Videó: amikor Grafite bolondot csinált a Bayern München védelméből

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.05. 10:09
null
Grafite emlékezetes góllal zárta le a Bayern München elleni meccset (Fotó: AFP)
A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Ezúttal 2009-ig megyünk vissza a képzeletbeli időgép segítségével, a főszereplő pedig nem más, mint Grafite.

2009 igazán kedves év lehet a Wolfsburg-szurkolók számára, hiszen kedvenceik megnyerték a Bundesligát, ráadásul a két gólzsák Grafite (28 bajnoki találat) és Edin Dzeko (26), illetve a gólpasszkirály Zvjezdan Misimovic (15 assziszt) vezette együttes április elején kiütéses, 5–1-es győzelmet aratott a rekordbajnok Bayern München fölött.

A meccs első félidejének hajrájában egy gyors gólváltást láthattak a nézők, Christian Gentner találatára egy perccel később Luca Toni válaszolt. Aztán az utolsó fél órában beindult a Wolfsburg-henger, előbb Dzeko, aztán Grafite duplázott – utóbbi második gólja ráadásul az idény egyik legszebb találata volt. A brazil csatár szinte a teljes bajor védelmet kicselezte, majd sarokkal küldte a kapuba a labdát.

Grafite pazar gólja a Bayern München ellen

A 28 találattal a Bundesliga gólkirályi címét megszerző Grafite Bayern elleni csodagólja egyébként bekerült a 2009-ben első ízben kiosztott Puskás-díj 10 döntőse közé, azonban – ellentétben az NSO közönségszavazásával, amelyet megnyert – a díjat Cristiano Ronaldo kapta meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik