A Chargers az élen, az utolsó Oaklandhez látogat

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 14:42
null
Shaun Draughn és a San Diego átvágtatott a Jetsen, pontot sem engedett a New Yorknak (Fotók: Reuters)
Seattle, Denver, Philadelphia, Cincinnati – e négy csapat állt a legutóbbi  hetekben szubjektív NFL-erősorrendünk élén, s mindegyik vereséggel távozott onnan. Erős a sejtésünk, hogy megtörik a rossz széria, és a San Diego nem kap ki, már csak azért sem, mert halovány csoportriválisával, a listánk utolsó helyén álló Oaklanddel játszik. Idegenben is toronymagas esélyes, a szezon meglepetése lenne a veresége.

 

1. (az előző héten: 3.) San Diego Chargers (4–1)
Folytatja menetelését a San Diego. Sok mindent nem lehet elmondani a csapatról, de azt biztosan, hogy brutálisan erős! Nem elég, hogy a támadósor szenzációs, a védelem is hétről hétre hozza a jó formáját. A Raiders ellen a hétvégén ismét nagy tűzijátékot várunk, irány az 5–1!

2. (2.) Seattle Seahawks (3–1)
Könnyedén szerezte meg harmadik győzelmét a címvédő Seahawks, ezúttal a Redskins ellen nyert 27–17-re. A sok zászlón kívül nem tudnánk rosszat mondani a Seattle-ről, az állandó fegyelmezetlenséget viszont az elkapó Percy Harvin bánta, miután három touchdownjától is megfosztották a szabálytalanságok miatt. Pete Carroll együttese vasárnap a Dallasszal találkozik.

3. (4.) Denver Broncos (3–1)
Fontos mérkőzést húzott be a Denver az eddig hibátlan Arizona ellen. Peyton Manning négy TD-passzt osztott ki, ezzel megdobta 500. TD-jét is. Összességében 503-nál jár, a rekordot vezető Brett Favre-nak 508 van, így hamarosan ez is megdőlhet. Ami a mérkőzést illeti, az elkapó Demaryius Thomast érdemes kiemelni, aki 226 elkapott yardig és két touchdownig jutott. A Denver legközelebb a Jetshez látogat.

4. (1.) Cincinnati Bengals (3–1)
Úgy látszik, nem tett jót a Bengalsnak a pihenőhét. A védelem teljesen kipukkadt, Geno Atkinsék a tight end-játékokkal nem tudtak mit kezdeni, ahogy a futásokkal sem. A másik oldalon a kulcsembert, A. J. Greent leradírozták a pályáról, így teljesen blokkolták a Cincinnati fegyvereit. Vasárnap a Pantherst látja vendégül a Cincy, szintén nehéz mérkőzésnek ígérkezik.

5. (1.) Philadelphia Eagles (4–1)
Ismét a speciális egység és a védelem szállította a diadalt a Philadelphiának, míg a támadóegység csupán minimálisan tudott hozzátenni a mérkőzéshez. Nick Folesból egyelőre nem jön ki a tavaly tapasztalt elképesztő forma, de a futó LeSean McCoy is várakozáson alul teljesít. Az Eagles a hatodik héten a rivális Giantset fogadja, ez a rangadó nagyon fontos lehet, ami a későbbi csoportgyőzelmet illeti.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

6. (8.) Green Bay Packers (3–2)
Fontos győzelmet szerzett a Green Bay, ráadásul a rivális Minnesota ellen. Aaron Rodgers ismét fantasztikus volt, ami viszont még jobb hír a szurkolók számára, hogy a futó Eddie Lacy lassan felveszi a tavalyi ritmusát, 105 futott yardjával és két TD-jével feltette a koronát a „sajtfejűek" csütörtök esti teljesítményére. A Packersnek a Dolphins lesz az ellenfele a hatodik héten, a mérleg mutatója Rodgersék felé billen...

7. (9.) Indianapolis Colts (3–2)
Hatalmas szerencsétlenkedésbe torkollott a Ravens–Colts mérkőzés. Andrew Luck nem játszott jól, de amikor kellett, mindig megvillant, ennek ellenére ez a diadal a védelemnek tudható be, ami nagy meglepetés. Folyamatos labdaszerzések, a Ravens támadósorának megállítása – csillagos ötösre vizsgázott a Colts defenzív csapatrésze! Fontos siker volt ez, csütörtökön pedig a csoport első helyét is átveheti az Indianapolis, ha legyőzi a Texanst.

8. (5.) Arizona Cardinals (3–1)
Elvesztette veretlenségét a Cardinals, miután simán, 41–20-ra kikapott a Broncos otthonában. Az eredmény maga nem aggasztó, hiszen a Manning vezette támadósort szinte lehetetlen megállítani, a sok sérülés viszont nagy gondot okozhat Bruce Arians számára a következő hetekben. Drew Stanton agyrázkódást szenvedett, Patrick Peterson a bokáját, Calais Campbell a térdét fájlalta egy szabálytalan blokk után, utóbbinak a hírek szerint több hetet ki is kell hagynia. Baljós hírek ezek az egyébként is foltozott gárdának.

9. (10.) San Francisco 49ers (3–2)
Kínszenvedős mérkőzésen megszerezte harmadik győzelmét a San Francisco, de azért továbbra is vannak gondok az együttesnél. Mind a támadó, mind pedig a védőegység hullámzó, a futás ellen például nem az igazi a szekció. A veteránok, mint Brandon Lloyd és Stevie Johnson viszont nagy húzásnak bizonyulnak eddig! Hétfő este irány St. Louis, ahol kötelező nyerni!

10. (12.) Dallas Cowboys (4–1)
Nem hengerel a pályán a Dallas, viszont hétről hétre megnyeri a szoros meccseiket. DeMarco Murray ezúttal 136 egységet futott össze, így öt meccs után már hatszázhetvennél jár, ami kiváló, 16 meccsre vetítve 2144 yardot ígér! Az elvesztett labdáin azonban nem ártana változtatnia, ez a jövőben még visszaüthet. A hatodik héten irány Seattle, ez a mérkőzés nagyobb rálátást ad majd arra, hogy mennyire erős a Cowboys.

Tight end fronton minden rendben New Englandben, 
Rob Gronkowski és Tim Wright remek duót alkot
Tight end fronton minden rendben New Englandben, Rob Gronkowski és Tim Wright remek duót alkot

11. (19.) New England Patriots (3–2)
Bejött a megérzésünk: amikor már lemondanánk a New Englandről, mindig meglep! Ezúttal az eddig veretlen Bengalst mosták le a pályáról, Tom Brady pedig megmutatta, hogy van még abban a tankban... A hatodik fordulóban Buffalóba megy a Patriots, ahol Bradynek nehéz lesz, hiszen remek védelem állt össze a Billsnél, de megtanultuk már, hogy számára nincs lehetetlen.

12. (14.) Carolina Panthers (3–2)
Nagyon fontos győzelmet szerzett a Carolina, 31–24-re múlta felül a Chicagót, ezzel talán sikerült kilábalni a hullámvölgyből. Nagy fegyvertény ez annak tudatában, hogy a Panthers többször is eladta a labdát, de a hajrában így is sikerült megőriznie hétpontos előnyét. Elképesztően erős második félidőt hozott mindkét csapategység, innentől csak az lesz a kérdés, vajon a Bengals ellen melyik arcát mutatja az együttes?

13. (17.) Buffalo Bills (3–2)
Fontos győzelmet aratott a Buffalo Bills, 17–14-re megverte a Detroitot. A mérkőzés elképesztő végjátékot hozott, a végső pillanatokban a rúgó Dan Carpenter maradt nyugodtabb, 58 yardos, utolsó másodperces mezőnygólja az idei harmadik buffalói sikert jelentette. Az E. J. Manuel helyén kezdő Kyle Orton 308 yarddal járult hozzá a sikerhez, nem játszott rosszul, ezek után pár hétre kibérelte a kezdőposztot.

14. (7.) Detroit Lions (3–2)
Sok a baj a Detroit háza táján. A Bills elleni 17–14-es vereségért a három mezőnygólt is kihagyó Alex Heneryt vonták felelősségre, véget is ért detroiti karrierje – a helyére Matt Pratert szerződtette a Lions, ami nagy erősítés. Calvin Johnson lába nem bírta a megterhelést, nem is bírta végig az összecsapást, le kellett jönnie, a hírek szerint heteket kell kihagynia, ami hatalmas veszteség lenne Matt Stafford és a támadósor számára. Reggie Bush bokája szintén rakoncátlankodik.

