Vb-selejtező: a németek angliai légiósai is csatlakozhatnak a kerethez

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 18:02
null
A Premier League-ben játszó légiósok is ott lehetnek a német keretben (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) csütörtökön bejelentette, hogy a szigorú beutazási korlátozások ellenére az Angliában játszó légiósok is csatlakozhatnak a válogatotthoz a közelgő világbajnoki selejtezőkre.

„Jelen állás szerint nem léphetnek pályára Németországban, így pedig semmi értelme nem lenne iderepülniük. Ugyanakkor folyamatosan egyeztetünk a düsseldorfi és a duisburgi egészségügyi hatóságokkal, és nem állunk rosszul” – mondta korábban Oliver Bierhof, a Német Labdarúgó-szövetség igazgatója.

Németországban jelenleg a koronavírus mutációja miatt szigorú beutazási korlátozások vannak érvényben a Nagy-Britanniából érkezőkre, akiknek kéthetes karanténba kell vonulniuk. A rendelkezés a labdarúgókra is vonatkozik, ezért több német klubcsapat is a Puskás Arénában játszott angol ellenfelével.

Bierhoff nyilatkozatát követően azonban a Német Labdarúgó-szövetség honlapja, a dfb.de arról számolt be, hogy egy, a duisburgi egészségügyi hatóságok által jóváhagyott különleges engedéllyel mégis ott lehetnek az Angliában játszó légiósok a világbajnoki selejtezőmérkőzéseken.

Ez azt jelenti, hogy Manchester Cityben szereplő Ilkay Gündogan, az Arsenalban védő Bernd Leno, illetve a Chelsea német triója, Timo Werner, Kai Havertz és Antonio Rüdiger is csatlakozhat a kerethez, amennyiben behívják őket.

A német válogatott március 25-én Izland, hat nappal később Észak-Macedónia legjobbjait fogadja, a kettő között Romániában szerepel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik