A „szertáros” nagy pillanata után Brady ismét gyerek lett - videók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 12:20
null
Malcolm Butler interceptionje döntötte el a 49. Super Bowlt (Fotó: Action Images)
A Super Bowlok történetének egyik legszürreálisabb elkapása után az egyik legvalószínűtlenebb befejezés következett. Jermaine Kearse elkapása, Malcolm Butler meccsnyerő interceptionje, Tom Brady gyermeki öröme, Richard Sherman bosszúsága. A 49. Super Bowl (New England–Seattle 28–24) legjobb jeleneteit mutatjuk be. 

NFL
XLIX. SUPER BOWL

Seattle Seahawks
New England Patriots 24–28 (0–0, 14–14, 10–0, 0–14)

10. Lane a mennyből a mélybe

Szegény Jeremy Lane-nel pár pillanat alatt nagyot fordult a világ. Előbb megkaparintotta Tom Brady átadását, megakadályozva ezzel a Patriots pontszerzését, majd a visszahordás közben szerencsétlenül esett a karjára, amely eltört, és nem tudta folytatni a játékot.

Lane elcsípi Brady passzát



9. LaFell megadja az alaphangot


Az interception ellenére a New England szerezte meg a vezetést, a második negyedben Brandon LaFell szerzett 11 yardos TD-t két védő közé berobbanva.

A mérkőzés első touchdownja


8. A megállíthatatlan szörnyeteg

A lassan belelendülő Seattle-támadósor a második negyedben megtörte csendjét, Marshawn Lynchet a fél New England-védelem hiába próbálta megállítani az egyenlítésben.

Beast Mode


7. Gronk ismét lecsap

Rob Gronkowski „csupán” hat elkapásig és 68 yardig jutott a mérkőzésen, de amikor csupán egy védő áll fel vele szemben a szélen, akkor Brady már indítja is a passzt. A nagyszerű tight end pedig nem is okozott csalódást.

Gronk ezúttal is szerzett egy TD-t


6. A majdnem hős

Chris Matthews nevét két héttel ezelőttig alighanem csak a legnagyobb Seattle-szurkolók ismerték, a Green Bay elleni konferenciadöntőben viszont az onside kick megkaparintása után ez rögvest megváltozott. Ettől függetlenül a Super Bowlon mutatta be karrierje első elkapását, a nagydöntőben pedig alaposan belehúzott, négy passzból 109 yardot és egy TD-t szerzett – az első félidő utolsó másodperceiben.

Chris Matthews karrierjének első TD-elkapása


5. Amikor a címvédő elhúzott tíz ponttal

A harmadik negyedben a fordító Seahawks Brady második interceptionje (ezúttal Bobby Wagner szerezte meg az átadását) után kedvező helyzetből támadhatott, Russell Wilson pedig Doug Baldwint találta meg teljesen üresen. A Seattle tíz ponttal elhúzott, és kontrollálta a meccset.

Baldwin elkapása után már tíz ponttal vezetett a Seahawks


4. Brady megelőzi gyerekkori bálványát

Nyolc perccel a döntő vége előtt a New England irányítója Danny Amendolát találta meg négyyardos passzal, ezzel pedig együttese a sikeres extraponttal feljött három pontra, nagy lépést téve a fordításhoz vezető úton. Ez volt Brady 12. TD-passza a Super Bowlokon, ezzel maga mögött hagyta gyerekkori bálványát, Joe Montanát (11) a vonatkozó rangsor élén, végül pedig kiosztotta a 13. hatpontos átadását is.

A rekorddöntő TD-passz


3. Edelman beteljesíti a Madden-jóslatot

2004 óta az EA Games minden évben leszimulálja a Super Bowlt a Madden NFL játék legutóbbi kiadásával, és közzéteszi annak eredményét. Ezúttal azt jósolta, hogy a Patriots 14–24-ről fordítva 28–24-re nyer Julian Edelman TD-elkapásával. Ez eléggé bevált.

Edelman megfordítja


2. A legszürreálisabb elkapás valaha?

Alighanem a New England szurkolóiban alaposan meghűlt a vér, és a hét évvel ezelőtti finálé elevenedett fel. Egy perccel a találkozó vége előtt Wilson hosszú indítását Jermaine Kearse egészen hihetetlen módon szelídítette meg. A Seahawks elkapója előbb tengelye körül fordulva csak felütni tudta a tojást, majd hanyatt esés közben a jobb lábáról felfelé pattant, végül pedig jobbal be tudta húzni a földön fekve.

Kearse mindent bevet az elkapásért


A 2007-es szezon utolsó mérkőzésén, az addig 18–0-s Patriots ellen a Giants egy hasonlóan szürreális játékkal közeledett a célterület felé, majd fordított az utolsó percben. Ugyanitt, Arizonában. De ezúttal a folytatás máshogyan alakult...

Tyree sisakos elkapása a 2008-as döntőben


1. A „szertáros fiú” nagy pillanata után Brady ismét gyerek lett, Sherman pedig felettébb bosszús.

...a meccs utolsó érdemi jelenete egyben a Super Bowl legfontosabbja is lett. A Seattle megpróbálta a futás megállítására berendezkedő New Englandet meglepni, és az ellenfél 1 yardosáról passzal a célterületre juttatni a labdát. Wilson Ricardo Lockette-et kívánta megjátszani, de jött az alapesetben ötödik számú szélső hátvédnek számító újonc Malcolm Butler, és bajnoki címhez segítette a Patriotsot. Ugyanitt Tom Brady gyermeki öröme és Richard Sherman őszinte reakciója is priceless. Most arra nem térünk ki, hogy mekkora hiba volt Marshawn Lynch vagy éppen Wilson futása helyett ezt a játékot behívni a tavalyi győztes szempontjából.

Butler megmenti a meccset a Patriotsnak

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik