Wolfsburg: aláírt a Chelsea-től érkező André Schürrle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 18:37
null
A Chelsea-től szerződtetett Schürrle repítheti a BL-be a Wolfsburgot (Fotó: Reuters)
Immáron biztos: a Fiorentinától a kolumbiai Juan Cuadradót megszerző Chelsea eladta a német Wolfsburgnak létszámon felüli szélsőjét, André Schürrlét.

 

A 24 éves német világbajnok támadó megszerzését a „farkasok” közösségi oldalukon jelentették be, a hivatalos honlap összeomlott a terheléstől. Az első hírek szerint Schürrléért 32 vagy 29.2 millió eurót fizetett a Wolfsburg, a Chelsea a támadó teljesítményének függvényében később további ötmilliót kaphat.

A Schürrle-ügylet véglegesítésével tulajdonképpen biztossá vált az is, hogy Juan Cuadrado aláír a londoniakhoz, itt már csak a hivatalos bejelentésre várunk. A német átigazolási időszak néhány órával korábban zárult, ezért a Wolfsburgnak volt nagyon sürgős a szerződés tető alá hozása. A Kicker szerint Schürrle 2019-ig szóló szerződést írt alá, a két klub pedig úgy egyezett meg, hogy nem hozzák nyilvánosságra a hivatalos vételárat.

A játékoskeringő harmadik tagja Mohamed Szalah, aki kölcsönbe a Chelsea-től a Fiorentinához került.

Tavaly januárban is vett egy játékost a VfL a Chelsea-től: José Mourinho akkor a belga játékmestert, Kevin De Bruyne-t adta el, mégpedig 22 millióért.

Annyi biztos, nemcsak a két klubnál örülnek: a Mainz labdarúgócsapata az eladáskor rögzített továbbadási záradék értelmében egymillió eurót kasszíroz.

ÍGY LETT 15 MILLIÓS JÁTÉKOS A 8 MILLIÓÉRT ELADOTT SCHÜRRLÉBŐL

8 millió euró: az eredeti eladási összeg (Mainz -> Leverkusen)
2 millió euró: ennyit fizetett a Leverkusen Schürrle német válogatottbeli és Bundesliga-szereplései miatt a Mainznak
3.2 millió euró: a továbbadási záradék értelmében ennyit kapott a Mainz, amikor a Leverkusen eladta a Schürrlét a Chelsea-nek
800 ezer euró: nevelési kompenzáció
1 millió euró: ennyit kap a Mainz, mert a Chelsea továbbadta a csatárt

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik