A Pats ezúttal megúszta a Manning-féle feltámadást

Vágólapra másolva!
2010.11.22. 01:30
null
Manning döntő pillanatban hibázott, így Belichickék örülhettek (Fotó: Reuters)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 11. fordulójának rangadóján a New England Patriots 31–28-ra legyőzte az Indianapolis Colts együttesét. A Hazafiak már 17 ponttal is vezettek a harmadik negyedben, de a Peyton Manning vezette Csikók szenzációs feltámadást produkáltak, azonban a vendégek irányítója döntő pillanatban eladta a labdát – megpecsételve ezzel a Colts sorsát.

 

A tizenegyedik forduló (és talán az egész alapszakasz) egyik legjobban várt mérkőzése volt a New England Patriots–Indianapolis Colts találkozó, hiszen az utóbbi évtized két meghatározó csapata, és két, a jövőben a Hírességek Csarnokába beválasztásra kerülő irányító, Tom Brady és Peyton Manning nézett egymással farkasszemet.

A meccset a hazai pályán játszó Hazafiak kezdték jobban, akik Wes Welker és Aaron Hernandez touchdownjával 14–0-s előnyre tettek szert. A Colts először Gijon Robinson hatpontos elkapásával iratkozott fel az eredményjelzőre, de BenJarvus Green-Ellis ötyardos futásával ismét tizennégy pontosra nőtt a két csapat közötti különbség.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második negyed végén Reggie Wayne, a harmadik negyedben pedig Danny Woodhead szerzett TD-t, így a negyedik negyed 28–14-es Patriots-előnnyel kezdődött meg. A bostoniak ennek ellenére sem lehettek teljesen nyugodtak, hiszen Manning sokszor fordított már meg meccseket az utolsó játékrészben (elég csak a két együttes tavalyi találkozójára gondolni)...

A folytatásban látottak pedig bebizonyították, hogy a Pats-szurkolók félelmei nem voltak alaptalanok. Shayne Graham mezőnygóljával a New England még növelte előnyét, de ezt követően Manning kétszer is Blair White-ot találta meg a labdával touchdownt érően, így öt perccel a vége előtt már csak hárompontos volt a hazaiak előnye.

Ráadásul a Csikók védelme is hozzátette a magáét a mérkőzéshez, és kivédekezte a Pats támadását, így ismét érkezhetett a pályára Manning, aki hidegvérrel játszva egészen a 24 yardos vonalig vezette csapatát. A Colts irányítója azonban 31 másodperccel a vége előtt teljesen váratlanul eladta a labdát, így a Patriots 31–28-ra megnyerte a mérkőzést.

Ami a két irányító különcsatáját illeti, Manning 396 yardot és négy TD-t passzolt, azonban három interception csúfította mérlegét, míg Brady egyszer sem adta el a labdát, igaz, „csak" 186 yardot és két TD-t passzolt.

A hazaiak irányítója egyébként sorozatban a 25. hazai győzelmét aratta, ezzel pedig beérte a vonatkozó rangsor éllovasát, Brett Favre-ot, aki még Green Bayben maradt veretlen ennyi összecsapás során. Manning azzal vigasztalódhatott, hogy pályafutása során 63. alkalommal szerzett legalább három touchdownt egy meccsen, ezzel pedig feljött az örökranglista második helyére (a legendás Dan Marinót, hagyta maga mögött, és már csak Favre előzi meg).

Favre-ék elbuktak a Packers ellen
Favre-ék elbuktak a Packers ellen
 NFL
11. FORDULÓ
New Orleans Saints–Seattle Seahawks 34–19
San Francisco 49ers–Tampa Bay Buccaneers 0–21
St. Louis Rams–Atlanta Falcons 17–34
New England Patriots–Indianapolis Colts 31–28
Philadelphia Eagles–New York Giants 27–17
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Pittsburgh Steelers–Oakland Raiders 35–3 
Dallas Cowboys–Detroit Lions 35–19
Jacksonville Jaguars–Cleveland Browns 24–20
Tennessee Titans–Washington Redskins 16–19 – h. u.
New York Jets–Houston Texans 30–27
Carolina Panthers–Baltimore Ravens 13–37
Minnesota Vikings–Green Bay Packers 3–31
Kansas City Chiefs–Arizona Cardinals 31–13
Cincinnati Bengals–Buffalo Bills 31–49
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS  
San Diego Chargers–Denver Broncos  
CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK
Miami Dolphins–Chicago Bears 0–16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik