Jamal Musiala először tagja a német felnőttválogatott keretének (Fotó: AFP)

 

A nemzetközi szövetség (FIFA) múlt héten járult hozzá, hogy Musiala a jövőben az angol helyett a német válogatottban szerepeljen. A Bayern München 18 éves középpályása három hete jelentette be, hogy a  német nemzeti együttesben kíván játszani. A FIFA-nak ezt azért kellett jóváhagynia, mert az érintett a német mellett az angol utánpótlás-válogatottban is futballozott már. Musialához hasonlóan a Bayer Leverkusen 17 éves középpályása, Wirtz is remek teljesítményt nyújt ebben a szezonban, ezzel Löw szerint szintén kiérdemelte a meghívót.

A kapitány kiemelte: mindkét játékosban óriási potenciál van, és az ő felelősségük, hogy lépésről lépésre biztosítsák számukra a fejlődés lehetőségét a legmagasabb szintre.

Amin Younes (Eintracht Frankfurt) három és fél év után először tagja a keretnek, amelyben a várakozásoknak megfelelően ott van az öt angliai légiós – Ilkay Gündogan (Manchester City), Bernd Leno (Arsenal), Timo Werner, Kai Havertz, Antonio Rüdiger (mindhárman Chelsea) –, aki a vírushelyzettel kapcsolatban meghozott korlátozások miatt csak különengedéllyel csatlakozhat a  társaihoz.

A német válogatott csütörtökön Izland, hat nappal később Észak-Macedónia legjobbjait fogadja, a kettő között pedig Romániában szerepel.

Németországban jelenleg a koronavírus mutációja miatt szigorú beutazási korlátozások vonatkoznak a Nagy-Britanniából érkezőkre, akiknek kéthetes karanténba kell vonulniuk. A rendelkezés eddig a labdarúgókra is vonatkozott, éppen ezért az RB Leipzig és a Borussia Mönchengladbach is a Puskás Arénában játszott angol ellenfelével a BL-ben.

(MTI)

A NÉMET KERET