15. (11.) Baltimore Ravens (3–2)
Ahogy a Colts, úgy a Baltimore is hihetetlen szerencsétlenkedést mutatott kettejük összecsapásán, amiből végül a Ravens jött ki rosszul. A védelemre nem lehetett nagy panasz, de a támadóegység nagyon gyengén játszott, nem ment sem a passz, sem a futás, így haladni is alig tudott a Joe Flacco vezette alakulat. Nem valószínű, hogy még egyszer ilyen rosszul játszana a Baltimore, az előző hetekben láthattuk, hogy meg tudja lepni az ellenfeleit. Ezúttal a Buccaneerst kell majd legyűrni.

16. (22.) New York Giants (3–2)
Végre bemutatkozott az újonc elkapó, Odell Beckham Jr., ráadásul rögtön touchdownnal járult hozzá a Giants győzelméhez. Rossz hír Tom Coughlin vezetőedző számára, hogy a futó Rashad Jennings térdszalag-húzódást szenvedett el hétvégén Falcons ellen, és akár heteket is kihagyhat. Vasárnap jön az Eagles elleni csoportrangadó, ami elnézve a két csapat hullámzó teljesítményét, kétesélyes.

17. (13.) Chicago Bears (2–3)
Hullámzó a Chicago idén, és visszaüt. Valamelyik egység mindig bemondja az unalmast, a Panthers ellen ez éppen a speciális csapatrész volt, amelyen – nyugodtan kijelenthetjük – el is ment a meccs. Ezen kívül ideje lenne rendbe tenni a védelem hátsó alakzatát is, mert sokszor átjáróház, de a Jay Cutler vezette támadósor folyamatos bizonytalansága sem segíti az előrehaladást.

18. (15.) Kansas City Chiefs (2–3)
A remek hétfő esti rangadó után kikapott a Chiefs, de ez a vereség leginkább a sok hiba számlájára írható. A védelem a rengeteg sérülés ellenére is kezd összeállni, támadóoldalon a fal egyre jobb, ami mindenképpen kulcs lesz a következő hetekben. A Kansas City most szünetre vonul, jól jön a rövid pihenő.

19. (16.) Houston Texans (3–2)
Eddig tartott volna a houstoni csoda? Megint kikapott a Texans, ezúttal a Dallastól. Ismét a védelem volt az, amely tartotta a lelket a csapatban, de jó irányító nélkül nehéz meglepetést okozni. Ryan Fitzpatrick viszont nem az... Arian Foster nagyot játszott, 157 yardot és két TD-t futott, de a győzelemhez ez is kevésnek bizonyult. Csütörtökön a Colts látogat Houstonba. Nagyon fontos csoportrangadó lesz!

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

20. (23.) Pittsburgh Steelers (3–2)
Kiszenvedte a kötelező győzelmet a Steelers, így csatlakozott a Ravens mellé, és a két gárda egyaránt 3–2-es mérleggel áll. Nem játszott jól a támadószekció, a védelem viszont a legjobbkor villant, ami a jövőt tekintve pozitív jel lehet. A hatodik fordulóban csoportrangadó, a Brownshoz látogat a Pittsburgh. Az AFC északi rivalizálásai hatalmas csatákat szoktak hozni!

21. (18.) Miami Dolphins (2–2)
Pihenőhéten volt a Dolphins az ötödik fordulóban. A hatodik fordulóban az egyre jobb formában lévő Green Bay lesz a Miami vendége. Ryan Tannehilléknek nagyon fel kell szívni magukat, ha nyerni akarnak.

22. (28.) Cleveland Browns (2–2)
Jó úton jár a Browns, amit a Titans elleni utolsó másodpercben kiszenvedett egypontos diadal is jelez, idegenbeli fordításával pedig NFL-rekordot írt az együttes! Az biztos, hogy van tartás a keretben... Brian Hoyer nem játszik igazán jól, de elmenedzseli a játékot, nem is nagyon hibázik, az elmúlt meccseken amikor nagyon kellett, rendre meg is tudott villanni! Vasárnap Browns–Steelers, ahol parázs csatára van kilátás!

23. (20.) Minnesota Vikings (2–3)
A Vikings sima, 42–10-es vereséget szenvedett a rivális Packers otthonában, az újonc Teddy Bridgewater bokája nem jött rendbe csütörtök estére, így Christian Ponder kezdett a helyén. Nem játszott jól, így bátran kijelenthetjük, hogy Bridgewater visszatérésén múlhat a gárda sikere. Jöhet a következő rivális, szintén egy csoportrangadó a Lions ellen. Papíron a Lions az esélyesebb, de a Vikingsban ott a meglepetés ereje, idén már megmutatták.

Peyton Manning: 500! További érdekességek a Red Zone-ban!
Peyton Manning: 500! További érdekességek a Red Zone-ban!

24. (21.) Atlanta Falcons (2–3)
Leeresztett az Atlanta, ráadásul simán nyerhető meccset bukott el a Giants ellen. Az utóbbi hetekben körvonalazódni látszanak a problémák, ami már az edzői hibákra, gyengeségekre is rámutat. Lehet, hogy a szezon után gyökeres változásokat kell végbevinni, kissé elfásult a Falcons. Jöhet a szintén 2–3-mal álló Bears, mindkét gárda számára kulcsfontosságú találkozó lesz.

25. (25.) New Orleans Saints (2–3)
Hozta a kötelezőt a New Orleans, Drew Breesék ha nagy nehezen is, de átléptek a rivális Tampa Bayen. Láthatóan többet kéne futnia a Saintsnek, mert az megy, míg az állandó passzjátékokkal meggyűlik a baja Breesnek is. Jairus Byrd egész szezonra kidőlt, Jimmy Grahamnek pedig már a mérkőzésen sérült meg a válla, amiről egyelőre nem tudni, mennyire súlyos, mindenesetre nem kecsegtet sok jóval a sok kulcsember kidőlése.

26. (24.) New York Jets (1–4)
Nagy blamába szaladt bele a Jets, 31–0-ra kapott ki San Diegóban. Geno Smith rettenetes volt, de a helyére beálló Michael Vick sem váltotta meg a világot. Ketten együtt 31-ből 12 jó átadás, 74 passzolt yard, egy eladott labdás statisztikát hoztak össze, ami egyszerűen siralmas. De ha már az egyik csapatrész gyenge, a másik is becsatlakozott mellé, hogy minden rossz legyen. A védelem teljesen tehetetlennek bizonyult Philip Rivers ellen. Vasárnap a Broncos ellen még Smith lesz a kezdő, de ha így folytatja, nem sokáig.

27. (26.) Tampa Bay Buccaneers (1–4)
Nyerhető meccset bukott el a Tampa Bay, New Orleansban meglehetett volna a második győzelem. A védelem továbbra is átjáróház, így Mike Glennon hiába dobál jól, egy adok-kapok csatát nem tud megnyeri a Buccaneers. Vincent Jackson ismét a régi fényében tündököl, 144 elkapott yardot jegyzett, ha Mike Evans visszatér a sérüléséből, brutális duó lehet az övék, Glennon személyében ugyanis végre normális irányító dobál. A következő ellenfél a Ravens, mi a vendégek sikerére tippelünk.

A St. Louis majdnem felállt a Philadelphia ellen, de egy TD hiányzott Austin Pettiséknek (alul)
A St. Louis majdnem felállt a Philadelphia ellen, de egy TD hiányzott Austin Pettiséknek (alul)

28. (27.) St. Louis Rams (1–3)
Csőd, ami a Ramsnél megy, sajnos nincs rá jobb szó. Lassan elfogy a türelem Jeff Fisher vezetőedzővel szemben, aki erős draftjogokból évek alatt sem tud összehozni egy ütőképes együttest. A tavalyi idény után fontos megemlíteni, hogy a Kosok négy találkozón csupán egyetlen sacket tudtak elérni, ami annak ellenére is siralmas, hogy Chris Long személyében a szezon elején már elveszítette egyik legjobb passzsiettetőjét a St. Louis. Legközelebb a hétfő esti rangadón lép pályára a csapat, a 49erst fogadja.

29. (29.) Washington Redskins (1–4)
A biztató eredmény ellenére is simán kikapott a Washington a címvédő ellen a hétfő esti rangadón. Főműsoridőben nem megy a fővárosiaknak, immáron hetedik zakójukba szaladtak bele. A védelemben sok a lyuk, ezekre minél hamarabb megoldást kell találni, különben ismét a legrosszabb csapatok közt találja magát a Redskins. A hatodik fordulóban irány Arizona, ahol bravúr lenne a győzelem.

30. (30.) Tennessee Titans (1–4)
Kiábrándító, amit a Titans művel ebben a szezonban. Tegyük hozzá, a szerencse sincs a csapattal, vasárnap az irányító Jake Locker megint megsérült, és a safety Bernard Pollardot is utolérte a balszerencse: súlyos Achilles-ín-sérülése miatt idén már nem léphet pályára. Mindkét játékos nagy veszteség a Tennessee számára, ha pedig vasárnap a Jacksonville ellen is vesztesként hagyja el a gyepet, akkor 1/1-esélyessé lép elő.

31. (31.) Jacksonville Jaguars (0–5)
Csak nem akar összejönni a Jaguars első győzelme... Blake Bortles túl sokat hibázik, ami viszont nagyobb baj, hogy ezekből a hibáiból rendre pontokat szerez az ellenfél. Ezek a pontok jelenleg túl sokba kerülnek a Jaxnek, így minél hamarabb javítani kell a hibákat. Ennek ellenére a Jaguars jó úton jár, Bortles személyében megtalálták a „maguk Ben Roethlisbergerjét", csak még be kell érnie. A Titans megtizedelt védelme ellen azonban a Jacksonville a támadóegysége is villoghat!

32. (32.) Oakland Raiders (0–4)
A sereghajtó Oakland is pihenőn volt előző héten, a visszatérés után rögtön a San Diego látogat a csapathoz. Nagyon nehéz meccs lesz, mivel a Chargers az egyik legjobb formában lévő együttes – listánkon az első játszik az utolsóval.

STATISZTIKÁK
AZ 5. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Peyton Manning (Denver)
–Arizona
479
A legtöbb futott yard: Arian Foster (Houston)
–Dallas 157
A legtöbb elkapott yard: Demaryius Thomas (Denver) –Arizona 226
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 1617 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 670 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 552
Julio Jones (Atlanta)
A legtöbb szerelés: 61 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 6
Ryan Kerrigan (Washington), Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception: 3
Kyle Fuller (Chicago), Malcolm Jenkins (Philadelphia), Perrish Cox (San Francisco), Harrison Smith (Minnesota)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
5. FORDULÓ
2014.10.03 2.25 Green Bay Packers–Minnesota Vikings 42–10
2014.10.05 19.00 Dallas Cowboys–Houston Texans 20–17 – h.u.
2014.10.05 19.00 Detroit Lions–Buffalo Bills 14–17
2014.10.05 19.00 Tennessee Titans–Cleveland Browns 28–29
2014.10.05 19.00 Indianapolis Colts–Baltimore Ravens 20–13
2014.10.05 19.00 New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 37–31 – h.u.
2014.10.05 19.00 New York Giants–Atlanta Falcons 30–20
2014.10.05 19.00 Philadelphia Eagles–St. Louis Rams 34–28
2014.10.05 19.00 Carolina Panthers–Chicago Bears 31–24
2014.10.05 19.00 Jacksonville Jaguars–Pittsburgh Steelers 9–17
2014.10.05 22.05 Denver Broncos–Arizona Cardinals 41–20
2014.10.05 22.25 San Diego Chargers–New York Jets 31–0
2014.10.05 22.25 San Francisco 49ers–Kansas City Chiefs 22–17
2014.10.06 2.30 New England Patriots–Cincinnati Bengals 43–17
2014.10.07 2.30 Washington Redskins–Seattle Seahawks 17–27
Szabadnapos. Oakland Raiders, Miami Dolphins
6. FORDULÓ
2014.10.10 2.25 Houston Texans–Indianapolis Colts Tv: Sport2
2014.10.12 19.00 Atlanta Falcons–Chicago Bears
2014.10.12 19.00 Buffalo Bills–New England Patriots
2014.10.12 19.00 Cincinnati Bengals–Carolina Panthers
2014.10.12 19.00 Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers
2014.10.12 19.00 Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars
2014.10.12 19.00 Miami Dolphins–Green Bay Packers
2014.10.12 19.00 Minnesota Vikings–Detroit Lions Tv: C8 (20.00-tól)
2014.10.12 19.00 New York Jets–Denver Broncos
2014.10.12 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Baltimore Ravens
2014.10.12 22.05 Oakland Raiders–San Diego Chargers
2014.10.12 22.25 Arizona Cardinals–Washington Redskins
2014.10.12 22.25 Seattle Seahawks–Dallas Cowboys Tv: Sport2
2014.10.13 2.30 Philadelphia Eagles–New York Giants
2014.10.14 2.30 St. Louis Rams–San Francisco 49ers Tv: Sport2
Szabadnapos. Kansas City Chiefs, New Orleans Saints

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik