A VT lecsillapította a Hurrikánok tombolását

DÁVID LÁSZLÓ/MÉSZÁROS GERGELY (BOWL.HU)DÁVID LÁSZLÓ/MÉSZÁROS GERGELY (BOWL.HU)
Vágólapra másolva!
2011.10.13. 16:14
null
Logan megállíthatatlan volt (Fotó: tbo.com)
A tengerentúli egyetemi amerikaifutball-bajnokság (NCAA) 6. játékhetének rangadóján az Oklahoma Sooners megsemmisítő vereséget mért nagy riválisára, a Texas Longhornsra, ráadásul utóbbi otthonában. Az Arizona Wildcats a sorozatos kudarcok után megvált Mike Stoops korábbi vezetőedzőtől.



ACC-konferencia

A hét mérkőzése: Virginia Tech (21.)–Miami (Fl.) 38–35

A BOWL.HU AJÁNLJA
Túl bonyolult az NCAA felépítése? Nem tud kiigazodni a rengeteg konferencián és csapaton? Ide kattintva mindent megtudhat!
Nincs mit szépíteni rajta. Ezt a mérkőzést látni kell. 2:51 volt csak hátra a negyedik negyedből, amikor a nap folyamán először, át tudta venni a vezetést a vendég Hurricanes a 166 futott yardig jutó Lamar Miller harmincyardos touchdown futásával. Jacory Harris irányítónak csak tizenhárom jó átadása volt, de ez nem eladott labdákkal párosult a hírhedt VT védelem ellen, hanem három passzolt TD-vel és 267 yarddal. Logan Thomas azonban rövid pályafutása során először valóban a hátára vette a csapatát. Csak két rossz átadása volt, 310 yardot passzolt, öt touchdown fűződik a nevéhez (3 passzolt, 2 futott). Egy perccel a lefújás előtt negyedik és 1-re ő futotta meg a touchdownt tizenkilenc yardért, miután a teljes Miami védelem elhitte, hogy David Wilson külső futása „a játék”. Miért ne? A futó 128 yardot szerzett, a csapat motorja, egész évben. Azonban nem lehetett megtenni, hogy az élete meccsét játszó Thomas kezéből kivegyék a labdát. Feledhetetlen hangulat, tomboló közönség, elsőrangú reklámja az egyetemi amerikaifutballnak, az utolsó pillanatig kiélezett küzdelem. Ezt látni kell.

Az ACC-, a Big East- és a Big Ten-konferencia mérkőzéseiről bővebben ide kattintva olvashat!

VIRGINIA TECH–MIAMI – AZ UTOLSÓ 6 PERC



Big 12-konferencia

A hét bukása, 1. fejezet: Texas–Oklahoma 17–55

SZAVAZÁS

Mennyire követi nyomon a tengerentúli egyetemi amerikaifutball-bajnoksággal (NCAA) kapcsolatos eseményeket?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Mivel a Red River Rivalry volt az egyetemi játékhét kiemelt meccse, a szakírók alaposan feltunningolták a Longhornst: minden józan számítás az AP-rangsor 11. helyezése alá várta a texasiakat, de a veretlenség és a BYU-UCLA páros elleni nemkonferencia-győzelem elegendőnek tűnő tekintélyt adott a csapatnak. Az ősi rivális Sooners aztán gyorsan letörte Bevo, az austini kabalaállat hosszú szarvát: az első negyed mezőnygól-párbaja után az Oklahoma támadói gyorsan feltérképezték a Texas-secondary gyengeségeit. Landry Jones irányító 367 yardot szórt a mezőnybe, a Ryan Broyles, Kenny Stills elkapópáros tarthatatlannak bizonyult (ketten együtt 173 yard és 3 TD) és a melléjük felzárkózó Jaz Reynolds 92 yardjával ha kellett, kitűnően tehermentesítette őket.

A texasi támadósor képtelen volt pontpárbajjá változtatni a meccset, a Sooners-védelem teljesen szétverte: az Oklahoma futballtörténete során először szerzett 3 védő touchdownt egy meccsen: először Demontre Hurst szedte le Case McCoy passzát a levegőből, és vitte vissza 55 yardon keresztül, majd a második negyedben David King 19 yardos fumble return TD-jénak örülhetett a nagyérdemű. Amikor a Texas WR John Davis szerencsétlen labdavesztése után Jamell Fleming 56 yardos hatpontost futott, már a kegyelemdöfések sorozatánál járt a teljesen szétesett Texas. Jellemző a mérkőzés összképére, hogy a Longhorns offense egyetlen touchdownját a meccs vége előtt két és fél perccel szerezte, és az egyetlen értékelhető játékosteljesítmény a részükről Fozzy Whittaker futóhoz fűződik: 100 yardon kickoff return TD-ja és 7.2-es carryátlaga okozott egyedül zavart az ellenfél soraiban.

TEXAS–OKLAHOMA ÖSSZEFOGLALÓ


Pac-12-konferencia

A hét bukása, 2. fejezet:


A Nemzeti Sport  Online szakmai 
együttműködő             partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
Amíg Bob Stoops, az Oklahoma főedzője edzői karrierje legsimább Texas elleni győzelmén esett túl, testvére, Mike rövid úton kirúgásra került csapata, az Arizona Wildcats zsinórban 5. veresége után. Nyolcévnyi edzősködés után váltak meg a HC-tól, az utolsó csepp a pohárban az eddig ugyancsak kritikán alul teljesítő Oregon State elleni 37–27-es zakó volt. Hiába dobott Nick Foles ’Zona QB 378 yardot, két interceptionje és két labdavesztése megpecsételte a vendégek sorsát. A hazai Hódok új irányítója, Sean Mannion 267 yardot és 2 hatpontost dobott, ráadásul 30–27-es vezetésnél 5 és fél perccel a vége előtt TD-re váltott egy 4. és 2-es szituációt. Vele szemben irányítótársa, Foles az ellentámadásnál és 4. kísérletnél sikertelen end zone-passzt dobott Dan Bucknerre (a Texastól érkezető tight end elejtette a labdát), és ez a két kulcsplay tökéletesen kifejezte a két csapat közti különbséget. A Beavers győztes TD-t szerző tight endje Joe Halahuni volt a meccs hőse, éles helyzetekben 2 end zone TD-t is szerzett. A szezon következő meccsein Tim Kish védőkoordinátor látja el a vezetőedzői feladatokat.

A Big 12-, a Pac 12- és az SEC-konferencia mérkőzéseiről bővebben ide kattintva olvashat!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik