGJEI

Passzolt yardok:
Drew Brees (New Orleans) 387
Futott yardok: De Angelo Williams (Pittsburgh) 170
Elkapott yardok: Antonio Brown (Pittsburgh) 284

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok:
Philip Rivers (San Diego) 3033
Futott yardok: Adrian Peterson (Minnesota) 758
Elkapott yardok: Julio Jones (Atlanta) 1029
Szerelések: D'Qwell Jackson (Indianapolis) 93
Sackek: Chandler Jones (New England) 9.5
Inteception: Charles Woodson (Oakland), Mike Adams 5

BÁTOR JÓSKA

Az új támadó koordinátorral javulást vártunk Indianapolisban, és a ligaelit denveri védelem bevételét. Az addig 261.1 yardot engedő alakulat valóban 362 yard fölé (365) jutott, csak passzokat illetően viszont nem sikerült legalább 100-zal többet gyűjteni (171.9-es átlag után most 245 lett a tippelt 272 helyett). A Colts pedig nyert.

Drew Brees a legutóbbi két fordulóban 892 yardig és 10 TD-passzig jutott, a Redskins ellen viszont 300 yard alatt marad, és hatpontos passzokból sem lesz többje kettőnél.

TIPPELDE

Az előző körben Hercze Kristóf és Borbély László is 9–4-gyel zárt, utóbbi pedig letaszította a trónról a 8–5-tel záró Herczeg Ádámot. A harmadik helyen továbbra is Kovács Sándor áll.

NFL 2015, ALAPSZAKASZ
9. FORDULÓ
2015. 11. 06., 2.25Cincinnati Bengals–Cleveland Browns31–10
2015. 11. 08., 19.00Carolina Panthers–Green Bay Packers37–29
2015. 11. 08., 19.00New England Patriots–Washington Redskins27–10
2015. 11. 08., 19.00New Orleans Saints–Tennessee Titans28–34 – h. u.
2015. 11. 08., 19.00Buffalo Bills–Miami Dolphins33–17
2015. 11. 08., 19.00Minnesota Vikings–St. Louis Rams21–18 – h. u.
2015. 11. 08., 19.00New York Jets–Jacksonville Jaguars28–23
2015. 11. 08., 19.00Pittsburgh Steelers–Oakland Raiders38–35
2015. 11. 08., 22.05Tampa Bay Buccaneers–New York Giants18–32
2015. 11. 08., 22.05San Francisco 49ers–Atlanta Falcons17–16
2015. 11. 08., 22.25Indianapolis Colts–Denver Broncos27–24
2015. 11. 09., 2.30Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles27–33 – h. u.
2015. 11. 10., 2.30San Diego Chargers–Chicago Bears19–22
Szabadnapos: Detroit Lions, Kansas City Chiefs, Arizona Cardinals, Seattle Seahawks, Baltimore Ravens, Houston Texans
10. FORDULÓ
2015. 11. 13., 2.25New York Jets–Buffalo Bills
2015. 11. 15., 19.00Green Bay Packers–Detroit Lions
2015. 11. 15., 19.00Tampa Bay Buccaneers–Dallas Cowboys
2015. 11. 15., 19.00Tennessee Titans–Carolina Panthers
2015. 11. 15., 19.00St. Louis Rams–Chicago Bears
2015. 11. 15., 19.00Washington Redskins–New Orleans Saints
2015. 11. 15., 19.00Philadelphia Eagles–Miami Dolphins
2015. 11. 15., 19.00Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns
2015. 11. 15., 19.00Baltimore Ravens–Jacksonville Jaguars
2015. 11. 15., 22.05Oakland Raiders–Minnesota Vikings
2015. 11. 15., 22.25New York Giants–New England Patriots
2015. 11. 15., 22.25Denver Broncos–Kansas City Chiefs
2015. 11. 16., 2.30Seattle Seahawks–Arizona Cardinals
2015. 11. 17., 2.30Cincinnati Bengals–Houston Texans
Szabadnapos: Atlanta Falcons, Indianapolis Colts, San Diego Chargers, San Francisco 49ers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik