A pihent Cincinnati az élen, de a Patriots feni rá a fogát

Vágólapra másolva!
2014.10.01. 16:53
null
Andy Dalton és a Cincinnati a New England vendégeként bizonyíthatja be, hogy a liga egyik nagyágyúja (Fotók: Reuters)
A Philadelphia sem tudta megtartani első helyét, a Seattle és a Denver sorsára jutva vereséggel búcsúzott el szubjektív NFL-erősorrendünk első helyétől, amelyre a pihenőjét töltő Cincinnati került. Ám a Bengals hibátlan mérlege és első helye sem biztos, hogy sokáig kitart, a Kansas City ellen romokba kerülő, csattanós feltámadásra készülő New England otthonába látogat. Lehet, hogy bezárul a kör, és egy hét múlva visszatér az élre a fővárosban fellépő címvédő?

 

1. (az előző héten: 2.) Cincinnati Bengals (3–0)
A Bengals pihent a héten. Eddig minden szép és jó, de jön a New England. A Bengals–Pats az ötödik forduló egyik slágermérkőzése lesz.

2. (3.) Seattle Seahawks (2–1)
A Seahawks nem lépett pályára a negyedik fordulóban. A szünet után a hétfő esti rangadón a fővárosba látogat a címvédő. Ha a Redskins előző heti formáját nézzük, akkor nem kérdéses a találkozó kimenetele.

3. (4.) San Diego Chargers (3–1)
Philip Riversre egyszerűen nincsenek szavak! A Chargers irányítója hibátlanul dobált a Jacksonville ellen, összesen 377 yardig és három touchdownpasszig jutott. A San Diego támadógépezetére egyelőre nem találják az ellenszert az ellenfelek, a soron következő Jetsnek fel kell kötnie a gatyáját, ha hatástalanítani akarja az egységet.

4. (5.) Denver Broncos (2–1)
Az elmúlt héten szüneten volt a Broncos. Peyton Manningék vasárnap az eddig hibátlan Arizonát fogadják, hatalmas csata várható.

5. (6.) Arizona Cardinals (3–0)
Az eddig veretlen Cardinals is jól megérdemelt pihenőjét töltötte a negyedik játékhéten. Jó hír a csapatnak, hogy az irányító Carson Palmer minden bizonnyal visszatérhet a Broncos ellen, de a végleges döntést csak a mérkőzés előtt hozza meg Bruce Arians. Ami biztos, hogy nagy rangadó várható!

6. (1.) Philadelphia Eagles (3–1)
Vasárnapig tartott az Eagles veretlensége, Chip Kellyék számára túl nagy falatnak bizonyult a 49ers. A támadósor annyira gyengén muzsikált, amire szavakat is nehéz találni, megköszönhetik a speciális egységnek, hogy ez a meccs az utolsó pillanatokig kiélezett maradt. Nick Foles lassan bizonyítja, hogy nem tudja elvinni a hátán a Sasokat, bár a Rams ellen némileg javíthat az eddig nem túl pozitív megítélésén.

7. (8.) Detroit Lions (3–1)
A szoros mérkőzéseket hozza a Lions az idén, ez nagyon fontos lehet a rájátszás szempontjából. Matt Staffordnak ezúttal Calvin Johnson sem kellett a remekléshez, 116.4-es irányítómutatójával jelezte a benne kételkedőknek, hogy korai lenne leírni. Vasárnap a Buffalo érkezik a Ford Fieldre. A Bills védői ellen nagyon nehéz lesz, de van olyan jó ez a Detroit, hogy azt az összecsapást is behúzza.

8. (11.) Green Bay Packers (2–2)
Hullámzó a Packers idén, de nagy vereségek után is össze tudja szedni magát Aaron Rodgers, ami fontos tényező. Egy csoportvereség után jött egy győzelem is, méghozzá a Chicagót sikerült kiütni. Rodgers ezúttal hibátlanul játszott, négy touchdownpasszt osztott ki. Jöhet a következő rivális, a Vikings, ezt a meccset illene hozni.

Andrew Luck bombaformában játszott az elmúlt hetekben, 
igaz, a Colts sorsolása sem rossz
Andrew Luck bombaformában játszott az elmúlt hetekben, igaz, a Colts sorsolása sem rossz

9. (14.) Indianapolis Colts (2–2)
Egymás után a második héten ütötte ki ellenfelét a Colts. Andrew Luck ismét hihetetlen volt, 393 yardja mellé négy TD-passzt is kiosztott. Bár két könnyű meccs volt ez az Indy számára, a támadóegység brutálisan jól működik. Az ötödik héten a remek formában lévő Ravens látogat a Lucas Oilba, Chuck Paganóék számára az lesz az igazi erőfelmérő. A Coltshoz kapcsolódó hír, hogy LaRon Landryt, a védelem egyik meghatározó játékosát tiltott szerek használata miatt négy meccsről eltiltotta a liga.

10. (15.) San Francisco 49ers (2–2)
Nagy nehezen sikerült behúzni az Eagles elleni mérkőzést, bár valljuk be, idén eddig csalódás a San Francisco. A támadószekció nem tudja hozni, amit várnak tőle, Colin Kaepernickkel az élen, aki annak ellenére teljesít várakozáson alul, hogy igen veretes elkapósor áll a rendelkezésére. Vasárnap a Kansas City látogat a 49ershez, a találkozó kétesélyes.

11. (18.) Baltimore Ravens (3–1)
Felszívta magát a Ravens, nagyon fontos mérkőzéseket hoz John Harbaugh együttese, ami a rájátszást tekintve még sokat érhet a végelszámolásnál. Steve Smith volt kenyéradója ellen 139 elkapott yarddal és három TD-vel zárt, ezzel megmutatta, hogy hatalmas hiba volt a kivágása. Irány Indianapolis, ahol két nagyon erős, jó formában lévő csapat feszül egymásnak.

12. (17.) Dallas Cowboys (3–1)
Valami kezd megindulni Dallasban. Jönnek az eredmények, a mutatott játék is egyre meggyőzőbb, úgyhogy joggal bizakodhat Jerry Jones tulajdonos. A cornerback Morris Claiborne súlyos térdkalácsszalag-szakadása után már nem játszhat az idén, bár elnézve az eddigi teljesítményét, ettől nem gyengül a Cowboys. A hétvégén a Texans látogat a Dallashoz, nálunk Tony Romóék a meccs esélyesei.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

13. (10.) Chicago Bears (2–2)
Egy félidőig tartotta a Bears a Packerst, majd utána kipukkadt a lufi. Jay Cutler és a támadógépezet összeesett, a védelem szintén csődöt mondott. Fontos csoportmeccs volt. Vasárnap irány Carolina, a nagy kérdés, vajon melyik arcát mutatja a Bears?

14. (7.) Carolina Panthers (2–2)
A jó kezdés után visszaesett a Panthers. Látszólag nagy gond van néhány játékos fejében, de az elmúlt két hétben az edzői stáb sem tudott semmit hozzátenni a javuláshoz. A védelem visszaesett, de a támadóegység is gyenge az elmúlt hetekben. Gyorsan össze kell szedni a magát a gárdának, mert vasárnap a Bears lesz az ellenfél, nagy tűzijáték várható a meccsen.

15. (23.) Kansas City Chiefs (2–2)
Hengerelt a hétfő esti rangadón a Kansas City. A sérülésből visszatérő Jamaal Charles három touchdownt jegyzett, ahogy a quarterback Alex Smith is, de összességében kijelenthető, hogy minden összejött a Chiefsnek. Ha tartani tudják ezt a formát, akkor elcsíphetnek egy wild card helyet. A San Francisco ellen ideje megmutatni, hogy nem egyszeri alkalom volt a Pats elleni mészárlás.

16. (21.) Houston Texans (3–1)
Újabb siker, így már 3–1-es mérleggel áll a Texans! J. J. Watt továbbra is egészen elképesztő formában, ezúttal nyolcvan yardos labdaszerzését hordta vissza touchdownra! Ryan Fitzpatrick ilyen védelem mellett jól menedzseli a játékot. A sorsolás nehezebbik része viszont még csak most következik, kezdésként a Dallas ellen bizonyíthatja a Houston, milyen erős valójában.

17. (12.) Buffalo Bills (2–2)
Ismét kikapott a Bills. Fájó zakó ez, mivel simán nyerhető meccset buktak el a Bölények. Doug Marrone vezetőedző meg is elégelte E. J. Manuel gyenge teljesítményét, a Detroit ellen már a csereirányító, Kyle Orton fut ki a kezdőcsapattal. Nem lesz könnyű neki, de az biztos, hogy ebben a támadószekcióban több van, mint amit Manuel eddig kihozott belőle.

18. (20.) Miami Dolphins (2–2)
Londonban parádézott a Miami, amely egy nem túl acélos Oaklandet döngölt a földbe. Kellett ez a diadal, miután az előző hetekben már felerősödtek a Joe Philbint érintő kritikák. Sok következtetést nem lehet levonni a győzelemből, mert a Raiders nagyon gyenge. Most pihenője következik a Dolphinsnak, mindenképpen jól fog jönni.

19. (9.) New England Patriots (2–2)
Hatalmas pofonba szaladt bele a New England a hétfő esti rangadón. Ami elromolhat, az el is romlott. A Tom Brady előtt lévő támadófal megadta magát, elképesztően rossz volt, amit Brady is megsínylett, nagyon gyenge játékot láthattunk tőle is. A védelem ismét átjáróháznak bizonyult, a sok betli után pedig már az edzők sikere is megkérdőjeleződött. Vajon mire lesz elég a Pats az eddig remek Bengals ellen?

20. (24.) Minnesota Vikings (2–2)
Előző héten nem gondoltuk volna, hogy a Minnesota 41 pontot bepakol az Atlantának. Az újonc Teddy Bridgewater bevetése látszólag hatalmas löketet adott az offense-nek. Ami kellemetlen, hogy a fiatal tehetség bokája meg is sérült a záró negyedben, bár a hírek szerint a csütörtök esti, Green Bay elleni csoportrangadóra készen áll.

21. (13.) Atlanta Falcons (2–2)
A Falcons is kétarcú, ennek folytán sosem lehet tudni, épp milyen napot fog ki Mike Smith gárdája. A Minnesota ellen a defense kifejezetten gyenge volt, amit a 41 kapott pont mutat is. Sürgősen javítani kell az egység hibáit, különben az egyre jobb Giants is könnyedén átlép az Atlantán.

22. (28.) New York Giants (2–2)
Washingtonban elpáholta a Giants a Redskinst. Eli Manning ismét régi fényében tündököl, ebben nagy segítségére van új kedvence, a tight end Larry Donnell, aki három touchdownelkapásával megmutatta, hogy a jövőben számolni kell vele. Amit már eddig is tudtunk, az ismét kiderült: a védelem jó, ha a támadófal megadja Manningnek az időt, akkor a Giants szekere tovább düböröghet.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

23. (19.) Pittsburgh Steelers (2–2)
Nagy siker után blama, a Steelers nem tudja kiegyensúlyozottan hozni jó formáját. Gondok vannak a játékhívások terén, a védőoldalon pedig Ike Taylor és Ryan Shazier kiesése elhozta azt a visszaesést, amit már sejteni lehetett, azonban még így is kijelenthetjük, ezt a meccset a Steelers veszítette el… Ennek tetejében még sok fölösleges büntetést sikerült beszedni a legrosszabbkor, a sok-sok hiba elhozta azt, amivel nem sokan számoltak.

24. (22.) New York Jets (1–3)
Kudarc kudarc hátán a Jetsnél, ennek ellenére nem lehet azt állítani, hogy rossz a csapat. A védelem ennyi sérülttel is erőn felül teljesít, a támadóknál hiányzik még az átütőerő. Geno Smith többet hibázik a kelleténél, emiatt sokan már Michael Vicket szeretnék a kezdőben látni. A sérültek közül Antonio Allen és Calvin Pryor kidőlése jelentene nagy problémát, állapotukról egyelőre nem sokat tudni. Brutális sorsolása van a Jetsnek, ezúttal irány San Diego!

25. (16) New Orleans Saints (1–3)
Súlyos gondok sorakoznak a Szentek háza táján. A védelem egészen siralmas, nem megy az irányítók siettetése, a cornerback poszton pedig roppant gyenge a felhozatal. Ha „csak” ennyi baj lenne… Elnézve Drew Breesék teljesítményét, fejben is nagy gondok vannak a játékosoknál. A következő összecsapás hétvégén a Tampa Bay ellen lesz. Hazai pályán sokkal jobb a Saints, esélyesként várja a floridai csapatot.

26. (30.) Tampa Bay Buccaneers (1–3)
Izgalmas végjátékban nyert a Buccaneers, az irányító Mike Glennon hét másodperccel a lefújás előtt adta a mindent eldöntő TD-passzt Vincent Jacksonnak, kialakítva ezzel a 27–24-es végeredményt. Ez volt a Bucs idei első sikere. Aggasztó hír Glennon számára, hogy az elkapó Mike Evans ágyéksérülést szenvedett, ami miatt két-három hetet biztosan ki kell hagynia.

Vincent Jackson Pittsburghben meccset eldöntő elkapást mutatott be a záró akció végén
Vincent Jackson Pittsburghben meccset eldöntő elkapást mutatott be a záró akció végén

27. (25.) St. Louis Rams (1–2)
Jeff Fisher csapata pihent az előző fordulóban. Visszatérés után rögtön Philadelphiába látogat, a papírforma alapján nincs sok esélye.

28. (27.) Cleveland Browns (1–2)
Bye weeken volt a Cleveland. Visszatéréskor Tennessee-be látogat a csapat, ahol a nagyon rossz formában lévő Titánokon kell túllépni. A papírforma legalábbis azt mutatja, hogy hozni kellene ezt a meccset…

29. (26.) Washington Redskins (1–3)
Kirk Cousins ezúttal túlságosan is sokat hibázott, ezt rögtön meg is bosszulta a Giants. Négy eladott labdája megmutatta, hogy van még mit tanulnia, és még nincs lefutva a washingtoni irányító-mizéria. Következhet a Seahawks, amely ellen sok esélye nem lesz a fővárosi csapatnak.

30. (29.) Tennessee Titans (1–3)
Az utóbbi hetekben borzasztóan visszaesett a Titans, lassan ismét 1/1 esélyes csapatként számolhatunk vele… Meglepő, de az új rezsim semmiféle pluszt nem adott a keretnek, ami alapból sem volt erős, de a sérültek, és sok játékos gyenge formája miatt olyannyira visszaesett, hogy lassan már a fényt sem látni az alagút végén… Az ötödik játékhéten a verhető Browns látogat az LP Fieldre.

31. (31.) Jacksonville Jaguars (0–4)
Ismét nagy pofonba szaladt bele a Jacksonville, ennek ellenére bizakodóak lehetnek a franchise háza táján. Blake Bortles, a Jaguars 1/3-as választottja biztatóan mutatkozott be kezdőként, ami mindennél fontosabb a Jax számára. Igaz, két hatalmas hibája ismét labdaeladást eredményezett, ettől eltekintve viszont jónak tűnik. Szoknia kell még a légkört és az iramot, tanulni a hibákból. A Pittsburgh védelmét elnézve könnyebb dolga lesz, mint San Diegóban volt…

32. (32.) Oakland Raiders (0–4)
38–14-es pofonba szaladt bele a Raiders Londonban, az újabb kínos kudarc után pedig megelégelték a vezetőedző Dennis Allen munkáját, és megváltak tőle. Egyelőre nem tudni, ki lesz az új edző, az oaklandi kispad nem sokak számára csábító… Az első hírek szerint Jon Gruden a legfőbb jelölt a posztra. Átmenetileg Tony Sparano kapta meg a karmesteri pálcát.

 

STATISZTIKÁK
A 4. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Andrew Luck (Indianapolis)
–Tennessee
393
A legtöbb futott yard: DeMarco Murray (Dallas) –New Orleans 149
A legtöbb elkapott yard: Steve Smith (Baltimore)
–Carolina 139
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 1305 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 534 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 459
Jordy Nelson (Green Bay)
A legtöbb szerelés: 46 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 5 Ryan Kerrigan (Washington)
A legtöbb interception: 3
Kyle Fuller (Chicago), Malcolm Jenkins (Philadelphia)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
4. FORDULÓ
2014. 09. 26. 2.25 Washington Redskins–New York Giants 14–45
2014. 09. 28. 19.00 Chicago Bears–Green Bay Packers 17–38
2014. 09. 28. 19.00 Indianapolis Colts–Tennessee Titans 41–17
2014. 09. 28. 19.00 Oakland Raiders–Miami Dolphins (Londonban)
14–38
2014. 09. 28. 19.00 Houston Texans–Buffalo Bills 23–17
2014. 09. 28. 19.00 New York Jets–Detroit Lions 17–24
2014. 09. 28. 19.00 Pittsburgh Steelers–Tampa Bay Buccaneers 24–27
2014. 09. 28. 19.00 Baltimore Ravens–Carolina Panthers 38–10
2014. 09. 28. 22.05 San Diego Chargers–Jacksonville Jaguars 33–14
2014. 09. 28. 22.25 Minnesota Vikings–Atlanta Falcons 41–28
2014. 09. 28. 22.25 San Francisco 49ers–Philadelphia Eagles 26–21
2014. 09. 29. 2.30 Dallas Cowboys–New Orleans Saints 38–17
2014. 09. 30. 2.30 Kansas City Chiefs–New England Patriots 41–14

Szabadnapos: Arizona Cardinals, Cincinnati Bengals, Cleveland Browns, Denver Broncos, Seattle Seahawks, St. Louis Rams

5. FORDULÓ
2014. 10. 03. 2.25 Green Bay Packers–Minnesota Vikings (Tv: Sport2)
2014. 10. 05. 19.00 Dallas Cowboys–Houston Texans
2014. 10. 05. 19.00 Detroit Lions–Buffalo Bills
2014. 10. 05. 19.00 Tennessee Titans–Cleveland Browns
2014. 10. 05. 19.00 Indianapolis Colts–Baltimore Ravens
2014. 10. 05. 19.00 New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers
2014. 10. 05. 19.00 New York Giants–Atlanta Falcons
2014. 10. 05. 19.00 Philadelphia Eagles–St. Louis Rams
2014. 10. 05. 19.00 Carolina Panthers–Chicago Bears (Tv: C8, 20.00-tól)
2014. 10. 05. 19.00 Jacksonville Jaguars–Pittsburgh Steelers
2014. 10. 05. 22.05 Denver Broncos–Arizona Cardinals (Tv: Sport2)
2014. 10. 05. 22.25 San Diego Chargers–New York Jets
2014. 10. 05. 22.25 San Francisco 49ers–Kansas City Chiefs
2014. 10. 06. 2.30 New England Patriots–Cincinnati Bengals
2014. 10. 07. 2.30 Washington Redskins–Seattle Seahawks (Tv: Sport2)
Szabadnapos. Oakland Raiders, Miami Dolphins

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik