Wolfsburg: a Bayern korábbi edzőjét nevezték ki a klub élére

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 12:37
null
Niko Kovacot nevezték ki a Wolfsburg élére (Fotó: Getty Images)
Visszatér a német labdarúgó-bajnokságba Niko Kovac, az Eintracht Frankfurt és a Bayern München korábbi trénere, aki ezúttal – a múlt heti sajtóértésülésnek megfelelően – a Wolfsburg vezetőedzője lesz.

 

A klub keddi bejelentése szerint az 50 éves szakember 2025-ig kötelezte el magát. A segítője – ahogy korábban két német csapatánál, illetve a Monacónál és a horvát válogatottnál is – a bátyja, Robert Kovac lesz.

„A Bundesliga gyermeke vagyok, megvan bennem a kedv és a motiváció, hogy a »farkasokkal« újabb eredményes fejezetet kezdjek” – mondta a horvát edző.

A Berlinben született Niko Kovac 2014-ben kivezette hazája válogatottját a világbajnokságra, az Eintracht Frankfurttal pedig Német Kupát nyert 2018-ban. A Monacót első idényében (2020–2021) Bajnokok Ligája-indulást érő helyre vezette. A Bayern Münchennel bajnokságot és kupát nyert 2019-ben, de aztán távoznia kellett, mert sem a játékosokkal, sem a klubvezetéssel nem találta meg a hangot.

Az edző januárban szakított a Monacóval, azóta nem volt munkája. Wolfsburgban a közös megegyezéssel távozott Florian Kohfeldtet követi a kispadon.


(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik